Gastro vodič obogaćen šugom Bokeške kužine

1
Konoba" Ferry"

Ema Radulović

Ema Radulović

Turistička organizacija Kotor u standardnom, propagandmom materijalu svake godine pored ostalog publikuje i Gastro vodič u kome su se turistima i svim zainteresovanim nudile informacije o ugostiteljskim objektima, njihovoj lokaciji, kontakt telefonima, radmom vremenu i slično.

Takođe je Gastro vodič sadržao i informacije o raznim jelima sa receptima od strane ugostitelja.

Ovakvo izdanje se publikovalo na našem i na engleskom jeziku i besplatno dijelilo na svim sajamskim nastupima u zemlji i inostranstvu.

Novina ove godine je unapređenje Gastro vodiča u dijelu neophodnih gastro informacija za turiste, kazala je za Skala radio Emilija Radulović iz TO Kotor.

Novo izdanje Gastro vodiča će u prvom dijelu obuhvatiti priču o Bokeškoj kužini, susretu kuhinje i  kulture, a u drugom dijelu biće zastupljeni tradicionalni bokeljski specijaliteti sa fotografijama i receptima, dok će treći dio vodiča pružiti informacije o ugostiteljskim objektima.

Pomoć u dijelu pripreme teksta i autohtonih jela Turistička organizacija će imati od gospođe Vlaste Mandić koja je izdala kvalitetnu publikaciju o Bokeškoj kužini.

Svakako, značajan doprinos u dijelu kreiranja naročito drugog dijela vodiča očekuje se od ugostitelja.

U tom cilju je TO Kotor za 16. mart inicirala sastanak sa ugostiteljima u 11 sati u palati Bizanti sa ciljem razmjene iskustava i prihvatanja prijedloga u cilju što kvalitetnijeg izdanja ove publikacije, kazala je Radulovićeva.

1 KOMENTAR

  1. ljepo je procitati,da ce uskoro izaci dopunjen Gastro Vodic sto je za svaku pohvalu.Mislim,da bi trebalo da Gastro Vodic.bude prevedan i na Njemacki i Italijanski jezik,bilo bi korisno i pametno.Pozdrav

OSTAVI KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here

PRAVILA KOMENTARISANJA

Komentari se objavljuju na portalu Skala radija. Odgovorni za sadržaj su isključivo autori napisanih komentara.

U komentarima je zabranjeno koristiti uvredljive riječi, psovke i klevete. Neće se objavit komentar koji sadrži ove elemente kao ni tekst komentara koji sadrži govor mržnje. Ukoliko se dogodi propust pa tekst bude objavljen, moderator je dužan da ga odmah ukloni čim ga primijeti ili mu neko skrene pažnju na sadržaj. Neprimjeren sadržaj će biti uklonjen a autor može biti prijavljen nadležnim organima.

Za eventualne primjedbe i sugestije mejl je [email protected]