Grebali da se ne vidi kad su počeli, a kad trebali da završe radove

15
izgrebali početak i završetak radova

Čovjek s bradom, po vjetru koji je nemilostrdnu duvao sinoć u Kotoru, grebao je po informativnoj tabli koja je postavljena da obavijesti građane kada su počeli radovi na izgradnji sportske dvorane, a kada su trebali biti završeni.

Izgrebali su sa table, ali ne iz sjećanja građana Kotora koji pamte da je tamo pisalo da je početak radova 17. maj 2010. a završetak 17. maj 2011. godine.

Čovjek sa bradom, koji je dobio zadatak da izbriše pamćenje džabe se mučio.

Ništa se više sakrit ne može, a mještani koje smo jutros sreli samo su se smijali uz konstataciju pojedinaca da bi trebalo i betonsku tvorevinu izgrebati.

Bolje bi nalogodavcima čovjeku s bradom bilo da zasuču rukave i da zapnu svim silama da se završi konačno jednom gradnja za koju već ima sijaset nadimaka, duhovitih, ali i onih drugih.

15 KOMENTARI

 1. Ima nade za Kotor,jer su o njemu počeli “iskreno razmišljati” “srbi”-čiji su preci šljegli u Kotor prije 4OO godina-u doba Mlečića/sopstveno prizanje ovoga “srbina” na isti Portal ,i istu uru i mjesec-ali 2O12-pred izbore u Tivtu/? Gospodine “srbine”-na dan “maloga vašega jubileja”,moje pitanje glasi: Dokle ste stigli u organizaciji-oživotvorenju vaših epohalnih ideja..”stvaranja autonomne Boke” od “srba i hrvata”-za spas i budućnost vaše djece”?Takođe se nadam,da ste konačno ukabulili da su pored Grbljana :i Maini,Brajići,Paštrovići,Krtoljani,Luštičani,Krivošijani i sva zagorska sela Herceg Novog uključujući i Bunoviće-dio Bokeško srpskog korpusa?
  Mnogo vas volimo i cenimo vaše napore,zato vam i šaljemo recipročne izlive ljubavi-sa željom da i vama “srbima”-konačno svane- u vaše VASA VACUE-GRATIA GRATIAM PARIT!!!!!

 2. Ovdje je tema Sportska dvorana “Kašćelanka” u Rakitama
  i opasne malverzacije, nejasnoće, neprozirnost (da ne
  bismo rekli netransparentnost) i dimne zavjese u trošenju sredstava za
  izgradnju ovog strašila u srcu urbane i rezidencijalne zone.
  No, kad ste se već dotakli automobila gradonačelnice Kotora,
  iznio bih svoje mišljenje, da je to najmanji problem koji ima ovo
  naseljeno mjesto.
  Poslije Podgorice, državni zvaničnici po pravilu visoke
  goste i delegacije iz svijeta dovode u Kotor, da im
  pokažu dio kulturne baštine UNESKO-vog grada.
  E, u takvim okolnostima mislim da je red da gradonačelnik
  Kotora (pa ma ko on bio) ima pristojan automobil, u kojem
  može da bez blama sjedne i krunisana glava.
  Već priču o načinu korišćenja vozila, da li se upotrebljava
  u privatne svrhe, treba biti strogo kontrolisano i spriječeno.
  Ovo je mišljenje vječitog opozicionara, koji je spreman
  da u svakom propustu kritikuje vlast. Nosioce funkcija vlasti
  nikada ne treba hvaliti kad učine nešto dobro. Da čine dobre
  i korisne poteze, to je u “opisu njihovog radnog mjesta”,
  to se podrazumijeva, i dobar funkcioner neće tražiti
  pohvalu za to.
  Negativnosti i propuste funkcionera, nenamjerne ili, daleko bilo,
  namjerne, treba izvrći oštroj kritici pučanstva.

