Folklorni ansambli iz Švedske i Holandije “Voyage” – “Parvaz” i naš “Nikola Đurković” za malobrojne

3
Šveđanke, Dankinje i naši folkloraši

Dan nakon neuspjele proslave desete godišnjice nezavisnosti Crne Gore i hiljadu godina njene državnosti u Kotoru, posebno u večernjim satima kada se, osim folklora nije znalo ni ko učestvuje, ni što izvodi, ni od koga, održan je koncert folklornih ansambala iz Švedske i Holandije “Voyage” i “Parvaz”.

Kao gost nastupio je kotorski Folklorni ansambl “Nikola Đurković”.

Malobrojna publika sa oduševljenjem je pratila igre iz Persije i sa Dalekog istoga gošći iz Danske i Švedske koje su, koreografijom, efektima, ritmom i muzikom pokazale svu raskoš igara koje nijesu slučajno slika temperamenta prostora sa kojih dolaze.

Rame uz rame bio je podmlađeni sastav Folklornog ansambla “Nikola Đurković“ koji je potvrdio raskoš talenata, ali i garanciju da je predstavljanje naše istorije, tradicije i kulture, kroz ovaj vid stvaralaštva u usponu.

Rekosmo, pred malobrojnom publikom.

To je samo još jedna potvrda kako oni koji se kunu u državu slave njen najznačajniji praznik.

Izgleda da je voljeti državu deklarativna potreba koja donosi benefite.

Kako to izvorno djeluje, imali smo priliku da se uvjerimo 21. i 22. maja.

Svaka čast.

I treba tako.

Istina, bilo je i onih koji su crvenili zbog tuđih grešaka i neznanja.

3 KOMENTARI

  1. Brate mili, vidi se da tebe koji cent plaćaju da pišeš ovakve gluposti. Što lažeš da Skala pljuje po Kotoru. Što ne navedeš gdje to pišeš. naveo bi kad bi bilo. Jadove misliš da je ljepojko i vlast jednako Kotor. Nije siguran budi zajedno sa tvojim putujućim cirkusom. Adio u prošlost jado mali.

  2. Radio Skala, ja se izvinjavam, plaća li bas neko da pljujete po Kotoru, jer mi je to jedino logičko objašnjenje za ove skandalozne tekstove koje pisete!!
    Idite brate dje vam je bolje kad vam odje nista ne odgovara.. Haos!!!

OSTAVI KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here

PRAVILA KOMENTARISANJA

Komentari se objavljuju na portalu Skala radija. Odgovorni za sadržaj su isključivo autori napisanih komentara.

U komentarima je zabranjeno koristiti uvredljive riječi, psovke i klevete. Neće se objavit komentar koji sadrži ove elemente kao ni tekst komentara koji sadrži govor mržnje. Ukoliko se dogodi propust pa tekst bude objavljen, moderator je dužan da ga odmah ukloni čim ga primijeti ili mu neko skrene pažnju na sadržaj. Neprimjeren sadržaj će biti uklonjen a autor može biti prijavljen nadležnim organima.

Za eventualne primjedbe i sugestije mejl je [email protected].