Formirana Komisija za tunel “Vrmac”, mora se reagovati prije nego neko nastrada

2
tunel “Vrmac”

Posljednja nezgoda u tunelu “Vrmac” otvorila je Pandorinu kutiju.

Tunel je odavno postao mora za vozače. Prljav i zapušten, opasno prijeti. Samo pukom srećom niko nije stradao kada je nedavno u tunelu otpao ventilator. Sličan incident se dogodio i prije dvije godine. Iako se na ovaj problem ukazuje godinama, do sada ništa nije urađeno. Najavljivana su rješavanja ovog problema, ali, realizacije nije bilo.

<<<Ko će biti odgovoran ako neko strada u tunelu Vrmac?<<<

Direktor Uprave za saobraćaj Savo Parača za CdM tvrdi da će se to stanje promijeniti.

On je za CdM saopštio da je formirana stručna Komisija koja će utvrditi stanje i predložiti mjere koje treba sprovesti.

“Brzo ćemo dobiti izvještaj. Komisija mora sve dobro sagledati, kako bi znali kakve radnje moramo preduzezi. Taj tunel je problematičan od njegove izgradnje do danas”, istakao je Parača.

<<<Predstavnici Direkcije za saobraćaj dolaze u Kotor na razgovor oko tunela Vrmac<<<

Da je tunel problematičan, za CdM naglašava i predsjednik Liberalne partije i Kotoranin, Andrija Popović.

“Tunel Vrmac, 1700 metara dug, jedan je od najdužih u Crnoj Gori, izuzetno je opasan, zapušten, sa lošom ventilacijom i signalizacijom a najvažnije, lošim održavanjem. Začuđujuće je koliko Ministarstvo saobraćaja i pomorstva ne brine o jednom od svojih najvrednijih infrastrukturnih objekata iako se oni pozivaju na navodni ugovor sa Štrabagom o održavanju tunela. Dok se ne desi tragedija, koja je za malo izbjegnuta nedavno, strah me je da se neće tu ništa promijeniti”, jasan je Popović u izjavi za CdM.

<<<Tunel Vrmac nije tehnički primljen, zapušten je i prljav, bez video nadzora…<<<

Podsjećamo da su predsjenik Opštine Kotor Željko Aprcović i potpredsjednica Sonja Seferović, sa saradnicima, nedavno organizovali sastanak na temu bezbjednosti tunela Vrmac. Sastanku su prisustvovali predstavnici Uprave za saobraćaj Zorica Božović i Draško Ivanišević, kao stručna lica iz Sektora redovnog održavanja putne infrastrukture.

Aprcović je tada kazao da će lokalna samouprava u okviru svojih nadležnosti raditi na poboljšanju saobraćajne infrastrukture, kako bi se smanjile gužve u tunelu, ali da Uprava za saobraćaj iz okvira svog domena mora raditi na unapređenju tehničkih uslova u samom objektu.

M.Dušević

2 KOMENTARI

  1. Svaka cast Skala radiju vi ste pokrenuli ovu pricu i nesto pokusali da uradite za Kotor. Valjda se uradi nesto po pitanju tunela, pa da pokrenete i pricu o djelu obale od Policije do Fjorda koja je pravo ruglo za grad. Mora se pokrenuti nesto u ovom gradu dosta je bio zapusten.

  2. ČIJI JE TUNEL “VRMAC” I KOJE ODGOORAN ZA NJEGOVO ODRŽAVANJE I ZA BEZTBJEDAN SAOBRAĆAJ KROZ TUNEL? I DRUGO ZNATE LI ZAŠTO NAM SE SFRJ “PROSULA.TRA LA LA…” ONE ZIME LJUTE “SRBO STARE GODINE-1989..?..ZBORA NEMA-PROSULA SE ZATO ŠTO PROBLEME NIJE NIKO REŠAVAO-GODINAA,A KOMITETI SeKaJu(SE I DA DANAS SEKAJU U I OKOLO VLASTI!) SU FORMIRALI KOMISIJE ZA UTVRĐIVANJE STANJA-KOJE NIKAD NIKO NIJE MIJENJAO-REŠAVAO GODINAMA…PA SU NAM SE ZATO JAVILI TURBOSRBOKOINAVLJANI(Moj gad I OSTALA-MARVA) I NA MITNIZIMA PROSULI NAM DRŽAVU-ČLANOVI RAZNORATNIH “KOMIIJA SeKaJu”-KOJI I DAN DANAS PUZAJUĆI DJELUJU-U RAZNE PARTIJE “ZLIH OTACA I GORIH MATERA”…?! AVNTI KOMISIJONI. ORGANI ŠUPLJOGLAVE VLASTI OD PLANINA PA DO MOEA OD ULCINJA DO NOVOGA…?!!! …?JEVROPA ZDAJ?

OSTAVI KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here

PRAVILA KOMENTARISANJA

Komentari se objavljuju na portalu Skala radija. Odgovorni za sadržaj su isključivo autori napisanih komentara.

U komentarima je zabranjeno koristiti uvredljive riječi, psovke i klevete. Neće se objavit komentar koji sadrži ove elemente kao ni tekst komentara koji sadrži govor mržnje. Ukoliko se dogodi propust pa tekst bude objavljen, moderator je dužan da ga odmah ukloni čim ga primijeti ili mu neko skrene pažnju na sadržaj. Neprimjeren sadržaj će biti uklonjen a autor može biti prijavljen nadležnim organima.

Za eventualne primjedbe i sugestije mejl je [email protected]