Glavni odbori, tj Đukanović i Krivokapić, imaju posljednju riječ

4
Tivat

Ranko Bošković

Ranko Bošković

Postizborne kombinatorike u Tivtu, u kome je najviše 12 mandata osvojila Demokratska partija socijalista, govore da je sve moguće kada je u pitanju koaliciona vlast, pa i diskvalifikacija dosadašnjeg koalicionog partnera, Socijaldemokratske partije u budućoj vlasti u ovoj opštini.

Prema medijskim informacijama u igri je Hrvatska građanska inicijativa sa 4 mandata i Liberalno građanska alternativa koja je osvojila jedan mandat, što bi bilo dovoljno da se formira nova većina u lokalnom tivatskom parlamentu.

Predsjedništvo DPS-a naložilo je formiranje pregovaračkog tima Opštinskog odbora te stranke u Tivtu, za stupanje u postizbornu koaliciju.

Na pitanje Skala radija upućeno Ranku Boškoviću, članu predsjedništva opštinskog odbora SDP-a u Tivtu i glavnog odbora ove partije, da li su do danas imali poziv DPS- a i ozbiljniji razgovor oko formiranja buduće koalicije, Bošković je odgovorio da nijesu još, i da direktne priče nije bilo osim nekih razgovora u izbornoj noći, kao dosadašnji koalicioni partneri.

“Matematika pokazuje različite mogućnosti, ali što god odluče opštinski odbori i kod nas i kod DPS-a, kada je riječ o koalicijama, zeleno svijetlo moraju dobiti od glavnog odbora, dakle vrh partije se pita”, kazao je Bošković.

Prema njegovim riječima, red je da se prvi oglasi onaj koji ima najveći broj odborničkih mandata, a uspješna koaliciona saradnja, sličnost programa i rezultat  izbora, mogu dati neku moralnu i logičnu vertikalu po pitanju formiranja vlasti, kaže on.

“Međutim, čim postoje i druge opcije, postoji i mogućnost pregovaranja, a SDP čeka, kako to nalaže politički bonton da se DPS prvi oglasi. Svi su u igri i matematik  može da pokaže da umjesto pomenutih HGI-a i Liberala može da bude u koaliciji i SNP ili neko drugi. Dakle, jedno su matematika i želje potencijalnih partnera DPS-u koji se ili nude ili izjavljuju da DPS treba da preduzme prvi korak”, zaključio je Bošković za Skala radio.

4 KOMENTARI

  1. ovi SDPovci sve pozapošljavali na AERODROM,..MUP…Katastar…pa VIĐITE..U tom grmu leži Z…..
    Ako im popušttie…popušiste…

OSTAVI KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here

PRAVILA KOMENTARISANJA

Komentari se objavljuju na portalu Skala radija. Odgovorni za sadržaj su isključivo autori napisanih komentara.

U komentarima je zabranjeno koristiti uvredljive riječi, psovke i klevete. Neće se objavit komentar koji sadrži ove elemente kao ni tekst komentara koji sadrži govor mržnje. Ukoliko se dogodi propust pa tekst bude objavljen, moderator je dužan da ga odmah ukloni čim ga primijeti ili mu neko skrene pažnju na sadržaj. Neprimjeren sadržaj će biti uklonjen a autor može biti prijavljen nadležnim organima.

Za eventualne primjedbe i sugestije mejl je [email protected].