Gojko Perović ministarki Bratić: Vaše prisustvo jedno od čuda Svetog Vaslija Ostroškog

5

Vesna Bratić

Skup „Sveti Vasilije Ostroški – 350 godina od prestavljenja“, koji je okupio dio aktivista „srpskoga sveta” iz Crne Gore, Srbije i Republike Srpske danas je održan u manastiru Ostrog. Među govornicima našla se i ministarka i prosvjete, kulture, nauke i sporta Vesna Bratić, kojoj je rektor Bogoslovije Gojko Perović kazao da je njeno prisustvo jedno od čuda Svetog Vasilija Ostroškog.

„Gospđo Bratić, vaše priustvo je jedno od čuda Svetoga Vasilija!”, rekao je doslovce Perović.

Ministarka je kazada da je u jednom trenutku “ovu zemlju nazvala pustom jer je to tako djelovalo”.

Bratić je dodala da, iako je zemlja ranjena, opljačkana i ponižavana nije duhovno pusta.

“Ovo je potvrdilo živi duh hrišćanstva”, navela je i dodala da „počivšem patrijarhu Irineju, mitropolitu Amfilohiju i episkopu Atanasiju zahvalni smo za obnavljanje svetinja, naše vjere i sloge među narodom”.

Na skupu je govorio i bivši ministar vjera u Vladi Srbije Bogoljub Šijaković.

Nakon toga je Perović, čiju bogosloviju na Cetinju s preko 200.000 godišnje finansira srpska vlada, i kazao:

„Navikli smo da sa Šijakovićem da na ovim skupovima u ilegali djelujemo decenijama, pa sad prosto ne umijemo da se ponašamo u prisustvu ministra iz Vlade Crne Gore”, rekao je Perović.

cdm

5 KOMENTARI

  1. ..KOME I ZAŠTO SMETA VESNA BRATIĆ-BILEĆANKA…ČISTOKRVNA DIČNA ERCEGOVKA-ČIJI SU PRECI -RAME UZ RAME-ZAJEDNO SA CNOGORCIMA-POD BARJAK CARA JUNAKA-NA VUČIJEM DOLU 1876-1878 GODIN-GINULI ZA -NOVU CRNU GORU I NJENU SLOBODU-PO RVI PUT PRIZNATU -KAO SLOBONU I SAMOSTLNU -DRŽAVU CRNU GORU-OD STRANE VELJIJE SILA-NA BRLINSKOM KONGRESU-1878 GOINEKOJU-(“TAMO VI )KORISTITE.PLJČKTE VO PUNE 32. GODIE-KONTAJUĆI OD KONAVALA I DUBROVNIKA-DO DANA JUČERANJEGA!..KAD PADOSTE TAMO VI-ZA NAVIJEK-“NOSIOCI KONAVOJSKE SPOMENICE-1991-GODINE”-NA NOVSKE IZBORE-BEZ “POMOĆI ALEKSANDRA-LESA VUČIĆA”-ZA KOJEGA(VI ISTI-PO OBIČAJU-ZOBILAZĆI ISTNU!)-REKOSTE DA JE NA ILJADE SERBA-SA DULIM PASOŠIMA..POSLAO NA I ZBORE U NOVI?..ISTINI ZA VOLJU-PO REZULTATIMA IZBORA -BI SE REKLO (DPS-DF-SNP?)-DA SU TE ISTE…”PRIDOŠLICE IZ SERBIJE”- POSLALE-NA VJEČNI POČINAK -VOĐE-KOLOVOĐE “KONAVOJSKE EPOPEJE-U NAMETUTOM RATU- ĐE SU” ZA NAVIJEK LIKVIDRANE USTAŠE”?

  2. Užas
    Popadija ministarka s Ostroga u srpski svet i sa popovima na Dan pobjede.
    Što se i ko čeka za masovne proteste i demonstracije protiv ovako očigledne izdaje i klerikalizma?

  3. I jedno od svjetskih čuda čudotvoraca nebeskoga srpskog sveta.
    Stidi se pope i ti i četvororučica koja umjesto iz kabineta ministarstva blebeće nesuvislo iz crkvenih i manastirskih odaja sa izdajnicima iz srpskog sveta.ķ

OSTAVI KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here

PRAVILA KOMENTARISANJA

Komentari se objavljuju na portalu Skala radija. Odgovorni za sadržaj su isključivo autori napisanih komentara.

U komentarima je zabranjeno koristiti uvredljive riječi, psovke i klevete. Neće se objavit komentar koji sadrži ove elemente kao ni tekst komentara koji sadrži govor mržnje. Ukoliko se dogodi propust pa tekst bude objavljen, moderator je dužan da ga odmah ukloni čim ga primijeti ili mu neko skrene pažnju na sadržaj. Neprimjeren sadržaj će biti uklonjen a autor može biti prijavljen nadležnim organima.

Za eventualne primjedbe i sugestije mejl je [email protected]