Folklorni ansambl “Nikola Đurković” pokazao svu raskoš ovdašnjih plesova i igara

0

 

Minulog vikenda, u sklopu obilježavanja 25.godišnjice Dubrovačko-Neretvanske županije, održani su brojni kulturni i sportski događaji.

Posebno mjesto u  obilježavanju ovog jubileja dobili su članovi folklornog ansambla ”Nikola  Đurković” iz Kotora, koji su, uz pratnju tamburaško-mandolinskog orkestra “Tripo Tomas” prikazali splet plesova iz Boke Kotorske, autorske koreografije prof. Predraga Šušića i aranžmanske obrade Đorđa Begua, ljeričara iz Dubrovnika, inače rođenog Kotoranina.

Na Stradunu, glavnom trgu starog Dubrovnika, ispred crkve sv.Vlaha, pred mnogobrojnim inostranim gostima i domaćim zvaničnicima, plesali su se bokeljski plesovi, a mladi tamburaško-mandolinski orkestar ”Tripo Tomas” je sve to ispratio na najbolji mogući način, uz dirigenstsku palicu prof. Iva Brajaka i pomoć Đorđa Begua.

Kotoraki Folklorni ansambl “Nikola Đurković” je prvi ansambl sa teritorije Crne Gore koji je nastupio u Dubrovniku, nakon više od 30 godina.

“Zahvaljujući dugogodišnjoj uspješnoj saradnji između HGD CG i našeg ansambla dobili smo priliku da se predstavimo i u Dubrovniku. Iskoristili smo ovu  priliku na najbolji način za uspostavljanje novih kontakata, pokazali smo se u najboljem svijetlu, stekli nove prijatelje i saradnike i sa osmjesima se vratili nazad. Nadamo se skorim ponovnim susretima, zajedničkim projektima i druženjima sa ljudima koje smo upoznali i koji su se zaista potrudili da nam boravak u Dubrovniku bude lijep i sadržajan”, rekao je direktor folklornog ansambla”Nikola Đurković”, prof. Predrag Šušić, ne krijući zadovoljstvo i zahvalnost.

Iz ovog Folklrnog ansambla, pored stalnih aktivnosti, najavljuju i održavanje stručnog seminara u Kotoru, od 22. do 24. juna sa temom “Igre, plesovi i pjesme Boke Kotorske” sa najeminentnijim predavačima i brojnim gostima i orginalnim sardžajima.

OSTAVI KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here

PRAVILA KOMENTARISANJA

Komentari se objavljuju na portalu Skala radija. Odgovorni za sadržaj su isključivo autori napisanih komentara.

U komentarima je zabranjeno koristiti uvredljive riječi, psovke i klevete. Neće se objavit komentar koji sadrži ove elemente kao ni tekst komentara koji sadrži govor mržnje. Ukoliko se dogodi propust pa tekst bude objavljen, moderator je dužan da ga odmah ukloni čim ga primijeti ili mu neko skrene pažnju na sadržaj. Neprimjeren sadržaj će biti uklonjen a autor može biti prijavljen nadležnim organima.

Za eventualne primjedbe i sugestije mejl je skala@t-com.me.