Fistrič: U CG postoji nit između alternativne i zvanične medicine

0
Boštjan Fistrič

Boštjan Fistrič

audio: Boštjan Fistrič

Nevladina organizacija Holistički centar “Harmonija” iz Kotora nastala je iz potrebe da se modernom čovjeku pomogne da ponovo pronađe cjelinu sopstvenog bića.

Ovo će biti teme skupa u kototskom hotelu “Vardar” u subotu 22. oktobra, a koji je otvoren za građane.

Sa eminentnim stručnjacima, doktorima zvanične i alternativne medicine biće riječi o nutricionizmu – Reiki metodom, akupunkturi, homeopatiji, kvantnoj medicini, genetski modifikovanoj organskoj hrani, kazao je za Skala radio Boštjan Fistrič iz Slovenije, koji je inicijator i član NVO “Harmonija” iz Kotora.

Na osnovu istraživanja 2015. godine oko 40% ljudi već je počelo da traži rješnje i u alternativnim granama medicine.

Mnogi ljudi, kazao je Fistrič, traže pomoć zbog toga što ne mogu da rijše svoje probleme klasičnom medicinom najviše na fizičkom, energetskom i psihičkom nivou.

Životna energija ima svoj izvor u univerzumu, sveprisutna je i održava funkcionisanje svemira.

Kako na alternativnu medicinu gledaju doktori zvanične medicine i da li je uspostvaljena nit, most između njih pitali smo Fistriča.

U Crnoj Gori se polako ta nit počela da udružuje između jedne i druge grane, a na skupu u Kotoru će se okupiti ljekari koji se bave i jednom i drugom granom.

Između ostalog, Fistrič najavljuje i priču o Art terapiji koja veoma pozitivno može da utiče na psihičko stanje kod djeteta kao i o genetsko modifikovanoj hrani, to jest o organskoj hrani koja je sve više prisutna.

Još jednu novu Reiki tehniku će naučni skup u Kotoru pokušati da osvijetli.

Riječ je o tehnici koja će biti prezentovana preko savremene bioterapije i bavi se relaksacijom odnosno smanjenjem stresa.

To je jedna stara tehnika iz Japana koja se bazira na polaganjnu ruku i njome se  harmonizuje bioenergija kod ljudi, objašnjava Boštjan.

Kroz ponudu različitih aktivnosti omogućeno je svima da odaberu način koji im najviše odgovara za postizanje zdravlja, unutrašnje harmonije.

Osnovni cilj je da modernom čovjeku pomogne da ponovo pronađe neku cjelinu spostvenog bića i da živi u skladu sa svojim okruženjem i svojim mišljenjem, poručio je Fistrič za Skala radio.

OSTAVI KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here

PRAVILA KOMENTARISANJA

Komentari se objavljuju na portalu Skala radija. Odgovorni za sadržaj su isključivo autori napisanih komentara.

U komentarima je zabranjeno koristiti uvredljive riječi, psovke i klevete. Neće se objavit komentar koji sadrži ove elemente kao ni tekst komentara koji sadrži govor mržnje. Ukoliko se dogodi propust pa tekst bude objavljen, moderator je dužan da ga odmah ukloni čim ga primijeti ili mu neko skrene pažnju na sadržaj. Neprimjeren sadržaj će biti uklonjen a autor može biti prijavljen nadležnim organima.

Za eventualne primjedbe i sugestije mejl je [email protected].