Gradi se kružni tok na trasi budućeg bulevara u Tivtu

0

U Tivtu je počela izgradnja prvog kružnog toka na trasi budućeg glavnog bulevara.

Izgradnja je počela u naselju Kukuljina u Gradiošnici, na izlazu iz grada u pravcu aerodroma.

“Ovo je prvi i najveći od tri kružna toka na budućem bulevaru. Početak radova na kružnom toku predstavlja i početak izgradnje bulevara koji je nužan i neophodan Tivtu. Imajući u vidu kredibiltet izvođača radova nikšićku komapaniju “Mehanizacija i programat “ uvjeren sam da će se rok od 65 dana i ispoštovati“, saopštio je novinarima predsjednik Opštine Tivat dr Siniša Kusovac, dodajući da će uskoro početi izgradnja i drugog i trećeg kružnog toka.

“Projekcija je da kružne tokove završimo do marta, čime bi se već u predsezoni rasteretio saobraćaj kroz Tivat”, rekao je Kusovac.

Izgradnja prvog kružnog toka košta 534 hiljade eura, drugog 320 hiljada i trećeg, kod Doma Vojske, oko 300 hiljada eura.

Sredstva su obezbjeđena za sva tri kružna toka.

Na nedavnom sastanku sa premijerom dogovoreno je da budu obezbjeđena sredstva u iznosu od 4 miliona eura za početak izgradnje bulevara.

“Do avgusta će biti završena i eskproprijacija zemljišta, da bi u septembru, fazno, počela izgradnja trase bulevara”, rekao je  tivatski gradonačelnik.

Prema riječima glavnog inženjera Milana Stefanovića, radiće se u dvije smjene.

“Po smjeni ćemo imati 20 do 25 radnika kako bismo radili u skladu sa zahtjevima investitora. Površina kružnog toka je 3.400 kvadrata. Planirane se četiri trake širine po 3,5 metara i dvije pješačke staze širine jedan metar. U ime naše kompanije, upitio bih molbu građanima Tivta za strpljenje tokom izgradnje kružnog toka”, rekao je Stefanović.

Osnovna karakteristika budućeg bulevara je širina koridora od 19 metara sa dvije saobraćajne trake po smjeru i razdjelnim ostrvom.

Po projektnom zadatku je predviđeno pet faza projekta, odnosno izgradnja tri kružna toka i otvorene trase koja spaja te kružne tokove.

Saobraćajnica će biti dio bulevara Jaz (opština Budva) – Tivat, navodi se između ostalog u saopštenju predsjednika opštine Tivat, koji je dostavljen našoj redakciji.

OSTAVI KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here

PRAVILA KOMENTARISANJA

Komentari se objavljuju na portalu Skala radija. Odgovorni za sadržaj su isključivo autori napisanih komentara.

U komentarima je zabranjeno koristiti uvredljive riječi, psovke i klevete. Neće se objavit komentar koji sadrži ove elemente kao ni tekst komentara koji sadrži govor mržnje. Ukoliko se dogodi propust pa tekst bude objavljen, moderator je dužan da ga odmah ukloni čim ga primijeti ili mu neko skrene pažnju na sadržaj. Neprimjeren sadržaj će biti uklonjen a autor može biti prijavljen nadležnim organima.

Za eventualne primjedbe i sugestije mejl je [email protected]