Goran Jevrić: Bez Regionalnog vodovoda ne bi bilo uspješne turističke sezone

2
Goran Jevrić

Rekordna godina za Regionalni vodovodni sistem je jubilarna 2015.

Tako je i u septembru jer se iz Regionalnog vodovoda u kontinuitetu isporučuje više od 2,5 puta vode nego u septembru prošle godine.

Naime, opštinama na Crnogorskom primorju, na današnji dan se iz Regionalnog vodovoda isporučilo 653 litara u sekundi, što je za 147% više u odnosu na godinu prije kada je isporučeno 261 sekundni litar.

Navedeni rezultat još više dobija na značaju ako se uzme u obzir da je završena glavna turistička sezona 2015. definitivno jedna od najuspješnijih do sada.

Činjenica je da smo u 2015. godini po prvi put potpisali ugovore sa svim opštinama, odnosno vodovodnim preduzećima, uključujući i opštinu Herceg Novi, dok smo 2014. godine vodu isporučilavli samo opštinama Ulcinj, Budva, Kotor i Tivat zato što je ViK Bar u 2014. godini vodu iz RVS uzimao samo 17 dana, iako je u sušnom periodu sprovodio restrikcije, bez bilo kakve potrebe.

To je dokaz da samo u jedinstvenom funkcionisanju svih vodovodnih preduzeća možemo apsolutno ostvariti svoje obaveze-uredno i adekvatno snadbijevanje potrošača vodom za piće provjerenog kvaliteta.

Stoga, koristim priliku da se u ime JP “Regionalni vodovod Crnogorsko primorje“ zahvalim svim direktorima vodovodnih preduzeća na Crnogorskom primorju, predsjednicima Opština, ali i resornom ministru Branimiru Gvozdenoviću, koji su uložili veliki napor da po prvi put dočekamo turističku sezonu u potpunosti spremni, kada je vodosnadbijevanje u pitanju.

Ova godina, koja je bila hidrološki liša, dokaz je opravdanosti vizije Vlade Crne Gore da i u vrijeme globalne ekonomske krize ulaže u izgradnju infrastrukture koja predstavlja preduslov društvenog razvoja, pa se, stoga, može zaključiti da se RVS samo ove 2015. godine isplatio građanima na Crnogorskom primorju, ali i državi i turističkim poslenicima koji o uspješnoj turističkoj sezoni ne bi mogli ni razmišljati da je nestašica vode na ovim prostorima još uvijek izražena kao što je to bio slučaj do 2010. godine.

To je razlog više da svi zajedno u budućnosti zauzmemo mnogo odgovorniji i ozbiljniji stav prema RVS kao drugom po vrijednosti i značaju infrastrukturnom objektu koji je do sada izgrađen u Crnoj Gori.

U regionalnom vodovodu i dalje intenzivno radimo i na kreiranju razvojnih projekata, a naš najveći prioritet je konačna izgradnja nedostajuće infrastrukture za spajanje opštine Herceg Novi na RVS, pa smo tako uspjeli završiti glavni projekat i revidovana dokumenta predati Ministarstvu održivog razvoja i turizma, gdje se vodi postupak za izdavanja građevinske dozvole, stoji u saopštenju koje potpisuje direktor ovog preduzeća Goran Jevrić.

2 KOMENTARI

  1. E moj prika-ti bi da osaviš naše partije brez glasača? Pa da gi pošalješ na Infombiroe za zamajavanje-pardon zapošljavanje “radničke klase”-strpljen spašen?

  2. Ukinuti opštinske vodovode na primorju, direktore i ostalu stranački postavljenu kamarilu poslati na biro, daće im stranka drugi posao.Zadržati sposobne radnike na održavanju sistema.Svuda na primorju cijena kubika vode do 30 centi.Srušiti korupcijom izgrađene bazene i procesuirati iste, makar u Perastu ih je pet takvih ili ih makar dobro oporezovati.Drastično smanjiti sramotno velike gubitke vode koji su proizvod nerada i korupcije pojedinaca iz lokalnih vodovoda.
    Živjeti na prostoru sa prosjekom padavina koje imamo a biti žedan kvalitetne vode koje imamo za izvoz pametnome govori sve o našem mentalitetu i karakteru.
    Koristim priliku da sugrađanima prvi čestitam novo slano ljeto 2016.

OSTAVI KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here

PRAVILA KOMENTARISANJA

Komentari se objavljuju na portalu Skala radija. Odgovorni za sadržaj su isključivo autori napisanih komentara.

U komentarima je zabranjeno koristiti uvredljive riječi, psovke i klevete. Neće se objavit komentar koji sadrži ove elemente kao ni tekst komentara koji sadrži govor mržnje. Ukoliko se dogodi propust pa tekst bude objavljen, moderator je dužan da ga odmah ukloni čim ga primijeti ili mu neko skrene pažnju na sadržaj. Neprimjeren sadržaj će biti uklonjen a autor može biti prijavljen nadležnim organima.

Za eventualne primjedbe i sugestije mejl je [email protected]