Gudački kvartet “Allegro” iz Podgorice natupa u Kotoru

0

 

U organizaciji OJU Muzeji Kotor, u četvrtak 20. juna u 20 sati ispred Galerije solidarnosti i Palate Pima u starom gradu biće održan koncert pod nazivom “Muzika pred palatom” Gudačkog kvarteta “Allegro” iz Podgorice.

Ovaj sastav čine mladi muzičari, članovi Crnogorskog simfonijskog orkestra koji sarađuju od studentskih dana, sa Fakulteta muzičke umjetnosti u Beogradu.

Nastupaju u sastavu: Slađana Cvetić i Sonja Vojvodić – violine, Petar Obradović – viola i Ana Dulović – violončelo.

Do sada su održali više zapaženih koncerata u okviru Festivala gudača u Perastu i Kotoru, Podgorici, Baru, Beogradu…

Osnovna ideja Gudačkog kvarteta “Allegro” je popularisanje klasične muzike i predstavljanje kulturnih vrijednosti koje civilizaciji ovog vremena pripadaju na dostojan način, a lakoća komuniciranja kroz muziku i zadovoljstvo zajedničkog muziciranja čine njihov znak prepoznavanja.

Koncert se organizuje povodom obilježavanja Svjetskog dana muzike, 21. juna, u cilju unaprijeđenja kulturne i turističke ponude grada Kotora kao jedna u nizu aktivnosti koje ustanova OJU Muzeji Kotor kontinuirano priređuje.

OSTAVI KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here

PRAVILA KOMENTARISANJA

Komentari se objavljuju na portalu Skala radija. Odgovorni za sadržaj su isključivo autori napisanih komentara.

U komentarima je zabranjeno koristiti uvredljive riječi, psovke i klevete. Neće se objavit komentar koji sadrži ove elemente kao ni tekst komentara koji sadrži govor mržnje. Ukoliko se dogodi propust pa tekst bude objavljen, moderator je dužan da ga odmah ukloni čim ga primijeti ili mu neko skrene pažnju na sadržaj. Neprimjeren sadržaj će biti uklonjen a autor može biti prijavljen nadležnim organima.

Za eventualne primjedbe i sugestije mejl je [email protected]