Gradonačelnik Kotora Aprcović i ambasadorka Austrije u CG Janković istakli kulturne, naučne i političke veze koje spajaju dvije države

0
Ambasadorka Austrije Janković i gradonačelnik Kotora Aprcović

Predsjednik Opštine Kotor Željko Aprcović sastao se ranije danas sa ambasadorkom Austrije Annom Janković. Sagovornici su se posebno osvrnuli na dobre kulturne, naučne ali i političke veze Crne Gore i Austrije.

Kotorski predsjednik je visokoj gošći kazao da među domicilnim stanovništvom vlada uvjerenje je značajan uticaj Austrije na ovo područje o čemu svjedoče brojni objekti. Namjera lokalne uprave je da se na Crkvicama rekonstruiše jedan dio objekata koji bi mogao da služi građanima koji žive u tom dijelu kotorske opštine, smatra Aprcović izrazivšiuvjerenje da će Austrija biti sa nama u revitalizaciji fortifikacijskih objekata.

Aprcović je podsjetio i na zapaženog gostovanja Bokeljske mornarice i Gradske muzike u Beču i prezentaciju onoga što Kotor ima i može da ponudi. Na taj način se šalje poruku kako i na koji način se čuva kultura, jer je Kotor i jeste  pravi reprezent crnogorske kulture i identiteta države Crne Gore.

Ambasadorka Janković je zahvalila Aprcoviću naglašavajući duboke istorijske i kulturne veza dvije države, koje su neraskidiva je. Posebno je raduje činjenica da ljudi u Crnoj Gori ni u jednom momentu Austrougarsku nijesu pomenuli kao okupatora.

Ambasadorka je istakla izuzetnu saradnju sa Kotorom. Kroz Kotorski festival i saradnju na koju je ponosna, Anna Janović je sigurna da se nastavlja njegovanje snažnih veza dvije države i dva naroda.

Na sastanku je zaključeno da je zajednička saradnja sa austrijskim Arheoloskim institutom od ključnog značaja i da će nastaviti da jača.

OSTAVI KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here

PRAVILA KOMENTARISANJA

Komentari se objavljuju na portalu Skala radija. Odgovorni za sadržaj su isključivo autori napisanih komentara.

U komentarima je zabranjeno koristiti uvredljive riječi, psovke i klevete. Neće se objavit komentar koji sadrži ove elemente kao ni tekst komentara koji sadrži govor mržnje. Ukoliko se dogodi propust pa tekst bude objavljen, moderator je dužan da ga odmah ukloni čim ga primijeti ili mu neko skrene pažnju na sadržaj. Neprimjeren sadržaj će biti uklonjen a autor može biti prijavljen nadležnim organima.

Za eventualne primjedbe i sugestije mejl je [email protected]