Građanske aktiviste i borce za ljudska prava proglasili ultradesničarima, autori analize – novinari iz Crne Gore

1
Foto: Pobjeda

portalanalitika

Objava beogradskog BIRN-a

Građanske aktiviste i borce za ljudska prava proglasili ultradesničarima, autori analize – novinari iz Crne Gore

Više građanskih aktivista, novinara i boraca za ljudska prava iz Crne Gore, prepoznatih po hrabrom istupu i suprotstavljanju razaranju Crne Gore i njene istorije, u analizi beogradskog BIRN-a, označeni su kao ‘ultradesničarski ekstremisti’.

Na spisku su se našli Predrag Vušurović, Nebojša Mrvaljević, Tatjana Knežević-Perišić, Aleksandar Saša Zeković, Draško Martinović, ali i Maja Miličković, Tijana Lopičić, Kaćuša Krsmanović i Tanja Pavićević.

Navodne desničarske i ekstremističke grupe na Zapadnom Balkanu mapirali su novinari i, kako su naveli, u Crnoj Gori ih je sedam. Među njima su naveli i “Komite i patriote Crne Gore”, te “Bogougodnice”.

Ipak, interesantno je kako su među autorima analize novinari Vijesti Jelena Jovanović i Samir Kajošević, a pored njih i Dušica Tomović. A među onima koji su targetirani u okviru pomenute analize su – novinarke Pobjede.

Društvenim mrežama danas kruži i snimak na kojem je jedna od autorki analize o crnogorskim ‘ultradesničarima’, koja se nalazi u društvu grupe ljudi koji, nakon litija 2020. godine, pjevaju pjesmu u kojoj se poziva na ubijanje Turaka.

1 KOMENTAR

  1. A kada brav Aleksić može izjavit, zablejat da su četnici antifašisti onda ovo I nije neko iznenađenje…
    Polako proglasit će oni I Hitlera za borca za jevrejska prava ,a Putina za počasnog građanina Kijeva….

OSTAVI KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here

PRAVILA KOMENTARISANJA

Komentari se objavljuju na portalu Skala radija. Odgovorni za sadržaj su isključivo autori napisanih komentara.

U komentarima je zabranjeno koristiti uvredljive riječi, psovke i klevete. Neće se objavit komentar koji sadrži ove elemente kao ni tekst komentara koji sadrži govor mržnje. Ukoliko se dogodi propust pa tekst bude objavljen, moderator je dužan da ga odmah ukloni čim ga primijeti ili mu neko skrene pažnju na sadržaj. Neprimjeren sadržaj će biti uklonjen a autor može biti prijavljen nadležnim organima.

Za eventualne primjedbe i sugestije mejl je [email protected].