Gradska muzika posebna emocija Kotorana

2
Gradska muzika Kotor

Đenisi i bombardine, marševi i splet primorskih kompozicija, moderne pop i rok note pod zvonicima katedrale Sv. Tripuna sinoć zvucima kotorske bleh muzike koja je bila i ostala emocija Kotorana.

Na prepunoj pjaci ispred katedrale bazilike, publika je guštala u programu Gradske muzike na njihovom ljetnjem koncertu, pod vođstvom dirigenta Daria Krivokapića i njihovih gostiju, solistica Sandre Pasković i Đurđe Petrović Poljak, muzičara Boška Martinovića na klaviru i hora Kulturnog centra “Nikola Đurković”.

Gradska muzika je stara 176 godina u Kotoru i u njenim redovima bili su najpoznatiji muzičari minulih vremena, ali i muzičari, kompozitori i dirigenati današnjeg doba.

Generacije su se smjenjivale u redovima ovog sastava koji danas podmlađen broji 35 članova.

Za zlatni jubilej 50 godina rada u muzici, na koncertu je sinoć uručena plaketa Ivici Biskupoviću koji je izrazio ponos i sreću što orkestar, kako je kazao, i dalje pronosi muzičku tradiciju Kotora.

Koncert je na mnogim mjestima praćen aplauzima publike, koja je uz mnoge kompozicije zapjevala, a na tradicionalno kolo mornarice po taktu i staroj užanci aplauz je dugo trajao za kraj ovog i poziv za novi koncert omiljene Gradske muzike.

2 KOMENTARI

  1. Jeste, tekstu se nema sto dodati. Iz tog ambijenta ubrzo se moralo pasat pored “uzivo UZASA” !
    Ko ono svira ljudi moji pa to je ruglo i sramota za Kotor.

OSTAVI KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here

PRAVILA KOMENTARISANJA

Komentari se objavljuju na portalu Skala radija. Odgovorni za sadržaj su isključivo autori napisanih komentara.

U komentarima je zabranjeno koristiti uvredljive riječi, psovke i klevete. Neće se objavit komentar koji sadrži ove elemente kao ni tekst komentara koji sadrži govor mržnje. Ukoliko se dogodi propust pa tekst bude objavljen, moderator je dužan da ga odmah ukloni čim ga primijeti ili mu neko skrene pažnju na sadržaj. Neprimjeren sadržaj će biti uklonjen a autor može biti prijavljen nadležnim organima.

Za eventualne primjedbe i sugestije mejl je [email protected].