Gradiće se stambeno-poslovni objekti u Kavču

1
sa sastanka

U kotorskoj Opštini je danas održan sastanak gradonačelnice Marije Ćatović sa saradnicima i predstavnika Vlade Crne Gore, Unije slobodnih sindikata, Crnogorskog fonda za solidarnu izgradnju, Razvojne banke Kine, predstavnika Čungking međunarodne korporacije za ekonomsku i tehničku saradnju (CICET), o izgradnji stambeno-poslovnog objekta na lokaciji “Kavač” u Kotoru.

Ćatovićeva je izrazila zadovoljstvo i zahvalnost učesnicima današnjeg sastanka smatrajući izuzetno značajnom činjenicu da će se raditi na projektu izgradnje stambenih jedinica u Kavču.

Takođe je naglasila da zainteresovanost renomiranih kineskih investitora predstavlja podstrijek za dalje aktivnosti na realizaciji tog važnog projekta.

Predsjednik odbora Crnogorskog fonda za solidarnu stambenu izgradnju, Danilo Popović, saopštio je da se radi o ozbiljnoj realizaciji projekta, obzirom da su interesovanje pokazali ozbiljni poslovni partneri iz Kine.

Razvojna banka Kine voljna je da investira u ovaj projekat, a Čungking međunarodna korporacija za ekonomsku i tehničku saradnju bi radila na njegovoj izgradnji.

Na području Kavča, pored stambenih jedinica, gradiće se i svi prateći objekti, pa će taj prostor predstavljati urbanu i funkcionalnu cijelinu.

Stanovi će se dati na raspolaganje preduzećima koja će formirajući rang liste omogućiti svojim zaposlenima da riješe stambeno pitanje.

Sa kineskom firmom biće formirano zajedničko preduzeće koje neće djelovati samo u oblasti izgradnje stambenih objekata, već i u oblasti razvoja industrije građevinskog materijala, čime se stvaraju preduslovi za otvaranje novih radnih mjesta.

Svoje stambeno pitanje zaposleni će moći riješiti kupovinom stanova po izuzetno povoljnim uslovima gdje će cijena m² stana biti 30 do 50% manja od tržišne, putem lizinga ili rentiranjem za lica koja nisu kreditno sposobna.

Investicija u Kavču iznosi, prema urađenim studijama 35 miliona eura, a obuhvataće 1.500 stambenih jedinica sa svim propratnim sadržajima.

Početak realizacije projekta Opštine Kotor potvrdila je SO Kotor odlukom iz 2008. godine o davanju 19.480 m² zemljišta u Kavču za slijedeće državne institucije: Ministarstvo zdravlja, Savez sindikata, Upravu carina, Sudstvo, Tužilaštvo, Upravu policije, ANB, VK Primorac, VPSCG, kao i Ministartsvu prosvijete.

zajednička fotografija sa sastanka

1 KOMENTAR

  1. Planirana izgradnja stambenog naselja u Kavču, uz finasijsku podršku Razvojne banke Kine, kapaciteta 1 500 stambenih jedinica i pratećih sadržaja, predstavlja ne samo lijepu vijest, već, očekujemo i realnu. To je, prema podacima zadnjeg popisa stanovništva, domaćinstava i stanova, naselje veličine Škaljara, koji imaju 1 548 stanova.Razmišlja se i o izgradnji. zatvorenog zimskog bazena. A ja, razmišljam, ako to prostor , ili neke susjedne lokacije dozvoljavaju,naravno i sredstva zainteresovanih investitora, o izgradnji ostalih sportskih sadržaja, interesantnih za razvoj sporta u Kotoru i susjednim opštinama, u Crnoj Gori, ali i za sportsku turističku ponudu.Lokacija je na izuzetnom saobrćajnom položaju, a i mikro klimatskom. Tivat, Kotor i Budva sa svojom turističkom ponudom su na „dohvat ruke „. Hotelski smještaj, aerodrom, dvije zdavstvene ustanove, već postoje. Bila bi to, siguran sam, tražena turistička destinacija.Neka, makar, ova opcija, bude u funkciji rezervacije prostora za ovu namjenu, ako ne u skorašnjoj realizaciji.

OSTAVI KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here

PRAVILA KOMENTARISANJA

Komentari se objavljuju na portalu Skala radija. Odgovorni za sadržaj su isključivo autori napisanih komentara.

U komentarima je zabranjeno koristiti uvredljive riječi, psovke i klevete. Neće se objavit komentar koji sadrži ove elemente kao ni tekst komentara koji sadrži govor mržnje. Ukoliko se dogodi propust pa tekst bude objavljen, moderator je dužan da ga odmah ukloni čim ga primijeti ili mu neko skrene pažnju na sadržaj. Neprimjeren sadržaj će biti uklonjen a autor može biti prijavljen nadležnim organima.

Za eventualne primjedbe i sugestije mejl je [email protected].