Grupa građana: Okupili se da kažu “NE” manipulacijama

1
Sa današnjeg okupljanja ispred stare vlade

Grupa građana okupila se ispred stare zgrade Vlade, gdje se održava javna debata o Nacrtu Zakona o državnom tužilaštvu, prenosi portal RTCG.

Kako su naveli povod njihovog okupljanja je to što od parlamentarnih izbora prošle godine demokratija u našoj zemlji odumire.

Građanska aktivistkinja Aleksandra Radoman kazala je da je naša sloboda ograničena i vrlo ugrožena: “Ne spavamo, ne zato što nemamo čistu savjest, već zato što svakodnevno doživljavamo propagandu koja se pamti iz vremena Slobodana Miloševića, a koja nas boli kao slobodne građane”.

Kaže i da u vezi sa svakim skupom koji organizuju kao slobodni pojedinci dolaze komentari potpredsjednika Vlade Dritana Abazovića “kako su u pitanju instruirani ljudi”.

“Dakle, on ne vjeruje u građansku svijest, iako predstavlja jedan građanski pokret”, istakla je Radoman.

Ona je kazala da ne zna kako predstavnici Vlade mogu biti slobodni, ako građani nijesu slobodni.

“Promjene se nijesu desile, već sunovrat vrijednosti. Biće nas svakodnevno u malom i u velikom broju. Niko ne stoji iza nas”, poručila je Radoman.

Maja Miličković kazala je da je razlog okupljanja da kažu “NE” manipulaciji i zadovoljenju forme oko donošenja tužilačkih zakona.

Ona je istakla da na debati nijesu predstavnici NVO sektora koji, kako je rekla, ćute već duže vrijeme.

“Pojedinci su tamo, to nijesu predstavnici NVO organizacija. Ima nas mnogo više. Tu smo da iskažemo nezadovoljstvo, jer ne podržavamo personalne ratove protiv pojedinaca. Tužilački zakoni treba da budu dobri za našu državu, za naš pravni sistem, a ne da se koriste u svrhu obračunavanja sa pojedincima”, rekla je Miličković.

Građani koji su se okupili nosili su transparente na kojima je pisalo “Orvel 1984, Abazović 2021”, “Ni manjih ljudi, ni većih laži”, “We cant breathe (Ne možemo disati)”, “Milošević, Vučić, Abazović – same propagande”…

Iz SD-a su saopštili da je javna rasprava o izmjenama zakona koji se odnosi na tužilaštvo nezakonita, jer se ne sprovodi u skladu sa Uredbom o sprovođenju javne rasprave.

portal RTCG

1 KOMENTAR

  1. VAŠU LJUBAV ZA DE MOKRACIJOM POKAZALI SU/STE -VAŠI UČITELJI I VI NA KONAVLE I DUBROVNIK 1991-1999 GODINE!ZATO VAM PREDLAŽEM POĐITE SVI VI “NEODEMOKRATE”-U DUBROVNIK I KLEČUĆI NA STRADUN (KAO VILI BRANT NA SPOMENIK U VARŠAVU)-I TRAŽITE OPROST ZA IZVRŠENA KRVAVA NEDJELA-“SPAŠAVAJUĆI SER BPSTVO I KOSOVO!,,,!!!SRAM VAS I STID BILO OD BLIZNICA -KAD OBRAZA .STIDA I SRAMA NEMATE-VI PLAĆENI IDIOTI PROPALE-PASANE ZA NAVJEK VLASTI U CRNOJJ GORI!!!..NE PONOVILI SE NI U ARHEOLOGIJI!!!

OSTAVI KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here

PRAVILA KOMENTARISANJA

Komentari se objavljuju na portalu Skala radija. Odgovorni za sadržaj su isključivo autori napisanih komentara.

U komentarima je zabranjeno koristiti uvredljive riječi, psovke i klevete. Neće se objavit komentar koji sadrži ove elemente kao ni tekst komentara koji sadrži govor mržnje. Ukoliko se dogodi propust pa tekst bude objavljen, moderator je dužan da ga odmah ukloni čim ga primijeti ili mu neko skrene pažnju na sadržaj. Neprimjeren sadržaj će biti uklonjen a autor može biti prijavljen nadležnim organima.

Za eventualne primjedbe i sugestije mejl je [email protected]