Gašenje ili opstanak crnogorskih medija

31
Sa okruglog stola

Radio difuzni centar (RDC) i Agencija za eletronske medije (AEM) treba da smanje cijene usluga kako bi se izbjeglo gašenje nezavisnih elektronskih medija, ocijenjeno je na okruglom stolu u Podgorici.

Okrugli sto na temu Gašenje ili opstanak crnogorskih medija organizovali su Asocijacija komercijalnih medija (AKEM) i Udruženje nezavisnih elektornskih medija (UNEM).

Predsjadnik AKEM-a Slavko Mandić, rekao je da da su mediji u Crnoj Gori dovedeni do krajnje granice izdržljivosti.

“Cijene RDC-a su previsoke. To smo zaključili iz analize računa koju nam dostavlja svakog mjeseca ali i analizom troškova koje pravi radi vlastite udobnosti i privilegija koje se finansiraju i od naših sredstava”, rekao je on.

Kada je riječ o AEM, potrebno je, prema riječima Mandića, razmotriti troškove za koje ima osnova da budu manji i da se, kako je dodao, pojača mjera kontrole prava emitovanja programa stranih emitera.

“Kao i obezbjeđenje recipročnih uslova za rad crnogorskih emitera u inostranstvu”, kazao je Mandić.

Prema njegovim riječima, potrebno je da Vlada formira nezavisnu komisiju koja bi se bavila isključivo analizom troškova RDC-a i AEM-a i visinom cijena usluga elektronskim medijima.

“Potrebno je da prestane pritisak na elektronske medje do donošenja zaključka komisije za pronalaženja rješenja i stvaranju uslova koji bi doveli do opstanka i održivosti elektronskih medija u skladu sa tržišnim načinom poslovanja”, kazao je Mandić.

On je naveo da RDC i AEM ne naplaćuju nadoknadu troškova koje stvara Javni servis.

“Ti su troškovi prebačeni na leđa komercijalih emitera, što je potpuno neprihvatljivo”, rekao je Mandić.

Kada je u pitanju podrška medijskom pluralizmu, Mandić je ocijenio da je potrebno da se sprovedu svi zakonski mehanizmi prema Zakonu o elektronskim medijima i da se, kako je naveo, konačno povede računa o stvaranju crnogorske produkcije.

“Neoophodno je da se osnuje Fond za medijski pluralizam. Predlažemo da se dio prihoda od igara na sreću, gdje, ubijeđeni smo ima koruptivnih radnji, izmjesti u AEM gdje bi posebna komisija vršila raspodjelu na osnovu konkursa”, rekao je Mandić.

On je kazao da je potrebno prihode Fonda dopuniti sredstvima od taksi koje bi se obračunavale prilikom registracije automobila.

“Ta sredstva bi se koristila isključivo za porgrame kojima bi konkurisali radijski emiteri”, rekao je Mandić.

On je pozvao sve elektronske medije da ne plaćaju zaostale dugove.

“Čak i po cijenu isključivanja iz etra dok se ne steknu normalni uslovi za funkcionisanje elektronskih medija”, saopštio je Mandić.

Direktor AEM Abaz Džafić je kazao da u toj agenciji ne prrihvataju priču o rasipništvu.

“Agecija je napravila jako veliki napor kada je u pitanju smanjenje cijena. Za nacionalnu mrežu za radio, cijena je najniža u Crnoj Gori u odnosu na region i Evropu”, rekao je on.

Predstavnik UNEM-a Miodrag Strugar kazao je da interes države treba da bude medijski pluralizam.

“Visoke takse guše medije, njihov broj se smanjuje. Zajednički cilj treba da bude da se doće do održivog načina”, rekao je on.

Prema riječima Strugara, potrebno je da postoje domaći fondovi koji će pomoći da se medijski pluralizam razvije.

Direktor Radija Montena Dragan Bulajić, kazao je da nijedan radio, koji ima informativni program, ne može da opstane ukoliko takse RDC-a i AEM-a i dalje budu visoke.

“AEM ne štiti elektronske medije, a oni su posebno ugroženi od pojave kablovskih oparatera. Ako im se ne pomogne, prijeti im gašenje”, ocijenio je on.

Prema riječima Bulajića, “stranim medijima je lagodnije da rade u Crnoj Gori nego crnogorskim”.

