Golubović: Zimska sezona može potrajati do aprila

0
Petar Golubović

Ima nade za zimski turizam zahvaljujući vremenu koje je ove godine naklonjeno turističkim poslenicima, kaže Petar Golubović iz Centra za istraživanje i razvoj turizma.

Smatra da su skijališta trebala nestanak struje spremnije da dočekaju, a da će otvaranje međugradskog saobraćaja vikendom dovesti više domaćih skijača na staze.

“Snijeg u našim zimskim centrima je skoro metar. Vidjeli smo da su naši centri već pripremila skijališta, da su ona uveliko krenula sa radom i da je posjećenost izuzetno dobra“, kaže Golubović.

Ističe da je jako dobro što pored domaćih gostiju imamo i goste iz inostranstva i okruženja.

“Nadamo se i vjerujemo da će ova zimska turistička sezona, u skladu sa vremenskim uslovima, za koje sam siguran da će poslužiti, potrajati malo duže i do nekog aprila“, kazao je on.

Podsjeća da je bilo problema kao što su prekidi struje.

“Ponekad imam osjećaj kao da smo nespremni za stvari koje moramo da očekujemo. Još oko 20 septembra imali smo snijega, međutim Kolašin 1600 nije mogao da se napaja električnom energijom. Ukoliko se dobro sjećam iz medija, razlog je bio što su kablovi prolazili preko privatnog zemljišta. Zatim 26. kada je trebalo da se otvori skijalište ponovo nije bilo struje, zatim dan nakon toga. Oni nijesu obavijestili skijaše da struje nema. Ovakve stvari moramo da preduprijedimo i da se u budućnosti ne dešavaju“, kazao je Golubović.

Kaže da su nove mjere protiv širenja virusa korona kojim se dozvoljava međugradski saobraćaj djelovati tokom vikenda stimulativno i da će na stazama biti više skijaša.

“Da li će to privući skijaše iz regiona, nisam baš siguran, jer mi u ovom momentu u regionu imamo cetre mnogo ozbiljnije od nas. Jestu skuplji, ali za prave skijaše nisu uporedivi“, kaže on.

Kolašin je, kako kaže vikend ski centar, a za ozbiljnije skijanje, smatra da će građani ići u region.

RTCG

OSTAVI KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here

PRAVILA KOMENTARISANJA

Komentari se objavljuju na portalu Skala radija. Odgovorni za sadržaj su isključivo autori napisanih komentara.

U komentarima je zabranjeno koristiti uvredljive riječi, psovke i klevete. Neće se objavit komentar koji sadrži ove elemente kao ni tekst komentara koji sadrži govor mržnje. Ukoliko se dogodi propust pa tekst bude objavljen, moderator je dužan da ga odmah ukloni čim ga primijeti ili mu neko skrene pažnju na sadržaj. Neprimjeren sadržaj će biti uklonjen a autor može biti prijavljen nadležnim organima.

Za eventualne primjedbe i sugestije mejl je [email protected].