Gostovanje mladih muzičara u Danskoj

0
briljantan nastup

Koncertom mandolinskog orkestra Hrvatskog građanskog društva “Tripo Tomas”  i dječjeg zbora Muzičke škole “Vida Matjan”, u koncertnoj dvorani crkve sv. Duha dana 22. rujna, završila se više mjesečna priprema za turneju u Danskoj.

Na repertoaru koncerta našle su se kompozicije kotorskih kompozitora; Tripa Tomasa, Iva Brkanovića, Antuna Homena, Vide Matjan, Nikole Gregovića.

Ovom koncertu, koji  je zamišljen kao generalna proba pred odlazak za Dansku, prisustvovali su roditelji članova orkestra i zbora, zatim pozvani gosti i sponzori, koji su omogućili realiziranje ovog značajnog i organizacijski zahtjevnog projekta.

Organizatori koncerta su bili Hrvatsko građansko društvo Crne Gore, Muzička škola “Vida Matjan” i Društvo crnogorsko-danskog prijateljstva.

Voditeljica programa je bila Dolores Fabian.

Na poziv Steena Klausena, predsjednika Društva dansko-crnogorskog prijateljstva, mnogobrojna expedicija od 50 članova otputovala dana 24. rujna za Dansku preko Hrvatske, Slovenije, Austrije, Češke i Njemačke.

Orkestar i hor su održali dva koncerta i to u katedrali kraljevskog Dvorca Frederiksborg u gradu Hilerodu i dvorani muzičke škole u Allerodu.

U prepunoj katedrali publika je dugotrajnim aplauzima pozdravila nastup dječjeg hora, uz dirigovanje profesorice Laure Jovanović  i mandolinskog orkestra pod vodstvom profesora Iva Brajaka.

Djeca su pokazala vrhunski domet u pjevanju i muziciranju na autohtonom mediteranskom instrumentu-mandolini.

Pored koncerata djeci je organiziran veoma interesantan turistički i kulturni program u Pragu, Kopehagenu i Beču.

Puni lijepih utisaka, zadovoljni onim što su u evropskim metropolama vidjeli i doživjeli, uz zahvalnost danskim familijama kod kojih su boravili, djeca su se vratila u Kotor 2. oktobra, stoji u dopisu Ureda HGD-a Crne Gore.

druženje i provod

OSTAVI KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here

PRAVILA KOMENTARISANJA

Komentari se objavljuju na portalu Skala radija. Odgovorni za sadržaj su isključivo autori napisanih komentara.

U komentarima je zabranjeno koristiti uvredljive riječi, psovke i klevete. Neće se objavit komentar koji sadrži ove elemente kao ni tekst komentara koji sadrži govor mržnje. Ukoliko se dogodi propust pa tekst bude objavljen, moderator je dužan da ga odmah ukloni čim ga primijeti ili mu neko skrene pažnju na sadržaj. Neprimjeren sadržaj će biti uklonjen a autor može biti prijavljen nadležnim organima.

Za eventualne primjedbe i sugestije mejl je [email protected]