Ana Vukčević iz Agencije za elektornske komunikacije i poštansku djelatnost kazala je da je ta agencija izašla u susret medijima kako bi ih rasteretila plaćanja naknada za frekvencije namijenjenih za radio difuznu službu.

“Prema zakonskom okviru od 2010. godine crnogorski elektronski mediji su potpuno oslobođeni plaćanja naknade za korišćenje radio difuznih frekfencija”, rekla je ona.

agencija MINA

31 KOMENTARI

 1. Bjeladin Humac+Adio Mare+maki mali+Bokelj+Krsto Tokov+Duklja-Zeta-Crna Gora+montenigres+Nick-pismeni+zastavnik+Sekule+Boreta+Vasilije+Risan…= ovdašnji I. B.,iz Škaljara,zaseok Peluzica ,ulica bekica.. bebe,koji u dužem vemenskom periodu na portalima: Skala radio iz Kotora;Slobodna Crna Gora;javniservis.me;IN4S;Portal analitika ,bez odmora “srbuje” “crnogorči “se i manje se “hrvati”,usklađujući to sa temom,ali jednako zajedljivo,potmetljivo sa izrazima velike mržne prema drugim vjerama,nacijama i jezicima, čime pokušava da da putem provokacija širi neošovinizam -neofašizam koji na ovim prostorima-za sada-verbalno pokriva prostore Boke i Crne Gore!! Njegovo djelovanje,je najboje, poodavno, ocijenila HGI koja ga je na vrijeme izopštitla iz svojih redova gdje je jedno vijeme bio dopredsjednik ogranka!
  Da bi ste se uvjerili u “ispravnu”-ispraznu njegovu sramnu aktivnost evo što lani u martu pred izbore u Tivtu,u povodu svinarija njegovih istomišljenika na školi u TIvtu,izjavi na Portalu Skala radi::”Mi Bokelji(srbi i hrvati) treba za rad budućnosti svoje djece da stvorimo autonomnu Boku Kotorsku .I Grbaljani su Bokelji-sve ovo potpisa on pod špic nametom Bokelj!!!Prije toga na Skala radio 26.feb.2012 05:15 sati na temu:Patološke laži Alena Kovačevića,pod imenom Bjaldin Humac,oponirajući komentatoru babi jovi izbl..:”E da ti pravo kažem da ne volim ove iz Srbije što su šljegli u Boku”!!! Prije neki dan na istom ovom Portalu, sada pod Imenom Adio Mare:ista izjava modificirana sa dodatkom:”tako su mislili moji tako mislim i ja(na mržnju prema oma što su šljegli!)!!! Ovako ble…Bjeladin po ovim i drugim imenima-po portalima “zarad bratske ljubavi i suživota u Boki i Crnoj Gori”!!!
  Zbora nema,on je prispio za dulji oporovak !! Trećeg ljekovitog mjesta za sada na zemljinoj kugli nema-geni su njegovi čudni-nepredvidivi i progresivni kao lepra?

  • Ma sto me nasmija stara domazetovicka hehehee

   Kojima me sve imenima ne nazva…falilo je samo Il. B., ali pored svih obecanja da ces me otkriti, ka sto si do sada sve strane spijune “otkrio”, jos uvjek si u panici, sto ti to ne polazi za rukom ovaj put, mada si blizuuuu!!!

   Kako li sve zapamti od rijeci do rijeci sto napisah, ili sve sto ja napisem ti skupljas za dokaze kad me uhvatitis/te…..i das/te me na sud….

   jos mislis da sam I…. B……, a da sam ti Besu da nisam on…hehehe

   tebi samo jedna stvar nije nikako jasna, da NIKO ne voli OKUPATORE,

   Evo ja na biro, a predava sam tolike godine, dok me prvi dan referenduma ne iscerase iz LK…”ne trebate nam vise”, rekose mi nekadasnji ucenici, kojima sam svima poklonio prelaznu ocjenu… koliko su znali…

   I ne imputiraj mi da sam ikada napisao rijec “mrzim” ….jer to je tvoj rijecnik, Vesne i Nine i tvoja/vasa stalna okupacija.

   Ja imam milsjenje, a ne mrznju (ne daj Boze),

   A sto je lose da se Boka vrati Bokeljima, a vas priceramo onamo odakle ste sljegli…?
   E’ cim Slavko sredi ovo sa placanjem haraca, doci cu ako bude htio u jednu emisiju da malo porazgovaramo na temu: Zasto su puskarnice na palatama kotorskim okrenute u brda….mozda pozovemo i tebe?

