Gradonačelnik Aprcović i barski nadbiskup Gjonlleshaj zadovoljni kvalitetnom saradnjom lokalne samouprave i Biskupskog ordinarijata

24

 

Gradonačelnik Kotora Željko Aprcović juče je primio barskog nadbiskupa monsinjora Rroka Gjonlleshaja, biskupa kotorskog Iliju Janjića i župnika don Iva Ćorića.

U otvorenom i srdačnom razgovoru apostrofiran je dobar odnos između lokalne samouprave i Biskupskog ordinarijata.

Razgovarano je i o sagledavanju mogućnosti  oko zajedničkog upravljanja crkvom Svetog Pavla.

U crkvi se nalazi isposnica u kojoj je boravila blažena Ozana.

Provela je 41 godinu moleći se za dobrobit svih građana Kotora.

Župnik don Ivo Ćorić je inicirao nastavak razgovora oko pomoći Caritasa biskupskog ordinarijata Kotor svim ranjivim populacijama na području opštine.

Ovdje se konkretno misli na sagledavanje adekvatnih prostornih mogućnosti za porodice Roma, Aškalija i Egipćana.

Aprcović je uručio skroman poklon biskupu kotorskom Iliji Janjiću povodom njegovog odlaska u zasluženu penziju, očekujući da će i novi biskup kotorski njegovati dobre odnose lokalne samouprave i Biskupskog ordinarijata.

24 KOMENTARI

  • Dragoslave znam da si u pravu, ali komentari, baš “SPLAČINE” kako ti dobro kažeš, ne smiju, poneki put ostati bez odgovora. Bar ne njegovi. Jer to je jedna stara pokvarena fukara, koja ne bira, koga će izvrjeđati, pa bili živi ili mrtvi.
   Vjeruj mi i sebi poneki put zamjerim, na sopstvenom pisanju, ali za njega i njemu sličnim fukarama, uvjek ću biti tu, samo kada treba.
   Pozdrav!

 1. ..svojim potpiisima neodoljivo me podsjećate na poturčenjaka Stnka Ivana Crnojevića..koji je postao Skenderbeg Skadarski..koji se posije cijepljenja.školjenja u petnajestoj godini počeo klanjati Alahu….? Ka ti-vi na konavle i Dubrovnik..pošli kao “današnji crnogorci”-a vrnuli se ka srbi..koji se danas ne smijete potpisati..na istinu o meni da sam spašavao popove i jedne i druge vere-posebno ljuti što sam soašavao od tebe-vas(špijuna) VIKARA Kotorske Biskupije…e bo?!

 2. Jole rasledano kljuse, Titoizdajica
  Nije barska Biskupija nego NADBISKUPIJA
  Jole rasamareni nije “rabotao” ka u Erceg Novi što su vatali po kućama izbjeglice
  iz Bosne i Ercegovine i izporučivali krvolocima kasapima ercegovačkim.
  Jole rasedlani je “samo” davao informacije 1995. izbjeglicama da upadaju u rvatske kuće
  sa ciljem da rvata bude što manje ne bi li se ostvarili pusti snovi o srpskoj Boki.
  Jole rasedlani Titoizdajica je zaboravio,malo se zabrojao…. preko dve godine vlasti Demonkrata i četnika Draginje i Potpare…bilo je i njihovih pet minuta….silovanja Kotora…!!!
  Ne ponovilo se ni u ružnom snu !!!
  Zaboravio je Jole rasedlani Titoizdajica pisanje Karampane Demonkrata nekotroske sa odvjetnikom
  što ga je branio u erceg novi i sa timurom tmurnim ludom kotorskom.
  Caritas dijeli pommoć svima bez obzira na podrijeklo, veru, a kolo srpskih sestrica !!!???
  Jole rasedlani je izigravao Caritas …dijelio besplatni smeštaj na neodređeno vrijeme….??

  • …pise da su obitelji dJuroviC dosli na Prcanj iz Zete Balsi’a…a obitelj Szbutega iz Skadra…Nagradno pitanje od kad su Zeta I SKADAR BILI DJELOVI HRVACKE….

