Gost kapetan Ilija Radović, viceadmiral Bokeljske mornarice

8
Kapetan Ilija Radović, viceadmiral Bokeljske mornarice

Ilija Radović

poslušajte emisiju

Gost kapetan Ilija Radović, viceadmiral Bokeljske mornarice

Emisiju uređuje i vodi Slavko Mandić

Emisija “U žiži” sa Skala radija neđeljom u 11 ura

8 KOMENTARI

 1. Kako se g-din Slavko Mandić razvezao u uvodu intervjua, mislio sam da će svaki čas reći kako za daljnji razgovor više nije ostalo vremena i poslati Iliju doma, ne pitajući ga ništa. Srećom nije. A g-din Ilija Radović razvezao se o Kotoru kao da je bokeljsaka mornarica plovila samo po Gurdiću, pa da treba Bokeljsku mornaricu zatvoriti u kotorske zidine. Tu je Slavko dobro uletio i podsjetio ga da Boka nije samo Kotor. Ali što se tu može, Novljani nemaju vremena, prezauzeti ljuti, a nema valjda tamo ni puno Hrvata. Tivćani se stalno nešto bune i gunđaju, kao da je njihov Kalimanj važniji od Gurdića. Budva je nekad bila s nama, ali Boka do Paštrovića više nije. A i tamo je mizeran broj Hrvata. A oni otpadnici iz Hrvatske? Kako li se samo usuđuju još uvijek se oblačiti u mornare i tancati okolo kolo Sv.Tripuna! Imitiraju i plagiraju kotorske originale, a drski su otpadnici! I tko je onda na kraju ostao – beogradska Mornarica, kao najbolja uzdanica i ponos Bokeljske mornarice Kotor!
  Na pametno Slavkovo pitanje o osipanju BM – loš je bio odgovor.
  Evidentno je da je BM u krizi. Puno se pričalo o nepriličnom odijevanju, a važnije je bilo da je A. Sbutega došao na svoju inaugariciju admirala makar i u šlapama, nego nikako.
  Ponovni razgovori sa izopćenicima iz Hrvatske su nužni. Ponovo treba pozvati Iva Škanatu, dr. Josipa Gjurovića, Fredija Tripovića, Marka Rafanellija i druge, i one „nacionaliste“ i one „nenacionaliste“. Pa da se razmisli možda i o prijedlogu da se BM proglasi hrvatskim „brendom“, ako BM već svijećom traži jedne bojeći se drugih i trećih. Pa da po pitanju hrvatstva „izađe iz ormara“ i prodiše punim plućima, objeručke dočekivajući članove svih nacionalnosti i vjeroispovjesti, a ne da, kako mnogi misle, držeći fige u džepu pjeva na sav glas o toj toleranciji, a s druge strane ta kapitalna načela vjerske i nacionalne tolerancije briše iz svog statuta. BM Kotor bi se zasigurno omasovila. Dvorana sa svečanom akademijom sigurno više ne bi bila poluprazna s gostima sa šlapama i u kratkim gaćama. O svemu se može i treba razgovarati, “bez fige u džepu”.

 2. Goapodine Mandiću, upravo tako na vidjelo treba iznijeti sve strane.Profesionalno i kako treba sve pitate , nema nezgodnih pitanja a ko kako odgovara neka iza toga stoji.
  Tako ste pitali i prethodnog iz Mornarice, gospodina Zbutegu sada kapetana Radovića. Nego meni se čini da su oni svi u mornarici kao rogovi u vreći. Klanovi i povuci potegni svaku na svoju stranu a sve se kite bratstvom i nepodijeljenošću. Šteta jedna slavna tradicija.

  • Dijelim mišljenje ! Iz njega izbija narcisoidnost, tvrdokornost, sujeta…….
   Sve ono čim veliki pok. Miloš Milošević nije bio ni taknut.
   Da mu je u cavatu bilo bi mu dosta, ma nije ni u vrh cavate.
   Gosp Mandić je izvrsno vodio emisiju, a on na ostalo u ovom domenu ne može uticati, samo nam otvoriti oči da bolje vidimo.

 3. Uvaženi gospodine kapetane Radoviću, Vjerujte mi da Vama nije mjesto u ovakvom društvu. maknite se od njih jer nijesu ništa pošteno do sada uradili.

  • Lilu nije mjesto ni da plese kolo, a ne da ima titulu u Mornarici, ni po cemu, sve se obrusava pa i to.
   Nisu se slavni preci Mornarice mogli nadat da bi slicni mogli biti na ovom mjestu.

OSTAVI KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here

PRAVILA KOMENTARISANJA

Komentari se objavljuju na portalu Skala radija. Odgovorni za sadržaj su isključivo autori napisanih komentara.

U komentarima je zabranjeno koristiti uvredljive riječi, psovke i klevete. Neće se objavit komentar koji sadrži ove elemente kao ni tekst komentara koji sadrži govor mržnje. Ukoliko se dogodi propust pa tekst bude objavljen, moderator je dužan da ga odmah ukloni čim ga primijeti ili mu neko skrene pažnju na sadržaj. Neprimjeren sadržaj će biti uklonjen a autor može biti prijavljen nadležnim organima.

Za eventualne primjedbe i sugestije mejl je [email protected]