Gradonačelnica Kotora Marija Ćatović primila predstavnike najveće svjetske organizacije Jevreja

0
poklon gradonačelnici Ćatović

Gradonačelnica Kotoar Marija Maja Ćatović sa saradnicima priredila je danas prijem za predstavnike svjetske organizacije Jevrejskog nacionalnog fonda (KKL – JNF) i Jevrejske zajednice u Crnoj Gori.

Delegaciju su predvodili: predsjednik KKL – JNF Efi Stenzler, potpredsjednik Eli Aflalo, izvršni direktor za resurse, razvoj i javne poslove u KKL – JNF Avi Dickstein, glavni i odgovorni urednik Jewish News Josif Lemkovič i predsjednik Jevrejske zajednice u Crnoj Gori Jaša Alfandari.

Pozdravljajući goste, gradonačelnica Ćatović im je poželjela dobrodošlicu i iskazala uvjerenje u dobru buduću saradnju i podsjetila da se u gradu nalazi staro jevrejsko groblje.

Gradonačelnica je izrazila nadu da će Kotor uskoro ustupiti jedan prostor za smještaj arhiva Jevrejske zajednice u Crnoj Gori.

Predsjednik KKL – JNF Efi Stenzler zahvalio je gradonačelnici na gostoprimstvu i lokalnoj upravi na brizi oko jevrejskog groblja.

Gospodin Stenzler, predsjednik najveće organizacije Jevreja u svijetu, iskazao je divljenje prirodnim i kulturnim ljepotama Kotora, uz zapažanje da su stare zgrade i spomenici kulture dobro očuvani.

U srdačnom i prijateljskom razgovoru, gosti su izrazili uvjerenje da će u budućnosti dobro sarađivati sa Kotorom i Crnom Gorom, na obostranu korist, a zatim pozvali gradonačelnicu Ćatović da sa saradnicima zvanično posjeti Izrael i bude gost Jevrejskog nacionalnog fonda.

Na sastanku su razmijenjeni prigodni pokloni, a gradonačelnica Ćatović je dobila “Povelju zahvalnosti gradu Kotoru za njegov doprinos razvoju i afirmaciji Jevrejske zajednice Crne Gore i čuvanju jevrejske baštine”.

Prijemu su prisustvovali i savjetnica predsjednice Opštine za pravna pitanja Snežana Macić Stanaćev, savjetnik predsjednice za ekonomska pitanja i direktor Direkcije za uređenje i izgradnju Kotora Ivo Magud, direktor Javnog komunalnog preduzeća Kotor Zoran Mrdak i savjetnica za međunarodnu saradnju Branka Todorović.

OSTAVI KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here

PRAVILA KOMENTARISANJA

Komentari se objavljuju na portalu Skala radija. Odgovorni za sadržaj su isključivo autori napisanih komentara.

U komentarima je zabranjeno koristiti uvredljive riječi, psovke i klevete. Neće se objavit komentar koji sadrži ove elemente kao ni tekst komentara koji sadrži govor mržnje. Ukoliko se dogodi propust pa tekst bude objavljen, moderator je dužan da ga odmah ukloni čim ga primijeti ili mu neko skrene pažnju na sadržaj. Neprimjeren sadržaj će biti uklonjen a autor može biti prijavljen nadležnim organima.

Za eventualne primjedbe i sugestije mejl je [email protected]