   • Jole a ća ti sada smetaju Zbutege i Đurovići….?
    Nego šteta što Don Niko Luković nije dulje poživija
    pa da napiše o Keslerima,Grinerima,Luj,Panjako,Rajhelima i još tantima ….
    B.Žbutega što je arivao iz BG kod tebe u komšiluk i
    onizi pokojni Homen isto u BG…ća je Sloba kasapina podržavao…
    Adeso tuti kvanti GRANDESERBI, ma senca ki sono morti…
    Nagradno pitanje ?
    A kad je to Jole Austrija i Italija bila dio Serbije ???….
    Nagrada, piće mufte u Perpera ,
    ima i rakije maginjače iz Glavatičića !!!

     • Ljuta UZALUD LAŽEŠ-bježiš od istine…jer krvavi karađorđevići sa svojim bracanima-vašim precima (srbima)-krvatima-slovnima su u krv i pepeo pretvorili “vama milu ” Crnu Goru.1918 godine i satirali je do 1941 i dalje…a vi potomci nastiavili sa istima -1991 da palite i žrite-ubijate jedni drugima preko leđa Crne Gore..i sve tako do 1999 godine…Zato ti je ove uzalu–lažavine o Jolu svemoćnome …da je u pozaddini Konavala i Dubrvnika bio “jači” od TITA..Ako vas-ja čitam što bejite…Uzalud Ljuta…”SLUČAJ ” VIKAR vas negira i drugi sveštenici iz tih vAših SRA,MIH I KRVAVIH vremena…!!!

     • Kakva austougarska ovo je CRNA GORA idiote škaljarski !
      Obrčkaj malo glibavi obraz u blato zvijerinaka kad krene sad poslije suše!

  • …NADLEZNA ZA BISKUPIJU KOTORSKU…TO JE BILO MOJE PITANJE….OCITO JE, DA NEZNAS, PA OD MUKE TI ZABLEJA…

    • …nije Spicka ni BI ni NADBI…nego malo drugojačije..pa je zato čudno što je Aprcović zvao Ulcinjane-ali mu je Ilija odgovorio i nije se lentrao…ni VIKARA prezentao?!

     • Ufatio si pod skute mantijaške, nema tamo do mraka, upali šteriku, pazi da štogod ne uždiješ.
      Nemo dirat vino iz šakrištije, to je samo za klerikalce, kad im dođe ura deveta !

  • Jesi Jole…ti si naredio da vrate ljude koji se nisu htjeli boriti protiv braće..šteta da nisi za to odgovarao u Hag….
   A ti koji su ih ubili su od tebe dobijali gorivo za tenkove.
   Blazen Hristos!

   • .mnogo me dižeš u nebesa-a tu “moju moć” nije ni Tito imo u svoje pero…e bo…Mašta radi svašta..a mržnja vaša-VAS you bastard-a MADE IN AUSTROUNGARIA..RDE DO NEBESA….

 3. A što ne štićaše Crnogorce, nego im pošilja kerbere sa pozivima ,kao i dr.
  “obveznicima”, ali je ovi vikao gi , a za to nikome ništa i oni pjevači po starom gradu ?
  Inače Tebi ne valjaju Crnogorci i Crna Gora , što se vidi iz Tvoje neprestane
  pišanije, svega i svačeg !
  Puštio si razne elemente iz II sv. rata , da galame i fašizuju, a ništa nisi poduzeo! A vele da si i po inostranstvu eskadrone šiljao, ma ne objavi jeste li i koga iztambrali, a ovdje bjesniš na mulariju, koja se ruga s Tobom!
  Je li Ti duša u nosu, pa ne viďiš da su Te šlihtali , a umješan si izgleda , i u vezi onoga eliohoptera u Popovićima ,
  skupa sa još nekima, gdje je arhiva, jeli još tajna ,pa da se malo zaviri tamo.
  Fa vidimo tr borbene spiskove, pozive i ko se i zašto nije odazvao. Da li je, ko i zašto privođen i zatvaran, makar informativno.
  Oćemo li čut štogod o tome, ili nećemo?
  Predloži Ti o čemu ćemo?

