Gori iznad Perasta

5
gori brdo sv. Ilija

Maksim Mandić

Maksim Mandić

U reonu brda Sv. Ilija iznad Perasta, na nadmorskoj visini od oko 600 metara, već treći dan bukti požar koji je prouzrokovan udarom groma.

Poslije jače kiše 11. avgusta došlo je do smirivanja požara, ali se juče oko 13 sati ponovo razbuktao, a vatra spustila prema Perastu, objašnjava za Skala radio Maksim Mandić, komandir kotorske Službe zaštite i spašavanja.

Na ovaj požar upućeno je DVD iz Perasta sa dva vozila koji sa svojim ljudstvom i tehnikom mogu uspješno da odbrane obližnja sela Ubalac i Belinići.

Međutim, vatra koja se širi prema borovoj šumi na vrhovima brda predstavlja težak zadatak za vatrogasce.

Stoga je  jutros poslat zahtjev za angažovanje avijacije kako bi se ovaj dio požarišta stavio pod kontrolu, rekao je Mandić.

Peraški vatrogasci su stalno na požarištu sa dvoje vozila i prate situaciju, sanirajući ono što mogu da gase naprtnjačama.

5 KOMENTARI

 1. Postovani,

  sinoc oko ponoci sam poslao svoj komentar na ovu temu.
  Nikoga nisam uvredio niti nesto ruzno rekao.
  Molim Vas za odgovor, zasto komentar nije objavljen?

  S postovanjem.

 2. Meni samo jedna, jedina stvar nije ovde jasna.
  Zašto se avioni ne dignu kada je požar na samom početku? Problem bi bio mnogo manji za sve. Svaka čast za vatrogasce, tu spora nema.

  To se isto desilo kada su skoro gorele Njeguške serpentine. Mali požar od zapaljenog automobila, koji je bio to isto veče ugašen, sutradan se razbesneo oko 11h a avioni počeli da gase tek u 19h uveče.

  Zašto se toliko čekalo da pogori svo ono rastinje? Šta je problem sa tim avionima? Tu je aerodrom, tu je more. Zašto mora toliko da gori pa da se oni uključe u gašenje? Voleo bi stvarno da mi neko objasni a da se šteta znatno smanji.
  Tako je područje, u letnjim mesecima sklono požaru. I kad se decenijama sve to zna gde je tu bolja i efikasnija organizacija? Hoće li neko ikad biti odgovoran za to a bez obzira na uzrok požara? Prava je šteta da svo to raszinje gori, kada će se ponovo oporaviti?

  Ovo komentarišem iz najboljih namera, kao neko ko obožava Boku i Njeguše.

 3. DIVIM SE OVIM HRABRIM, POZRTVOVANIM LJUDIMA,
  Ima li mladih mjestana, dobrovoljaca da im pomognu, ili su iza zatvorenih prozora pod klima uredjajima?

 4. AKO je nesreća prouzrokovana udarom groma, viša sila. a Bog da čuva živote hrabrih pompijera.
  Kletve su primjerene priimitivnim i zlim ljudima, ali pomisao da neko namjerno užgaje dio ovakve ljepote, jedva me suzdržava da budem opaka u svojim mislima prema takvim naljudima.
  Samo da naši vatrogasci ne budu u riziku svojih života, a Zajednica bi trebalo da povede malo više brige o njima i njihovim familjama !

OSTAVI KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here

PRAVILA KOMENTARISANJA

Komentari se objavljuju na portalu Skala radija. Odgovorni za sadržaj su isključivo autori napisanih komentara.

U komentarima je zabranjeno koristiti uvredljive riječi, psovke i klevete. Neće se objavit komentar koji sadrži ove elemente kao ni tekst komentara koji sadrži govor mržnje. Ukoliko se dogodi propust pa tekst bude objavljen, moderator je dužan da ga odmah ukloni čim ga primijeti ili mu neko skrene pažnju na sadržaj. Neprimjeren sadržaj će biti uklonjen a autor može biti prijavljen nadležnim organima.

Za eventualne primjedbe i sugestije mejl je [email protected].