Fond za zdravstveno osiguranje: Apelujemo na osiguranike da se strogo pridržavaju mjera

0

Iz Fonda za zdravstveno osiguranje pozvali su osiguranike da se strogo pridržavaju mjera u borbi protiv kovid infekcije, jer je situacija zabrinjavajuća.

Apelovano je i na donosioce odluka da donesu mjere adekvatne trenutnoj epidemiološkoj situaciji.

“Smatramo da u situaciji kada se Crna Gora u epidemiološkom smislu po svim parametrima koji se prate rangira kao najgora u Evropi i među nekoliko najgorih u svijetu, nemamo adekvatne mjere koje će u dogledno vrijeme uticati na pad obolijevanja od covid infekcije. Primjera radi, u Crnoj Gori registrovano je 1.297 aktivno oboljelih na 100 hiljada stanovnika, dok je taj broj u Bosni i Hercegovini 547, na Kosovu 374, Sjevernoj Makedoniji 285 i Hrvatskoj 64. Vjerujemo da ovakva slika nije samo rezultat nepoštovanja mjera već i blagih mjera, neadekvatnih epidemiološkoj sitiuaciji”, navodi se u saopštenju Fonda koje je potpisao direktor Sead Čirgić.

Kako se dodaje, čini se da je bolje preventivno djelovati i zaštiti građane i zdravstveni sistem, nego čekati da vidimo šta će se desiti da bi donijeli oštrije mjere.

OSTAVI KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here

PRAVILA KOMENTARISANJA

Komentari se objavljuju na portalu Skala radija. Odgovorni za sadržaj su isključivo autori napisanih komentara.

U komentarima je zabranjeno koristiti uvredljive riječi, psovke i klevete. Neće se objavit komentar koji sadrži ove elemente kao ni tekst komentara koji sadrži govor mržnje. Ukoliko se dogodi propust pa tekst bude objavljen, moderator je dužan da ga odmah ukloni čim ga primijeti ili mu neko skrene pažnju na sadržaj. Neprimjeren sadržaj će biti uklonjen a autor može biti prijavljen nadležnim organima.

Za eventualne primjedbe i sugestije mejl je [email protected]