   Adio Mare!!!

 2. hehehehehoooo
  Javile se odmah najvece “domacice” uvrijedjene…..cim spomenuh metlu i ciscenje cijela frka…a ovde se radi o placanju dazbina koje se naplacuju protizakonito, ako sam dobro razumio Slavka….

  Eto i Slavko umjesto da preklopi tabak i podigne tuzbu sa kolegama, on se sluzi nepravnim sredstvima i vrsi pritisak …….na sud…javnosti…gdje trazi podrsku?

  Eto i ti vijadji …Vesni ja kriv sto nije isla na 1, a Nina je bila na cijela 2.

  Plavuse!!!! xexexexe

  Ja bih radio bilo koji posao, ali mi Biro do sada nije ponudio niti jedan ….cak ni strazarsko mjesto……… fizicki rad… trazi kazu kod >>>>> kod one zgrade sto se gradi u Skaljare….. ili kod one u ‘talijanski park….tamo ce ti biti posla do penzije.
  Vesna ne razumijeh sto rece “ne stoji mi …. i pricam gluposti……….”?
  Valjda si mislila da kao starijem, mi ne prilici da “svasta pisem” u odbranu drzave od neplatisa i brbljavica?

  Nego ja i Srbija smo daleko, ali mi “dosmrdjelo” da koja godj je tema, pisete samo o Srbiji i uporedjujete se sa njom…. toliko vam fali…?

  Sto se ne uporedite sa boljima (Hrvatskom, Bosnom,Albanijom itd) ako mislite da je Srbija i Srbi gori od vas?

  Kako je vec neko komentarisao, svako trazi da gleda ono sto mu odgovara,
  tako da Pink, Prva itd imaju gledaoce koje ti vrijedjas kad omalovazavas ono sto oni gledaju…. razmisli ….!!!

  Evo Nina pokaza “pamet”, a posebno obrazovanje ….”pametnija sam od tebe, treba se u zivotu snalaziti” hehehehe
  Cudo nevidjeno, da mi je znati koja li si, preda bih se Jolu odmah sjutra.
  Skala Radio ce opstati u to ne sumnjam, jer ga je Slavko stvorio od nicega i samo radom, pa ne sumnjam da ce znati kako ga i odrzati uprkos haracu.

  Adio Mare!!! Jole sta to rece gore, vojnog ti odsjeka?

 3. I.B.u-Adio Mare,tebi i svekolikoj obitelji,izravno u mimohodu čestitam obiteljski praznik Dan”akcijaša-zaobilaznika istine” prvi april -sa željom da ti ovaj dan i onaj jučeranji pripomognu da ti se stabilizuje mentalno zdravlje narušeno dugogodišnjim trošenjem genskog materijala-koje ti nije naklonjeno? Na žalost i tugu svih nas ,koji te iskreno volimo- molimo :ajde I…. odmori i liječi se za dobro tvoje ugrožene obitelji! Za račune i njihovo plaćanje,ne brini,jer će to platiti ona koja,na nažolst, i dosada plaća?

 4. Ne htjedoh da platim struju, jer mi je preskupa, a oni me sa dugom od 106eura ugasise…Ne htjedoh da platim vodu, a oni mi je za 106 eura zatvorise…. ne htjedoh…ma sta ne htjedoh, nego ne placam smece………., a oni nista?

  Adio Mare…!!!da vidimo hoces li ti platiti drzavi koju toliko “volis” to sto je propisano?

  • samo ti plati, da imas struje da bi mogao gledati
   farmu, velikog brata i slične bolesne emisije koje emituje
   tv kuće iz inostranstva u CG i koje pokazuju što je kvalitet i pamet kod njih u toj velikoj zemlji punoj demokratije…
   a kod nas bi ih trebalo pod hitno ugasiti stoga apel nadležnima
   što prije da gase Pink i Prvu!!!!!!!!! uhhh dobro je što su ugasili Emag, već se
   lakše diše

   • Podrzavao bih apel za gasenja tog smeca od televizije. Medjutim i oni placaju te propisane cijene za radio difuziju. Nazalost, ti mediji su veoma gledani u CG, ali to je druga prica…
    Medjutim dodaj spisku RTCG koja dobija ogromne pare od drzave, program im je sramotan a ima samo jednu svrhu.

