Folklorni ansambl “Nikola Đurković” niže uspjehe

0
nagrada za uspjeh

Na II Međunarodnom festivalu dječjeg, omladinskog i seniorskog stvaralaštva, održanog prošlog vikenta u Budvi, Folklorni ansambl “Nikola Đurković” iz Kotora dobio je specijalnu nagradu Grand Prix Festivala za najbolji ansambl uzrasta od 16 do 20 godina.

Miloš Dževerdanović, predsjednik Društva je za Skala radio kazao da se na Festivalu predstavilo preko 600 učesnika, svrstanih u preko 120 grupnih i pojedinačnih nastupa.

Folklorni ansambl “Nikola Đurković” je oduševilo publiku svojom raznovršnošću, izuzetnom koreografijom i dinamičnom igrom koja je mamila često aplauze prisutne publike.

Zato je i nagrada najbolji pokazatelj uspješnosti jedne mlade folorne grupe koja iz dana u dan napreduje i bilježi uspjehe.

Pored Ansambla, Grand Prix plaketu Festivala za koreografiju je dobio i rukovodilac i koreograf Predrag Šušić koji se u potpunosti posvetio stvaranju snažnog igračkog kadra kome, je već sada možemo reći obezbijeđena uzlazna putanja.

Festival je organizovala Ruska jezička dijaspora u Crnoj Gori sa područja Rusije, Ukrajine, Kazakstana, Hrvatske, Srbije, Bosne i Hercegovine i Crne Gore.

Dževerdanović je najavio tradicionalne decembarske koncerte koji će biti kruna rada Folklornog ansambla “Nikola Đurković” u godini koja nam polako izmiče.

oduševili brojnu publiku

OSTAVI KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here

PRAVILA KOMENTARISANJA

Komentari se objavljuju na portalu Skala radija. Odgovorni za sadržaj su isključivo autori napisanih komentara.

U komentarima je zabranjeno koristiti uvredljive riječi, psovke i klevete. Neće se objavit komentar koji sadrži ove elemente kao ni tekst komentara koji sadrži govor mržnje. Ukoliko se dogodi propust pa tekst bude objavljen, moderator je dužan da ga odmah ukloni čim ga primijeti ili mu neko skrene pažnju na sadržaj. Neprimjeren sadržaj će biti uklonjen a autor može biti prijavljen nadležnim organima.

Za eventualne primjedbe i sugestije mejl je [email protected]