Formiran Odbor za digitalnu transformaciju, cilj promocija inovativne privrede

0

Unija poslodavaca formirala je Odbor za digitalnu transformaciju u čijem su fokusu podrška i promocija digitalnog poslovanja i razvoja inovativne privrede.

Zadatak Odbora je, kako su kazali u Uniji, ubrzavanje procesa koji vode razvoju digitalne ekonomije i izgradnji Crne Gore kao digitalnog društva.

“Za predsjednika Odbora izabran je Dušan Banović, direktor Sektora za razvoj servisa i digitalne transformacije u Crnogorskom Telekomu, a za potpredsjednicu Aleksandra Bošković, izvršna direktorica Bild studija. Članovi Odbora su izvršni direktor Digit Montenegro Duško Petrović, izvršna direktorica ZZI Jelena Milojković, izvršni direktor Data Design Branimir Bukilić, izvršni direktor Acme Stojan Knežević, izvršni direktor Oykos Development Filip Anđelić, izvršna direktorica Montenesoft Natalija Đaletić, direktorica Sektora za strategiju i rizike u M:tel-u Aleksandra Radojević, pomoćnik izvršnog direktora za tehniku u Radio difuznom centru Bojan Domazetović, izvršni direktor SKY SAT Ranko Boca, prokurista u Teletech.me Veso Damjanović, izvršni direktor Kreditnog biroa Crne Gore Blažo Milović, poslovni konsultant u Visol-u Monika Šćekić, direktor sektora za 3D štampu u Fin-Ing Miloš Grbović, menadžer u MG Soft-u Radovan Sekulić, specijalista za Cloud i poslovnu inteligenciju u DataLab-u Vladimir Sotiroski“, naveli su u Uniji.

Na online sastanku je dogovoreno da će Odbor u narednom periodu raditi na širenju članstva kako bi u njegov rad bile uključene i ostale kompanije koje su za to već iskazale zainteresovanost.

“Planiranim aktivnostima, Odbor za digitalnu transformaciju će pružiti podršku biznis zajednici da odgovori izazovima koje nose tehnološke inovacije (uključujući automatizaciju i digitalizaciju), uključujući razvoj informatičke svijesti, znanja i vještina koje mogu olakšati primjenu naprednih ICT rješenja u svim sektorima privrede, a time i podstaći dalji razvoj preduzetništva i digitalnog društva u Crnoj Gori”, kazali su predstavnici Unije.

Prema njihovim riječima, proaktivan pristup novim i inovativnim tehnologijama koje će omogućiti da ICT preraste u vertikalnu granu privrede, biće jedan od važnih ciljeva čijem će ispunjenju članovi Odbora posebno biti posvećeni.

“Potvrda tome je činjenica da razvoj preduzetničko-inovativnog ekosistema koji počiva na digitalnoj transformaciji, unapređuje uslove za nove digitalne poslovne modele, ubrzava razvoj novih proizvoda i usluga, širi digitalne mreže dobavljača i poslovnih partnera, a time i omogućava da domaće kompanije ostvare konkurentsku prednost i bolju pozicioniranost, te lakši pristup novim, globalnim tržištima”, zaključili su u Uniji.

OSTAVI KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here

PRAVILA KOMENTARISANJA

Komentari se objavljuju na portalu Skala radija. Odgovorni za sadržaj su isključivo autori napisanih komentara.

U komentarima je zabranjeno koristiti uvredljive riječi, psovke i klevete. Neće se objavit komentar koji sadrži ove elemente kao ni tekst komentara koji sadrži govor mržnje. Ukoliko se dogodi propust pa tekst bude objavljen, moderator je dužan da ga odmah ukloni čim ga primijeti ili mu neko skrene pažnju na sadržaj. Neprimjeren sadržaj će biti uklonjen a autor može biti prijavljen nadležnim organima.

Za eventualne primjedbe i sugestije mejl je [email protected].