    Komercijalni mediji treba da se bore sa trzistem, bas kao i kafane sa visokim zakupima i drugim nametima, prevoznici sa visokim cijenama goriva, pekari sa visokim cijena struje i brasna itd.
    Svima je zajednicko da im drzava ne pomaze jer mora da skupi pare kojima bi punili budzet. Neke drzave imaju neku strategiju, neki program razvoja a kod nas se samo gleda da se taksama i porezima prezimi godina pa ce za sledecu razmisljat kad za to dodje vrijeme.
    Ne mislim da komercijalni mediji trebaju biti vece zrtve od pekara… oni imaju privilegiju da posjeduju sva sredstva da se bore protiv ovih nepravdi (ukoliko smatraju da se o nepravdi radi). Neplacanje obaveza je vjerovatno najgluplji od poteza.
    Ako im uspije, neka Skala Radio pokrene kampanju za neplacanja racuna za struju svih gradjana ukoliko procjenimo da su visoki.

    • Gospodine Gogo, moram pojasniti neke stvari za koje vidim da nijesu dovoljno jasne. Skala radio i AKEM ne traže da im se oprosti dug niti da ne plaćaju dažbine. Mi samo tražimo da ne plaćamo ono što po zakonu mora da plaća Javni servis RTV Crne Gore. Vjerovali ili ne, i njihove ukupne troškove plaćaju komercijalni emiteri što je u potpunoj suprotnosti sa zakonom. Takođe, kad je u pitanju osnivanje Fonda za medijski pluralizam, to je zakonska obaveza a ne naš hir. Mi ništa ne tražimo što nije po zakonu. Vi bi to da nam osporite. Dakle, nije u pitanju ne plaćanje poreza ili računa za prispjele obaveze već nerealne i protivzakonite fakture koje godinama plaćamo. Zbog toga ćemo na Ustavni i svaki drugi sud. Zato nas ne optužujte dok ne proučite o čemu se radi. Ovi koji su zlonamjerni to rade iz jasno predvidivih razloga i njima se ne čudim. Vama da.

     • Bravo gospar Mandicu. Svaka Vam je na mjesto. Mogu Vam samo zavidjet pakosnici i zlonamjerni.Samo napred nasa Skala radio. To mi je najbolji prijatelj u kucu od ranoga jutra pa do mraka. U Kotor su mi svi posli ili na Vrbice ili u Skaljare pavise nemam sa kim ni razgovora. Zato je nama starijema Skala razonoda i sve znamo preko Vas. Hvala vi na tome do neba.

     • Gospodine Mandicu, priznajem da ne poznajem u detalje vas spor, ali iz teksta sam razumio da je najveci problem velika cijena koju RDC trazi za njihove “usluge” (usput i lose koliko sam razumio).
      To sto Javni servis ne placa je mozda minorni problem, svakako pare koje bi isle u drzavnu kasu su i dobili iz drzavne kase. Znam da nije fer, ali javno je javno koliko kod to glupo bilo. Eventualno bi se moglo istrazit na sto oni trose drzavne pare i kako popraviti taj model.

      Ako uslovi koje vi morate da zadovljite nisu u skladu sa zakonom, vi (mediji) imate sredstva kao niko da se izborite sa nepravdom. Pojacajte medijsku kampanju svi zajedno ka agenciji koja to regulise. Prozovite ljude koji vam odredjuju te, protiv zakonske, mjere. Pitajte ih je li toranj u PG bio neophodan i za koga, i zasto ste vi i gradjani morali to toliko da plate.
      Moje misljenje je da bi to bile prave mjere protiv nepravde i eventualnog ne zakonitog ponasanja Vladinog tjela. Pozivanjem na iskljucivanje zelite da se predstavite kao zrtve, a ipak imate veliku snagu koju necete da pokazete.
      Ne mogu medjutim podrzati u potpunosti vasu borbu za pravdom (kroz neplacanje) jer vi cesto, kao medij, niste bili toliko glasni u borbi (vise patnji nego li borbi) gradjana prema drugim nepravdama kojih danas nazalost mnogo ima. Problem je sto mozda ja (utopijski) ocekujem previse od medija…

   • Bravo Vesna,
    Vidi se da si puna k’o brod…..sta? muz pomorac? ili DPSDP “Shef” hehehe

    Platio bih ja i struju i vodu i smece, jadna ne bila,, kaliko godj da jeste, ali sam na biro od 2007godine a nemam novu licnu kartu, jer nemam para da staru zamijenim, a ne mogu prodati glas, jer ne daju mi da glasam sa starom LK pa tako ti se vrtim u krug a posla nidje.

