Finalna konferencija IPA Adriatic projekta

0

U italijanskom gradu Kampobaso, regija Molize, 30. maja je održana finalna konferencija IPA Adriatic projekta prekogranične saradnje “Operativni plan upravljanja Jadranom-AdriGov”.

Konferenciji pod nazivom “Više nivoa upravljanja kao pokretač politike jačanja EU strategije za Jadransko-jonski region”, ispred Opštine Kotor, kao jednog od projektnih partnera, prisustvovale su koordinatorka Kancelarije za međunarodnu saradnju Jelena Stjepčević i koordinatorka AdriGov projekta za Kotor Lena Pasinovic.

Uvodnim govorima prisutnima su se obratili predsjednik regije Molize Paolo Di Laura Fratura i Generalni sekretar Jadransko-jonske Euroregije Franćesko Koko.

Unutar okruglog stola organizovanog u sklopu konferencije govorio je i bivši predsjednik Kongresa lokalnih i regionalnih vlasti Savjeta Evrope Đovani Di Stazi.

Konferenciju je organizovala regija Molize u saradnji sa regijom Abruzo sa ciljem predstavljanja rezultata projekta ključnim akterima i krajnjim korisnicima.

Događaj je okupio predstavnike akademskih krugova, lokalnih i regionalnih vlasti kao i razvojnih agencija sa ciljem razmatranja značaja više nivoa upravljanja u implementaciji EUSAIR strategije.

AdriGov je projekat evropske teritorijalne saradnje koordiniran od strane regije Molize.

Projekat je započelo 12 regionalnih vlasti zahvaljujući članstvu unutar Jadransko-jonske Euroregije u kojoj se Opština Kotor nalazi od njenog osnivanja.

Projekat ima za cilj razvoj institicionalne saradnje u Jadransko-jonskom regionu i doprinosi jačanju prekogranične saradnje kao i EUSAIR procesa.

Kao partner na projektu AdriGov, Opština Kotor ostvarila je značajne rezultate koji će biti predstavljeni u Kotoru krajem juna, saopštavaju iz Stručne službe predsjednika opštine Kotor.

OSTAVI KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here

PRAVILA KOMENTARISANJA

Komentari se objavljuju na portalu Skala radija. Odgovorni za sadržaj su isključivo autori napisanih komentara.

U komentarima je zabranjeno koristiti uvredljive riječi, psovke i klevete. Neće se objavit komentar koji sadrži ove elemente kao ni tekst komentara koji sadrži govor mržnje. Ukoliko se dogodi propust pa tekst bude objavljen, moderator je dužan da ga odmah ukloni čim ga primijeti ili mu neko skrene pažnju na sadržaj. Neprimjeren sadržaj će biti uklonjen a autor može biti prijavljen nadležnim organima.

Za eventualne primjedbe i sugestije mejl je [email protected]