Francuski kruzer LE CHAMPLAIN krstario Bokokotorskim zalivom

6

 

Prvi put nakon donošenja odluke o zabrani uplovljavanja svih kruzera i jahti, 13. marta ove godine zbog pandemije koronavirusa, danas je u kotorsku luku uplovio brod “Le Champlain” francunske kompanije LE PONANT.

Brod se nije vezao.

Radi se o krstarenju, ali je i ta činjenica obradovala Kotorane, koji su sve više uvjereni da će kruzeri, makar oni manji ubrzo početi da posjećuju Kotor.

Brod je izuzetno luksuzno opremljen. Ima 92 sobe i apartmane, a prima od 184 do 264 putnika. Proizveden je 2018. godine.

Kotor je pretrpio veliki gubitak zbog činjenice da su najavljeni kruzeri bili prinuđeni da otkažu dolaske. Treba se prisjetiti da je samo prošle godine Kotor posjetilo oko 700.000 putnika koji su doputovali kruzerima. Prihod je bio značajan jer se računa da je svaki turista u drevni grad u prosjeku trošio između 40-50 eura.

6 KOMENTARI

  1. E šašavi krivomozgoviću što krepaješ kad Crna Gora napreduje. Ti treba da litijaš svakoga dana jer ti je tamo pozicija.

  2. Sad vas je obradovala, a prosle godine ste sceli sve kruzere procerati. Ko bi vama ugodio, treba nama ova korona bar koju godinu, da dobro ogladnimo, pa onda iz pocetka, kao poslije zemljotresa. Mada nas zemljotres trese evo trideset godina. Hrvatska je dostigla 60% popunjenosti turistickih kapaciteta u odnosu na proslu godinu a mi 4%.Govori li vam to nesto klimoglavi, bezglavi, beskicmenjaci.

OSTAVI KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here

PRAVILA KOMENTARISANJA

Komentari se objavljuju na portalu Skala radija. Odgovorni za sadržaj su isključivo autori napisanih komentara.

U komentarima je zabranjeno koristiti uvredljive riječi, psovke i klevete. Neće se objavit komentar koji sadrži ove elemente kao ni tekst komentara koji sadrži govor mržnje. Ukoliko se dogodi propust pa tekst bude objavljen, moderator je dužan da ga odmah ukloni čim ga primijeti ili mu neko skrene pažnju na sadržaj. Neprimjeren sadržaj će biti uklonjen a autor može biti prijavljen nadležnim organima.

Za eventualne primjedbe i sugestije mejl je skala@t-com.me.