    Sto se tice ovih emisija sto nabroja nti jednu nisam gledao, ali sam htio gledati Filipa i Mila sa vlastelom a sto da ne gledam i “Budvu na pjenu od mora” pa da vidim kako zivim/o.

    No, ne rece, hoce li se platiti li nece, ovo sto drzava trazi da se plati?

    E kako je ova Nina “pametna” hehehe
    Sigurno se emancipovala na ona 2 vijadja sto je bila na kruzerima…..
    Ona bi sve ugasila, samo ne one, koje ona smatra da su kvalitetne, a odakle crpi to pravo …ne znam?

    Citajuci ove komentare skoro SVE osobe sa zenskim imenima ni jednu rijec o temi nego protiv Srbije i njihovih glavara…koja bolest ..
    Boze oprosti im, jer ne znaju od bijesa sto rade…
    Metlu u ruke, kad nemate sto cinjeti, pa ocititr isred kuce, ali normalno prvo u kuci.

    Adio Mare, a ti Slavko bori se svim demokratskim sredstvima da ne/platis porez svojoj drzavi….imaju oni odakle ….>>>><<<<

    • ko si ti da dijelis lekcije…
     ko ce sto da radi,,, hoce li mesti ili ce ici na vijadj
     no ti uvati se neke rabote…
     zao mi je sto si na birou, ali evo preko biroa se i nudi neka rabota, ali ne
     niko ne vata rabote… pa kakva je god, treba od neceg zivjeti…
     to sto kazes Vidi se da si puna k’o brod…..sta? muz pomorac? ili DPSDP “Shef” hehehe – ne stoji i pricas gluposti i vrijedjas ljude
     isto sto bih ja za tebe bilo sto mogla napisati, pa to nije lijepo nije ni cilj ove rasprave!!!
     vidi se koliko si bolestan i opterecen Srbijom, jer tebi bilo ko sta napise uvijek u tome nadjes da je ta osoba protiv te zemlje, naprotiv ja nemam nista lose a i vezana sam za SR, a inace nigdje u mom komentaru nisam napisala tako nesto da je mrzim
     samo sam navele kakvi su im mediji, sto hoces da kazes da su dobri, ajde ne izmisljaj, i ne pricaj gluposti

     • bravo Vesna,
      a adio mare i ugasio se zajedno sa takvim medijima
      i onda veliko adio!!!!
      pametnija sam od tebe, treba se u zivotu snalaziti, a
      ti vidim od velikog postenja neces da se uvatis rabote nego kukas,
      jadni mi sa takvim slucajevima,
      bolje se uvati konkretne rabote nego ovdje sto laprdas, pises gluposti, vrijedjas ljude na sve moguce nacine,
      sto pokazuje da si mali covjek i da ne vrijedis nista

 5. Ja sam za to da damo po jedan euro za ove “tzv” neovisna glasala i to putem mobtela.
  Posebno za radio skalu uveo bih po jedan euro placanja svi koji koriste mrdakov parking na rivi.

  • a ja sam da se ukinu lokalne stanice, tj lokalni javni servisi jer je to u ovim uslovima nepotrebno.
   samo se trose pare bez veze, jer im je program ocajan,
   tako bi se najlakše riješio problem prekomjernog broja radio stanica a
   poboljsala finansijska situacija stanicama koje proizvode kvalitetan program

 6. @@@
  Neću ocenjivati ukupan kvalitet bilo kojeg elektronskog ili pisanog
  medija. Neću harangirati protiv nekog medija da ga treba ugasiti.
  Slušam ili čitam ono što me interesuje i što je u funkciji
  za dobrobit građana. Neka tih javnih medija bude još i više.
  Kvalitetom će ostati i opstati samo oni najbolji.
  Ali, kao građanin i “konzument” proizvoda sa “medijske tržnice”
  dozvoliću sebi pravo da ponekad kritikujem neke artikle
  kontaminirane “aflatoksinom.”