 3. Jeli istina da se kupuje auto za gradonacelnicu od 60.000Evrica.Pitam vas jer to nijesam cuo na Minut Dva,pa samim tim i ne vjerujem u tu vijest.A posto znam da se vi medij koji je totalno nezavistan, za razliku od nekih placenickih koji pisu svakakve narucene komentare.Pa vas lijepo molim da ovo provjerite i javite slusaocima najpopularnijeg radija,jer ako je to tacno,onda su to isti ti slusaoci ili platili ili ce platiti.Siguran sam da je slucajno Boro Kascelan ili Vasilije Kusovac kupio i polovnoga golfa,i to jos od svojih para,da vi svakako ne biste propustili da nas o tome informisete.Ne vjerujem da vi to namjerno nijeste objavili (; , nego vam se slucajno omaklo.Koliko bi kostalo opstinu Kotor da upristoji onu nesretnu fontanu,koju svaki ,ama bas svaki turista, vidi uz konstataciju da nidje na svijetu nije vidio takvu.Sad kao po obicaju ocekujem rafalnu paljbu sa vase strane.Samo navalite.

  • Ja ću Vam odgovoriti grancigula. Skala je radio koji isključikvo prenosi istinu, ali ne istinu onih medija koje Vi preferirate. To je, naravno Vaš problem.
   Što se tiče kola gradonačelnice, Vi zaboravljate namjerno da kotorski parlament, dakle pozicija i opozicija usvajaju budžet i da su usvojili stavku nabavke novog vozila koji košta oko 45.000 eura. Dakle, nije Vam tačna informacija. Što se tiče vozila Kašćelana i Kusovca, znam da Kašćelan vozi službeni pežo 407. Da li Kusovac vozi službeno vozilo, pitajte njega.
   Nije potrebno ovoliko sarkazma i jeftine demagogije. Što se ne oglasiste kao čuvar naših vrijednosti prilikom izgradnje zgrade na luži bez konzervatorskih uslova, ili sportske dvorane koja treba da košta 800.000 eura više od predviđene cijene. Koliko je grancigula vozila? Izračunajte pa ćete viđet koliko će narod da plati takav promašaj. Morate biti objektivni a ne tako pristrasni koliko Vam god neko ne bio simpatičan.
   pozdrav
   Slavko Mandić

   • Dragi Slavko,neznam cemu ovolika ljutnja oko samo jednog postavljenog pitanja.Ja sam mislio da smijem pitati,s obzirom da redovno placam sve poreze i prireze ovoj drzavi,pa samim tim bih volio znati dje te pare zavrsavaju.Golim okom u Kotoru to ne mogu vidjeti vec godinama pa sam mislio da nije neka greska u sistemu.Ali sad mi je jasno,kad si mi ti sve lijepo objasnio.Posto ste vi cuvari nasih vrijednosti kako kazete,pitam vas kako je moguce da se zgrada na luzi gotovo izgradi do krova,Kascelanka izgradi gotovo do pola,pa sve ovo sto je dolje naveo Bokelj,ili Altair dogodi u Kotoru a da gradska vlast nizasto nije kriva,ili kompetentna.I jos se vi kao medij nadjete da budete njihov advokat odbrane.Sramotno je da to radite naocigled svih ljudi koji dobro vide sto se i kako radi.Odavno sam napisao da ova garnitura politicara koji godinama strahovladaju Kotorom,nista dobroga ne mogu donijeti.Bilo da oni primaju platu od opstine ,luke ili nekog treceg.Ta partijski ,koaliciono,interesno,kumovska druzina,(umjesto ovo druzina,napisao bih nesto drugo,ali biste mi izbrisali komentar),je odavno zrela da svoje fotelje, koje su dobro naplatili od ove drzave, prepusti mladjim i nadam se strucnijim i manje alavim ljudima.Ne trebate vi Slavko,ni licno a pogotovo kao medij da nikome budete simpaticni.Vi treba da budete nepristrasni i politicki neobojen,lokalni medij,a kako broj citalaca i slusalaca najbolje govore o nekom mediju,vi ste tu dje jeste.Posto vidim da si tema dana na Minut dva,bojim se da ce vam to samo odmoci.Politicari su prolazni a narod ostaje.

