Gošća emisije mr Maja Uskoković, konzervatorka-restauratorka

2
Maja Uskoković u razgovoru sa Dubravkom Jovanović

Maja Uskoković

poslušajte emisiju

Gošća emisije  mr Maja Uskoković, konzervatorka-restauratorka

Emisiju uređuje i vodi Dubravka Jovanović

Skalinima kulture na talasima Skala radija subotom u 14 sati i 30 minuta

2 KOMENTARI

  1. To je viša filozofija gospodine. Vi s pravom govorite o pilonima a nijesu vlasti u stanju da obične saobraćajne znake zamijene ili ih civilizovano postave . Pročitajte što je dala Radio Skala o ovoj sramoti i primjeru opštega javašluka.

  2. Postavio bih jedno pitanje na koje bi vjerovatno mogla odgovoriti uvažena gospođa konzervatorka: Ostaci dva pilona koji su podupirali austro-ugarski most preko južnog kraka Škurde, od Benova prema kafani Dojmi, već decenijama nakaradno bodu oči domaćem pučanstvu i bezbrojnim turistima. Upravo sa mosta fotografišu Zidine i vrh San Đovanija.
    Neizbježno u foto-kadar upadaju ostaci pilona. Jedan je do pola slomljen i nagrđen, drugi je čitav, neoštećen, samo ga je neko pri bezuspješnom pokušaju uklanjanja sramotno – iskrivio. I onako ostavio kao žalostan primjer nebrige o našem graditeljskom nasleđu. Na vrhu pilona i danas postoje izvorne dilatacione šine (ako se to tako naziva).
    Mišljenja sam da bi onaj oštećeni pilon trebalo sasvim ukloniti, a onaj drugi, neoštećeni, samo povratiti u prvobitan – horizontalan položaj, da stoji kao svjedok da je tu nekada postojao značajan most.
    Onakav haos i nebriga na glavnoj promenadi zastiđe je Uneskovog grada.

OSTAVI KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here

PRAVILA KOMENTARISANJA

Komentari se objavljuju na portalu Skala radija. Odgovorni za sadržaj su isključivo autori napisanih komentara.

U komentarima je zabranjeno koristiti uvredljive riječi, psovke i klevete. Neće se objavit komentar koji sadrži ove elemente kao ni tekst komentara koji sadrži govor mržnje. Ukoliko se dogodi propust pa tekst bude objavljen, moderator je dužan da ga odmah ukloni čim ga primijeti ili mu neko skrene pažnju na sadržaj. Neprimjeren sadržaj će biti uklonjen a autor može biti prijavljen nadležnim organima.

Za eventualne primjedbe i sugestije mejl je [email protected]