Folklorni ansambl “Nikola Đurković” oduševio brojnu publiku

0
sjajni

Folklorni ansambl “Nikola Đurković” sinoć je, po ko zna koji put do sada, razgalio dušu Kotorana i njihovih gostiju.

Velika dvorana kotorskog Kultunog centra bila je mala da primi sve one koji su htjeli da vide i čuju spletove igara domaće i one iz zemalja u okruženju.

Ansambl je pokazao zrelost i uzlaznu putanju kojom se kreće vođen sigurnom rukom direktora i koreografa Predraga Šušića, znalca kome u venama teče izvornost i senzibilitet, opoetizovani lirski pokret vođen snažnim zamahom koloritne epike.

Ansambl je pokazao mnogostrukost i lepršavost u izvođenju originalnih koreografija.

Publika je s razlogom serijom aplauza nagrađivala izvođače koji se nijesu štedjeli u nastojanju da duhovna poruka bude obostrana.

Folklorni ansambl “Nikola Đurković” sinoć je imao i svoje goste.

Glas sjajne Danice Nikić dugo će još ozvanjati u ušima oduševljenih posjetilaca koji su tražili još koji minut Daničinih kristala.

Gosti iz Zelenike, KUD “Ilija Kišić“ i FA UC “Korak“ iz Nikšića uveličali su veče, svaki na svoj način brzim i tačnim korakom i snažnim glasom od kojega ječe brda crnogorska i bokeljska.

Zahvaljujući se svima koji su pomogli, Predrag Šušić, koji je svoje majstorstvo pokazao i na sceni, što se rijetko dešava, čestitao je predstojeće praznike i naglasio rad koji jednostavno mora da pokaže rezultat.

Zato je veče druženja sa folklorašima dar za oči i najljepši poklon privilegovanima kojima se na izrazu lica viđelo zadovoljstvo.

Zahvalnicu je ove godine dodijelio Sekretarijatu za kulturu, sport i društvene djelatnosti opštine Kotor.

zahvalnica Sekretarijatu za kulturu

Posebno treba naglasiti uređenu dvoranu i scenu sa velikim video bimom na kome su se ređale ambijentalne slike koje je pratila prilagođena koreografija.

Sa strane panoi sa slikama koje govore o aktivnostima  Ansambla, u uglu novogodišnja jelka.

Ništa suvišno.

Dokaz da se može kad se hoće.

Veče je vodila nadahnuto Karolina Radulović.

sjajna Danica Nikić
sa koncerta

OSTAVI KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here

PRAVILA KOMENTARISANJA

Komentari se objavljuju na portalu Skala radija. Odgovorni za sadržaj su isključivo autori napisanih komentara.

U komentarima je zabranjeno koristiti uvredljive riječi, psovke i klevete. Neće se objavit komentar koji sadrži ove elemente kao ni tekst komentara koji sadrži govor mržnje. Ukoliko se dogodi propust pa tekst bude objavljen, moderator je dužan da ga odmah ukloni čim ga primijeti ili mu neko skrene pažnju na sadržaj. Neprimjeren sadržaj će biti uklonjen a autor može biti prijavljen nadležnim organima.

Za eventualne primjedbe i sugestije mejl je [email protected]