  • Dragi Grancigula,

   To da li nasa gradonacelnica treba da se vozi takvim autom ili ne,smatram da treba.
   Prica o tome automobilu je smijesna.Upravo vlasti takve price i odgovaraju.
   Ono sto je vazno i sto ih treba pitati je zasto su doveli nasu opstinu na nivo Savnika,dje idu pare od kruzera,sto je sa zaobilaznicom,liftom,hotelima,prostorima Riviere,Livnice,Autoremonta???
   Neka nam kazu sto su dobroga ucinjeli za ovaj grad?Dje idu pare iz Kotora i u cije dzepove?Je li Kotor bolje izgledao prije potresa ili danas?
   To njih treba pitati a ne sto “vozi” gradonacelnica!

   • Dragi Bokelj,uglavnom se slazem sa tvojim komentarima pa tako i ovim.Sto se tice pitanja oko automobila,smatram da treba da znam kao gradjanin ove opstine,dje se trose pare od poreskih obveznika.Poenta mog pitanja nije ni bio automobil,normalno je da gradonacelnika treba da vozi reprezentativni auto,ali ako je Kotor doveden na nivo Savnika,sa cime se slazem,onda nijesam siguran da i to auto nije moglo sacekati koju godinu dok bar pristignemo Kolasin.A to ocito ne moze uraditi ova garnitura,pa ni ne zasluzuje da se vozi novim autom.Bojim se koje bi auto doslo u opticaj,kad bi bilo prema zaslugama. Poenta je bila nacin na koji nas Skala,krajnje selektivno i pristrasno obavjestava,po pravilu uvjek izbjegavajuci teme koje bi nekoga mogle, ne daj Boze,naljutiti ili dje bi se neko mogao prepoznati.Od prvog dana je poznato u cija jedra oni duvaju,a sad kad se brod polako ali sigurno nasukava jos nijesu vidjeli da bi valjalo zavoziti krmom.Lijep pozdrav.

    • Dragi Grancigula,
     Kotor je izgubio dusu.
     Kotorom upravljaju partijski mediokriteti odavno.
     Vjerovatno smo to zasluzili.
     Primjer ove bruke od hale je to.
     Kaze g.Kascelan da je to “kapitalni” projekat za Kotor??!Koliko para ce progutati taj “spomenik”?
     Valjda je kapitalni projekat zaobilaznica?
     Koliko sportskih sala ima kotorska opstina?Da li su one dovoljne za te “vrhunske”kotorske sportove?
     Valjda je prioritet Kotora bazen,zimski i ljetni?
     Koji je to jedini kotorski vrhunski sport?

 4. …U svemu ovome-/našemu z l u /-istina je samo jedna: da su u Kotoru gradu prije više od dvadeset i pet godina-R O Đ E N I… G R E B A T O R I ! Dvadeset i pet godina :brez srama,brez stida;sa “ponosnom epohalnom pljačkom narodne imovine-tekovine;sa podvalama,lažima;grebanjem istorije i sa grebanjem o istoriju-koja se,na “naučnoj osnovi”, mijenja od izbora do izbora..od potopa do potopa;otvaranja već otvorenog tunela čije je “otvori-zatvori”-bez svijetla na njegovom kraju-koštalo ova narod više nego prva njegova investicija koju su finansirali narodi i narodnosti naše ponižene i u krv ljudsku pretvorene domovine Jugoslavije-TITOVE Jugoslavije….uz aktivno učešće G R E B A T O R A!!!!!
  Ko su krvci-ko sukrivci za najnovija “grebanja”? Narod? Nije! Vatikan? Nije! Kominterna? Nije!
  A onda ko nam je kriv-e je narod glup rođen? Francuski pisac Onore De Balzak ? Onore,Onore…,koji prije dvijestotine godina reče-zapisa da:”Čovjek nije kriv ako se glup rodi-ali je krivac ako glup umre”?!

