Goran Jevrić: Raspisan tender za spajanje Herceg Novog na Regionalni vodovod

1
Goran Jevrić

Sa zadovoljstvom ističem da smo danas, 15. februara 2017. godine raspisali tender za izvođenje radova na spajanju jedine preostale opštine na Crnogorskom primorju- Herceg Novog na regionalni vodovodni sistem.

To je urađeno upravo 10 godina nakon što je 15. februara 2007. godine donošena odluka o inteziviranju radova na završetku 1. faze regionalnog vodovodnog sistema za opštine: Budva, Tivat, Kotor, Bar i Ulcinj i odabira vodoizvorišta Bolje sestre sa kojeg će se opštine na Crnogorskom primorju snabdijevati dovoljnim količinama vode visokog kvaliteta.

Ova veoma važna odluka predstavljala je osnov za realizaciju najznačajnijeg infrastrukturnog projekta koji je realizovan u prvih deset godina od obnove nezavisnosti, a šestogodišnje funkcionisanje sistema je u potpunosti opravdalo viziju Vlade Crne Gore da u kontekstu globalne ekonomske krize uloži značajna sredstva u realizaciju ovog projekta koji je u mnogo čemu promijenio Crnu Goru i postavio nove smjernice i standarde kada je realizacija infrastrukturnih projekata u pitanju.

Projekat priključenja opštine Herceg Novi predstavlja upravo nastavak politike Vlade Crne Gore da se ulaganjem u infrastrukturu kreiraju uslovi koji će doprinijeti poboljšanju kvaliteta života lokalnog stanovništva i kreiranju ambijenta koji će omogućiti dalji društveni i ekonomski razvoj.

U proteklih par godina Regionalni vodovod je radio na pripremi i reviziji glavnog projekta, izvršena je neophodna sanacija dijela cjevovoda u Tivtu, na što je do sada naše preduzeće uložilo oko 400.000,00 eura iz sopstvenih sredstava.

Sa posebnim zadovoljstvom želim da istaknem izuzetno društveno odgovoran odnos kompanije “Azmont investments“ koja je pružila podršku nastojanju Regionalnog vodovoda da što prije realizuje spajanje opštine Herceg Novi na  ovaj vodovodni sistem i  uplatila sredstava, koja po zakonu pripadaju Regionalnom vodovodu, u iznosu od 2.000.000,00 eura iz kojih će se ovi radovi finansirati.

Koristim priliku da sve nas podsjetim da je od 2010. godine kada su počele isporuke prvih količina vode za lokalna vodovodna preduzeća u pet opština na Crnogorskom primorju, poboljšan ne samo kvalitet života lokalnog stanovništva, već su stvarani temelji za ubrzani razvoj turističke privrede, pa su postignuti rezultati više nego mjerljivi i ogledaju se u rastu prihoda od turizma od 200 do 830 miliona eura, ali i u realizaciji investicija u prestižne proekte poput Porto Montenegra, Porto Novog, Luštica Bay, ukupne vrijednosti preko 2 milijarde eura na godišnjem nivou. – izjavio je direktor Goran Jevrić.

1 KOMENTAR

  1. Sjadak je bašj…brao …ugasite sve naše lokailnije izvore…danite nam tu blaženu vodicu sa tijeg sestrica…a mi pođosmo u pi..ma….
    Alo te se ovizi domaciji,udrite se u glavu malo,i popravite ove naše preostale izvore te mogu po Evrope snabdijeti…Škurda može da se kaptira i onemoguci zaslanjivanje na gornjem pristupnom vodnom bunaru…viđeli smo to roneci,prije 25 godina,a to da smo duduci..esmo..esmo..neka ovi strjučnjak pomože sa vodicom od euro-dva,dako vi onda sve bidne rentabilno,moji fetivi da ne kažem Kotorani,e to nijeste i ne bastavi da budete..pozz makice moje lijepe…i pozdravite mi novega karnevala te su ga tresali pivskom flašom onoga meštra od pila Muricu…

OSTAVI KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here

PRAVILA KOMENTARISANJA

Komentari se objavljuju na portalu Skala radija. Odgovorni za sadržaj su isključivo autori napisanih komentara.

U komentarima je zabranjeno koristiti uvredljive riječi, psovke i klevete. Neće se objavit komentar koji sadrži ove elemente kao ni tekst komentara koji sadrži govor mržnje. Ukoliko se dogodi propust pa tekst bude objavljen, moderator je dužan da ga odmah ukloni čim ga primijeti ili mu neko skrene pažnju na sadržaj. Neprimjeren sadržaj će biti uklonjen a autor može biti prijavljen nadležnim organima.

Za eventualne primjedbe i sugestije mejl je [email protected].