Filmom probuditi empatiju

3
Daliborka Uljarević

Daliborka Uljarević

Centar za građansko obrazovanje u kotorskom kinu “Boka” u petak 12. i u subotu 13. decembra organizuje festival filma o ljudskim pravima pod nazivom “Ubrzaj me”.

Namjera Centra za građansko obrazovanje je da se uspostavljanjem ovog festivala, jedna prilično složena i osjetljiva tematika o ljudskim pravima, pokuša iskomunicirati na način koji je dostupniji široj publici.

Nameće se potreba izlaženja iz klasičnih okvira Nevladinih organizacija kroz seminare, konferencije, treninge i slično.

Stoga, kroz film kao vrlo moćan medij, se pokušava probuditi empatija kod naših građana i građanki, kazala je za Skala radio Daliborka Uljarević, izvršna direktorka Centra za građansko obrazovanje.

”Ovo treba da bude i jedno ohrabrenje u zalaganju svih za prava onih koji to ne mogu a koji su najugroženiji, marginalizovani, itd”, poručila je Uljarevićeva.

Na festivalu će biti  prikazani filmovi “Goli”, “20.000 dana na Zemlji”, “Omar” i “So zemlje”.

Festival će u petak 12. decembra u 18 sati u kotorskom kinu “Boka” otvoriti  film “Goli”, a nakon projekcije  je razgovor sa rediteljkom Tihom Gudac.

Film je vrlo potresna, lična priča jednog od zatočenika Golog otoka.

3 KOMENTARI

  1. buditi empatiju?
    Moze li se ,,probuditi” nesto cega nema ?
    Samozivost, licemjerje, poltronstvo, to se moze pospjesiti, jer jase svom snagom kod vecine, mali je broj onih sa empatijom. Ako je imaju, nema potrebe Daliborka, buditi je, ona je vec tu.
    A prikazati film u edukativne svrhe, moze

  2. pogledajte price sa golog otoka Danila KIsa. Vjerujem da i h je neko ,,okacio” , ja sam ih svojevremeno direktno gledala.
    Uz nevjerovatno prodorne, a tople rijeci Pjesnika, u tim reportazama, gotovo je sve receno

OSTAVI KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here

PRAVILA KOMENTARISANJA

Komentari se objavljuju na portalu Skala radija. Odgovorni za sadržaj su isključivo autori napisanih komentara.

U komentarima je zabranjeno koristiti uvredljive riječi, psovke i klevete. Neće se objavit komentar koji sadrži ove elemente kao ni tekst komentara koji sadrži govor mržnje. Ukoliko se dogodi propust pa tekst bude objavljen, moderator je dužan da ga odmah ukloni čim ga primijeti ili mu neko skrene pažnju na sadržaj. Neprimjeren sadržaj će biti uklonjen a autor može biti prijavljen nadležnim organima.

Za eventualne primjedbe i sugestije mejl je [email protected].