  Uz sretan Uskrs-samo onima koji su uvijek Vjerovali i Slavili Boga-/ali ne i onima koji su ih “uhodili i dalje uhode”-ali sada iz crkava/…poručujem:strpljen spašen,jer n a d a -nikad ne umire,već umiru oni koji se nadaju da sa ovim G R E B A T O R I M A možemo u Europu!

  Lijep pozdrav iz ubavog Prčanja,na pjeni od najljepšeg mora na svijetu!

 5. “Džaba ste krečili”, ne možete okrečiti onu fotku i novu tablu
  ispod koje ste se tako pretenciozno uslikali. Skalaradio će vas
  povremeno postaviti na netu da tutto il mondo vidi
  šta radite.
  Uplašili se krivokletnici i srebroljupci podsmijeha i osude
  naroda.
  Pučanstvu Kotora, da ne idemo dalje, nikako nije jasno
  kako je, i zašto, Zavod za školovanje lica sa poremećajem
  sluha i govora postao INVESTITOR toga zamašnog posla.
  Otkuda logoped da se razumije u građevinsko inženjerstvo?
  Ako je tzv. Zavod za gluvonijeme (kako to mi domaći nazivamo),
  investitor, onda znači da ulažu svoj novac?
  Otkuda gospodinu Kašćelanu i njegovoj ustanovi tolika sredstva?
  Ili su partitokrate po partijskoj liniji, u znak zahvalnosti, svom partijskom vojniku
  udijelili da rukovodi poslom za koji nije kvalifikovan. Uz svo uvažavanje
  gospodina kao vrsnog stručnjaka iz oblasti defektologije.
  Bilo kako bilo, Kotor je nadrljao zbog ove nakaradne i skupe skalamerije
  na mjestu gdje mu mjesto nije.
  Završiće kao Jadral.
  Ako bude Dvorana otvorena jednog dana, (no možda prije
  preovlada razum, pa to ruglo sruše, što bi bila najjeftinija
  varijanta) zaključiće se da je investicioni promašaj stoljeća!
  Tako su gradili i onu žalosnu fabriku u Obrovcu. Kad su je
  završili i pustili u rad, zaključiše da nema dovoljno rude.
  Tako su napravili i Beranku”, Fabriku papira u Beranama.
  Poslije nekoliko godina eksploatacije, skontaše da nema u
  razumnoj blizini drvne mase za rentabilno poslovanje.
  Ojhaaa…!

 6. sad se barem ne zna kad je počela i kad će se svršiti sportski centar.Nema one slike đe su svi rukovodioci na epp !

 7. cus narod se smije a taj isti narod ih glasa,to mi je isuvise licemjerno,no evo kako cujem prije septembra nista od nastavka radova na dvorani koja ce da papreno kosta nas gradjane koji placamo marifetluke lokalne DPS vlastele za koju ne vaze isti zakoni ko i za nas ostale “smrtnike” ovoga grada,no dok je ovaca bice i makaza kaze stara izreka,a ova dvorana je prava slika ekonomskog i privrednog razvoja naseg grada,pa se u pamet Crnogorci,Srbi,Hrvati i ostali narodi ovoga grada,mozete ih vrlo lako kaznit ali pitanje je i hocete li?!

 8. i time se bave? oni su kao đeca takva im je svaka rabota. Odlično. panuo sam od smijeha. Jeste ga vi skalinari

OSTAVI KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here

PRAVILA KOMENTARISANJA

Komentari se objavljuju na portalu Skala radija. Odgovorni za sadržaj su isključivo autori napisanih komentara.

U komentarima je zabranjeno koristiti uvredljive riječi, psovke i klevete. Neće se objavit komentar koji sadrži ove elemente kao ni tekst komentara koji sadrži govor mržnje. Ukoliko se dogodi propust pa tekst bude objavljen, moderator je dužan da ga odmah ukloni čim ga primijeti ili mu neko skrene pažnju na sadržaj. Neprimjeren sadržaj će biti uklonjen a autor može biti prijavljen nadležnim organima.

Za eventualne primjedbe i sugestije mejl je [email protected]