Grad Kotor sa tri fešte

1
Kotor

U Kotoru se 21. novembra slave tri fešte, Dan opštine, Aranđelov dan i Gospa od zdravlja.

Na ovaj datum Kotorani tradicionalno dokazuju suživot na ovim prostorima bez podjela, posjećujući jedni druge, pravoslavni katolike i obrnuto, a svi skupa slave i praznik grada.

Brojnim kulturnim programima u susert prazniku i na današnji dan opština Kotor proslavlja ovaj datum.

Praznik grada Kotora, 21. novembar u 8 sati pozdraviće kotorska Gradska muzika, 8 i 30 je prijem Gradske muzike u Opštini, slijedi u 9 i 30 prijem Bokeljske mornarice.

U 10 sati je polaganje vijenaca na spomenik palim borcima u Risnu.

U 11 sati i 15 minuta počinje svečani raport i predaja zastave Bokeljske mornarice ispred zgrade Opštine, u 11 i 30 polaganje vijenaca na spomenik palim borcima u Parku Slobode u Kotoru, a u podne je kolo Bokeljske mornarice na Trgu od oružja.

U međuvremenu biće organizovan na rivi doček učesnika “Trke mira”.

Svečana sjednica Skupštine opštine Kotor zakazana je za 13 sati u Kulturnom centru.

Fakultet za pomorstvo ovogodišnji je dobitnik nagrade “21. novembar”, koju grad Kotor tradicionalno dodjeljuje u okviru obilježavanja Dana opštine, 21. novembra.

Iz kotorskog Biskupskog ordinarijata obavještavaju, na blagdan Gospe od Zdravlja u istoimenoj crkvi svete Mise će biti u 5, 8 i 10 sati.

Poslije podne krunica i svečana sv. Misa su od 15 sati i 30 minuta.

1 KOMENTAR

 1. Jednoga dana, otac, inače jako bogat čovek, odlučio je da povede svog malog sina na selo, s ciljem da mu pokaže kako žive siromašni ljudi. Proveli su mesec dana kod jedne siromašne porodice, piše Stil.
  Kada su se vraćali kući, otac je upitao sina:
  “Kako ti se svidelo na selu?” na šta je dečak odgovorio: “Bilo je super, tata!”
  “Razumeš li sada kako žive siromašni ljudi?” upitao ga je otac.
  “Da, razumem”, odgovorio je sin.
  “Reci mi onda, šta si naučio na ovom putovanju”, rekao mu je otac.
  Video sam da mi imamo jednog psa, oni četiri. Naš bazen se proteže do sredine dvorišta, a njihovoj rečici se ne nazire kraj. Mi imamo kineske svetiljke u dvorištu, a oni imaju beskrajno zvezdano nebo. Naš vidik seže do ograde, a oni ispred sebe imaju celi horizont. Mi živimo na malom komadu zemlje, a oni imaju beskrajna polja. Mi imamo ličnu poslugu koja nam pomaže, a oni pomažu drugima. Mi kupujemo hranu, oni beru svoju. Mi oko svoje kuće imamo zidove da nas zaštite, a njih štite prijatelji”, odgovorio je sin.
  Otac je ostao bez teksta. Tada je sin dodao:
  “Tata, hvala ti što si mi pokazao koliko smo siromašni.”

OSTAVI KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here

PRAVILA KOMENTARISANJA

Komentari se objavljuju na portalu Skala radija. Odgovorni za sadržaj su isključivo autori napisanih komentara.

U komentarima je zabranjeno koristiti uvredljive riječi, psovke i klevete. Neće se objavit komentar koji sadrži ove elemente kao ni tekst komentara koji sadrži govor mržnje. Ukoliko se dogodi propust pa tekst bude objavljen, moderator je dužan da ga odmah ukloni čim ga primijeti ili mu neko skrene pažnju na sadržaj. Neprimjeren sadržaj će biti uklonjen a autor može biti prijavljen nadležnim organima.

Za eventualne primjedbe i sugestije mejl je [email protected]