Gradonačelnik Kotora Željko Aprcović i ambasadorka Turske Songul Ozan nastavljaju da grade mostove prijateljstva

0

 

Predsjednik Opštine Kotor Željko Aprcović primio je danas ambasadorku Turske Nj. E. Songul Ozan.

“Zadovoljstvo mi je što ste posjetili Kotor u prazničnim danima. Antalija i Gaziantep, naši gradovi pobratimi neminovno nas povezuju, a Vašom posjetom otvaramo nova polja saradnje”, kazao je predsjednik Aprcović.

On je istakao da su turski državljani, koji u Kotoru drže prodajne objekte, zadovoljni odnosom lokalne samouprave i stanovništva i istakao da započete investicione aktivnosti investitora iz Turske u blizini tunela “Vrmac” takođe nailaze na podršku.

Aprcović je naglasio da će i u budućnosti zajednički nastaviti da grade mostove prijateljstva.

“Spremni smo za saradnju i partnerstvo, države Crne Gore sa Republikom Turskom, ali i sa Kotorom i gradovima Gaziantep i Antalija”, rekla je ambasadorka Turske Songul Ozan.

Ona se zahvalila predsjedniku Aprcoviću što je nedavnu posjetu Ministra unutrašnjih poslova Republike Turske Suleyman Soylu Kotoru učinio prijatnom i nezaboravnom.

Dogovorili su u što skorije vrijeme susret sa gradonačelnicom Gaziantepa Fatmom Sahin, a da predsjednik Aprcović predloži termin za taj sastanak.

Ambasadorka Ozan je pozvala predsjednika Aprcovića da bude gost Gaziantepa, gdje je nedavno otkrivena najstarija lokacija na svijetu koja ujedno potvrđuje da je to najstariji grad na svijetu, a predsjednik Opštine Kotor bi bio prvi predsjednik jedne Opštine iz Crne Gore koji bi posjetio tu lokaciju.

OSTAVI KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here

PRAVILA KOMENTARISANJA

Komentari se objavljuju na portalu Skala radija. Odgovorni za sadržaj su isključivo autori napisanih komentara.

U komentarima je zabranjeno koristiti uvredljive riječi, psovke i klevete. Neće se objavit komentar koji sadrži ove elemente kao ni tekst komentara koji sadrži govor mržnje. Ukoliko se dogodi propust pa tekst bude objavljen, moderator je dužan da ga odmah ukloni čim ga primijeti ili mu neko skrene pažnju na sadržaj. Neprimjeren sadržaj će biti uklonjen a autor može biti prijavljen nadležnim organima.

Za eventualne primjedbe i sugestije mejl je [email protected]