Film “Kotor za sva doba” Dušana Vulekovića svečano promovisan

0

“Kotor za sva doba” film režisera Dušana Vulekovića prikazan je danas u prepunoj dvorani kina “Boka” u kotorskom starom gradu.

Nakon intoriranja nacionalne himne prikazan je film koji je izazvao nepodijeljene emocije i pokazao da i mi, domaćim snagama možemo itekako mnogo da uradimo i pokažemo domaćoj i međunarodnoj javnosti u svim segmentima stvaranja.

Gradonačelnica Kotora Marija Ćatović je kazala da današnju prezentaciju filma o Kotoru doživljava kao svojevrstan poklon za Dan državnosti, uz zahvalnost svima čijim je angažovanjem film nastao, kotorskoj Turističkoj organizaciji, Luci Kotor, Pomorskom muzeju Crne, a posebno autoru filma, našem mladom sugrađaninu Dušanu Vulekoviću.

Gradonačelnica Ćatović je uvjerena da film na pravi način afirmiše vrijednosti, tradiciju, bogatstvo i ljepotu našeg grada.

Nije potrebno posebno naglašavati koliko je značaj ostvarenja koji treba da doprinese afirmaciji Kotora u turističkom i kulturnom pogledu, da nas dostojno predstavi onima koji tek treba da nas upoznaju.

Ćatovićeva jepoželjela filmu uspjeh na brojnim festivalima na kojima će učestvovati.

Direktor Turističke organizacije Kotor Mirza Krcić je kazao da je Kotor dobio kapitalno ostvarenje i da će film koji se danas promoviše dobiti pozitivne kritike na brojnim festivalima  na kojima će se kandidovati.

Kotor za sva doba je film koji je nastao zahvaljujući uspješnoj saradnji Luke Kotor, Pomorskog muzeja Crne Gore Kotor i kotorske Turističke organizacije.

Izvršni direktor Luke Kotor Vasilije Kusovac je posebno naveo značaj datuma 13. jula kada je film počeo da živi.

Kusovac je kazao da će Luka sve uraditi da film što prije obiđe svijet a vez ća za dva dana pokrenuće mehanizme da film bude u Singapuru, Londonu, Parizu, Šangaju preko prijatelja pomoraca, pilota, agenata.

Mileva Pejaković-Vujošević je posebno čestitala 25 godina postojanja Luke Kotor a za film je kazala da je to primjer da zajedno može mnogo da se uradi.

Na kraju se publici obratio autor filma, režiser Dušana Vujošević koji se posebno zahvalio ljudima koji su prije tačno godinu dana, kada je počela da se realizuje ideja o filmu imali sluha i koji su omogućili da se projekat realizuje.

Kotor za sva doba je film koji konzumira autentičan duh grada, nešto što je  vanvremeno  i svevremeno i u tome se ujspjelo.

Film je jušao u ravan filmova koje produciraju čitave nacionalne organizacije, bogate i moćne.

Vuleković se na kraju zahvalio scelokupnoj ekipi od koje je imao konstantnu podršku.

Program je vodila novinarka Skala radija Karolina Radulović.

OSTAVI KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here

PRAVILA KOMENTARISANJA

Komentari se objavljuju na portalu Skala radija. Odgovorni za sadržaj su isključivo autori napisanih komentara.

U komentarima je zabranjeno koristiti uvredljive riječi, psovke i klevete. Neće se objavit komentar koji sadrži ove elemente kao ni tekst komentara koji sadrži govor mržnje. Ukoliko se dogodi propust pa tekst bude objavljen, moderator je dužan da ga odmah ukloni čim ga primijeti ili mu neko skrene pažnju na sadržaj. Neprimjeren sadržaj će biti uklonjen a autor može biti prijavljen nadležnim organima.

Za eventualne primjedbe i sugestije mejl je [email protected]