 7. Javna glasila su rak rana naše zemlje.Sva su obojena u dvije boje.Ili promovišu vlast ili opoziciju.Organizacije na republičkom nivou, umjesto da im pomažu i štite ih da unaprijede demokratski dijalog i neutrališu suprotnosti u društvu,oni služe za davljenje onih koji ne ispunjavaju njihov kriterij.Inače sam protiv predloga uvaženog direktora i vlasnika radio Skale gospodina Mandića da se pri registraciji vozila plaća taksa ,pored desetine raznih nameta i za rješavanje pitanja medija.Zavisni uvijek izađu na kraj-a nezavisni, ili koji se bar tako glaskaju nije ni važno i da propadnu.Mi smo ozbiljna država,naći će oni rješenje za Vaše muke.Vi to zaslužujet

 8. Tebi Altair traba reći da se sramiš.
  A ko te pušta da blejiš nas najdemokratskiji način nego Skala radio. Oni su mnoge i naučili da govore u oči. Oni to rade svima bez razlike, prelistaj malo arhivu njihovu i budi elementarno pošten, pšoštena ne znam a z naš li ti jesi li muško ili si žensko ili što si?

 9. Altaire koga bi to ti podrzavao???? Sotonu ili Nikolica ili mozda Dacica ili Kostunjicu??? Kad se nema izbora onda se barem treba drzati ovakvih kakvi su jadni su ma su za ovu CG.

 10. @Altair potpuno si u pravu sa ovim sto si napisao a oni ako imaju dokaz da nije tako neka argumentovano demantuju ili da ga UTULE posto i ne vrijede toliko koliko se fale.

  • Šumadijski rokenrol idemooooo, opša, opšašaj …vezi brate to ti treba. ne možeš ti razumjeti Skalu to tje tvoj veliki problem ……. sitnije cile sitnije…..

   • Fjakun Boga ti,

    Subota vece,”Krsmanac”,sala dupke puna,ovacije,narodna kola,pa i iz Sumadije,kliče se Srbiji,sto znam…..je li ono bilo u Kotoru i je li to bio kotorski narod ili sumadijski.?

    • Jednom neko crnim sprejem na zidu pošte napiše “OVO JE SRBIJA” a neko napiše u produžetku, isto tako crnim sprejem “BUDALO OVO JE POŠTA”

 11. Mišljenja sam da bi Skala trebala najmanje da diže glas protiv
  taksi i poreza koje moraju plaćati državi Crnoj Gori.
  Kao osvjedočeni prijatelji režima, trebaju ćutke podnositi
  i veće terete.
  Trebaju i oni podnijeti dio tereta za ovaj trošak koje njihovi
  politički miljenici troše na bonvivanski život, na ljubavnice,
  na seks-orgijanja, na skupa putovanja, odlikovanja…

  • Poštovani i cenjeni Altaire. Iz Beograda slušamo Skala radio. I dopada nam se. Vi ste u svojim nacionalnim ispadima preterali i stidimo se što ste takvi. Ko je simpatizer koje partije to je njegova lična stvar, ali reći da Skala ne prenosi na adekvatan način ravnopravno za čitavu populaciju probleme iz života to bi bila velika laž. I nama je ovde preko glave direktora iz Crne Gore ali njih niko ne spominje niti dira. Biću toliko iskren. Skala širi istinu, čuvar je tradicije dole toga kraja i običaja i izveštava na ispravan način ma ko koje partije ili bio član ili simpatizer.
   Zato nam se i dopada. Pozdrav za čitav kolektiv Skala radija i samo napred.

OSTAVI KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here

PRAVILA KOMENTARISANJA

Komentari se objavljuju na portalu Skala radija. Odgovorni za sadržaj su isključivo autori napisanih komentara.

U komentarima je zabranjeno koristiti uvredljive riječi, psovke i klevete. Neće se objavit komentar koji sadrži ove elemente kao ni tekst komentara koji sadrži govor mržnje. Ukoliko se dogodi propust pa tekst bude objavljen, moderator je dužan da ga odmah ukloni čim ga primijeti ili mu neko skrene pažnju na sadržaj. Neprimjeren sadržaj će biti uklonjen a autor može biti prijavljen nadležnim organima.

Za eventualne primjedbe i sugestije mejl je [email protected].