Filipović: Kako se god glasalo o Leposaviću, Vlada ne pada

1
Ljubomir Filipović

Politički analitičar i jedan od osnivača Građanske inicijative 21. maj Ljubomir Filipović uvjeren je da, kako god prođe glasanje u Skupštini o ministru Vladimiru Leposaviću, to neće dovesti i do pada Vlade.

“To je jasno na osnovu situacije u Budvi koja je prolazila mnoge krize, ali, ipak, nijesu nikad imali dovoljno hrabrosti da sebi odrežu granu na kojoj sjede”, rekao je Filipović za Pobjedu.

On smatra da će Leposavić biti razriješen, a da će, ako se aktuelna parlamentarna većina ne dogovori ko će ga naslijediti, resor pravde preuzeti premijer.

“Sve to dokazuje da ova Vlada ni ovako nije imala kapacitet, a tek neće u dodatno otežavajućim okolnostima. No, dok god postoji taj čvrsti zajednički interes – uhljebljavanje, odnosno rješavanje njihovih ličnih i uskopartijskih interesa, bukvalno ne očekujem da će prerezati granu na kojoj sjede”, kategoričan je Filipović, koji naglašava da je “prekidanje ovog ludila u kojem se nalazimo moguće jedino ukoliko strane adrese reaguju”.

Objašnjava da će Leposavić u parlamentu biti smijenjen većinom koja nije podržala Vladu.

“To i formalno pokazuje da Krivokapić i njegov kabinet imaju minimalnu političku podršku i da je jedino pravično razrješenje ove situacije raspisivanje novih izbora ili neka vrsta tehničke vlade koja bi Crnu Goru dovela do novih parlamentarnih izbora. Očigledno je da se nova politička većina, uključujući i Demokrate, ne drži sporazuma potpisanog nakon izbora, osim Ure”, ističe Filipović.

Pobjeda

1 KOMENTAR

  1. Pada sve s njima ovakvima.
    Ipak će neko morat presjeć pa makr i svoju granu jer neće ih više Evropa blagonaklono posmatrati.

OSTAVI KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here

PRAVILA KOMENTARISANJA

Komentari se objavljuju na portalu Skala radija. Odgovorni za sadržaj su isključivo autori napisanih komentara.

U komentarima je zabranjeno koristiti uvredljive riječi, psovke i klevete. Neće se objavit komentar koji sadrži ove elemente kao ni tekst komentara koji sadrži govor mržnje. Ukoliko se dogodi propust pa tekst bude objavljen, moderator je dužan da ga odmah ukloni čim ga primijeti ili mu neko skrene pažnju na sadržaj. Neprimjeren sadržaj će biti uklonjen a autor može biti prijavljen nadležnim organima.

Za eventualne primjedbe i sugestije mejl je skala@t-com.me.