 4. …i kome i zašto treba pomoć u”BOGATOJ i naj,naj… razvijenijoj opštini-jednoj od pet najrazvijenijih od Varada do Triglava-do umiranja na staroj srpskoj godini..1989…?!…I na ultimu pitanje za kraj,ali je Kotorska Biskupia u ingerenciji Barske Biskupije…?

  • Odlična elaboracija čika Jordane!
   A objasni nam zašto onda 90.-ih spašavaš vikara ?
   Tada Ti karitas nije bio trn u oku, a
   mogao si i da utičeš da ta pomoć pođe neđe drugo, ako je bila potrebna !?!
   Dobro je da si se otrijeznio, bar u tome ….

   • ..kad se smenom “dopisuješ”..moraš biti potpuno TRIJEZAN!!!…Jerbo vidiš li kako sam sebe brljaš na pijanu uru?!!…U tome smislu reci ti čitaocima kakve veze ima moje spašavanje popova i katoličkih i pravoslavnih u opštini Kotor..u rvtijeme vašega KRVAVOG rata “za mir” na Konavle i Dubrovnik-u spašavanju “srpstva i kjosova”-sa Caritasom….? Zato nauči Caritas spašava gladne i nemoćne… ne dati u vaš danasnji “PREBOGATI KOTOR”..? Jer svi vi-ti BLEJITE kako ste od siromašnog komunističkog Kotora-napravili “novu bogatiju ameriku-a la Cattaro”…? Tu probleji Kaštio Parilo…!…I reci nam što je bilo nevaljalo što je Sekretar Sejkretarijata NO Kotor štitio VIKARA Kotorske Biskupije i ostale sveštenike od tebe-vas špijuna kasapina i grobara sa Dedinja i njegovih onda satelita MoMiMarvi-ča koji su i onda i danas još na vlast u Kotoru i Crnoj Gori?!!!

   • ..U vrijeme komuizma u SFRJ nije bilo Caritasa..jer za pomoć gladnih nije bilo potrebe…pa je tvoje BLEJANJE-pitanje suvišno uzvišena pjandur0 Kaštio Parilo…!!!

    • Jeste Jole, u doba Komunizma, nije bila potrebna pomoć gladnima, u pravu si ti, a ni dao Bog, da je još neko i spomenuo Caritas, u to vrjeme. Zna se kako bi i đe završio. Da, u to vrjeme po tebi, nije bilo gladnih, jer ste ti i tebi slični, bili toliko “siti” i punijeh drobova i špagova, da niste ni mislili o tadašnoj sirotinji, koja je od mjeseca, do mjeseca živjela na ” trgovačkoj “olovci”
     Ostade ti žal Jordane na pasala vremena, zato je i razumljivo, što danas pljuješ na svakoga.
     Da je sreće, ti bi svake godine, trebao posjećivati KUĆU CVJEĆA i velikoga BROZA i to pješice, u znak zahvalnosti, za sve ono blagodjeti, što ti je omogućio u pasalim vremenima.
     A ti ga proda, fukaro izdajnička!

     • Gospon Moj g.ad…vi ultimom rečenicom…prizivte.vaše pretke”domoljubitellje”-oslobodioce sa Pestingrada i Lovćena…13 i 27 sječnja.1916 godin…kad ste slavili rušenje Lovćena-najveću Crnogorku Svetiju Grob Njegošev..! Oprostite ,ali me neodoljio podsjećate na onog mlađanog prešdnika opštine Petnjica-koji je javno priznao da oni tamo gore-preko Morače nisu u Oltar sveti Lovćen- ZAKLETI….”?

OSTAVI KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here

PRAVILA KOMENTARISANJA

Komentari se objavljuju na portalu Skala radija. Odgovorni za sadržaj su isključivo autori napisanih komentara.

U komentarima je zabranjeno koristiti uvredljive riječi, psovke i klevete. Neće se objavit komentar koji sadrži ove elemente kao ni tekst komentara koji sadrži govor mržnje. Ukoliko se dogodi propust pa tekst bude objavljen, moderator je dužan da ga odmah ukloni čim ga primijeti ili mu neko skrene pažnju na sadržaj. Neprimjeren sadržaj će biti uklonjen a autor može biti prijavljen nadležnim organima.

Za eventualne primjedbe i sugestije mejl je [email protected]