Haos u opštini Kotor

21

U Kotoru nema nikoga ko sa sigurnošću može da kaže što se dešava u zgradi opštine. Ni ko dolazi, ni kad odlazi s posla i na posao. Nakon smjene predsjednika opštine Vladimira Jokića 24. aprila ove godine zavladao je haos. Ne zna se ni ko pije, ni ko plaća, kazao je Skala radiju jedan od zaposlenih koji je zamolio da ostane anoniman. Neradni dani su iskorišćeni da se pregrupišu partijske snage, tako da je nastavljeno udomljavanje i preraspodjela kadrova kako bi se očuvala supstanca za neka druga vremena.

Nezvanično saznajemo da  je glavni administrator Veljko Vujović, koji je doveden iz Podgorice,  podnio  ostavku  koju je Jokić prije smjene prihvatio i omogućio mu da godinu dana prima punu platu. Rješenje je izdato u skladu sa Zakonom o lokalnoj upravi, ali je činjenica da opština danas nema glavnog administratora.

Ostavku je podnio i Željko Dapčević, takođe kadar iz Podgorice, na mjesto sekretara Sekretarijata za imovinsko pravne poslove. I njemu je Jokić, u skladu sa zakonom dao rješenje o primanju plate za 12 narednih mjeseci.

Ida Waldeg, šefica Informacionog centra takođe je podnijela  ostavku, i poput kolega Vujovića i Dapčevića, rješenjem predsjednika opštine sljedeću godinu obezbijedila redovna primanja.

Marina Bjelja, sekretarka Sekretarijata za opštu upravu podnijela je ostavku  koju je predsjenik prihvatio i rasporedio je na mjesto pravnice u imovinsko pravnu službu.

Koča Đuriđšić vd sekretara Sekretarijata za  urbanizam  podnio ostavku a Jokić ga vratio na mjesto pomoćnika sekretara za urbanizam.

Fejsbuk ostavku podnijela je nezakonito izabrana vd direktorice kotorskog Kulturnog centra Marija Bernard. Ona je između ostalog napisala u ostavci da je  ponosna na sve učinjeno do sada, što je učestvovala u realizaciji jedne ideje, na sve dobronamjerne i iskrene ljude koje je na tom putu upoznala, sa kojim je saradjivala.

Najvaznije od svega, napisala je Bernard je, da će uvijek sa ponosom moći da kaže – Vladimir Jokić je njen kum!

„Moralna i profesionalna nacela kojim se vodim mi ne dozvoljavaju da budem dio sramne nove uprave Kotora, skrojene od strane prevaranata i uzurpatora, te je logican slijed dogadjaja podnosenje ostavke na mjesto VD direktorice JU Kulturni centar Nikola Đurković Kotor“, napisala je Bernard u fejzbuk ostavci koja je objavljena sa njenom profilu ali nije nikome nije dostavljena kao zvaničan akt. To potvrđuje i dolazak na posao po uru, dvije dnevno.

Ostavku na mjesto potpredsjednice opštine podnijela je ranije predsjednica kotorske URE Ljiljana Popović Moškov, ali ne i njena potpredsjednica u partiji, sekretarka Sekretarijata za kulturu, sport i društvene djelatnosti Jelena Vukasović. Ona je na poslu kao da se ništa ne dešava a kako zaznajemo iz njene bivše kuće lokalnog javnog emitera u kojoj je bila glavna urednica, „zamrzla“ je radno mjesto dok obavlja funkcionersko u opštini.

Dakle, funkcioneri su se obezbijedili „demokratskim“ zakonima i partijskim imunitetom. Na žalost, brojni zaposleni činovnici u lokalnoj upravi još nijesu primili zaradu od 28. marta ove godine. Njih niko ne primjećuje niti o njima vodi računa.

Iz opštine nije od tog datuma izvršeno ni jedno plaćanje. Čeka se odluka resornog ministarstva. Sezona je na pragu, a problemi kojih je pregršt samo se gomilaju.

Zašto većina koja očigledno postoji ne preduzme nešto kako bi sistem profunkcionisao i stvari došlo na svoje mjesto, nikome nije jasno.

Kotorski DPS  čeka  da predsjednica Skupštine opštine Dragica Perović, koja je još uvijek u punom kapacitetu iako je najavila podnošenje ostavke, sazove kolegijum ili sjednicu SO, dakle povuče neki potez. Ukoliko to ne uradi do kraja ove sedmice, DPS će naredne preduzeti aktivnosti u skladu sa zakonom i u želji da se odblokira ukupno stanje u opštini Kotor, nastalog nakon smjene Jokića.

21 KOMENTARI

 1. Bravo Skala! Meni je najzalije ove dvije KOJE JE DPS DOVEO U OPSTINU, KONKRETNO MISLIM NA SEKRETARA INFORMACIONOG CENTRA I GOSPODJU IZ RADIO KOTORA STO SU BILE CLANOVI DPS-a, a Maja i Boro ih doveli, no su im zaboravile.
  Svijecu da im za zdravlje zapale. Sada će one 12000, 00 eur za godinu. A što ćemo sa Bjeljom misli da se spasila što je preskočila u službu pravne zaštite, kao da je bila zaposlena u Opštinu. Misli da će tako proći i ostati. Teško moji mili, teško to može tako. Imaće ovdje upravna inspekcija mnogo posla.
  Što se tiče moje stranke i tu će trebati koja metla, način drugačiji, novi ljudi…I novi kuštrumi. I tu su se mnogi uhlebili, pa kad nisu u lokalnu, oni brzo u državnu upravu…dosta je ovom narodu, čini mi se i jednih i drugih…A ovi odlazeći su ove moje nadmasili…
  Ako se izgradilo nelegalno, sve se da srušiti, nema tu nikakve filozofije.
  Odoh da sadim cvijece, do neke sledeće teme naše Radio Skale.

 2. Uvlakodupici raznih profila, ne znate dje ce te, toliko ste strucni da vas je greota pomesti metlom, a o zakonitosti vaseg prijema, to je posebna prica, organ uprave se pretvorio u vasariste uvoznih strucnjaka.
  Metlom i vas i one koji su vas doveli!
  Stari puvaci u p… koji su prije puvali dps a sada ovijema, oce li vas pustiti dps da im opet puvate?

 3. A sto misli vajna pravnica Bjelja,da se ovim manervom spasila,ko bajagi sad je sluzbenik a nije vise funkcioner pa ce joj proci sve ce se zaboraviti,i ona nezakonita zaposljavanja i otpustanja kao direktni izvrsilac koja je sva nezakonita rjesenja donijela po nalogu jokica,dragice,potpare,moskovice i ostale pestokupljevone.Ne nemoze joj se oprosrit ni zaboraviti sva nepocinstva koja je cinjela.Nije sprovodila naloge upravne inspekcije vec ih vjesto sakrivala,u dogovoru sa predpostavljenim,a sad je doslo vrijeme za naplatu,pogresno se prestrojila,bit ce tehnoloski visak na izmisljeno radno mjesto,nema milosti kao sto je ni oni nijesu imali.Doc ce na udar mala prcakunka Tomovicka,cija se porodica brzometno prestrojila,pa ce vjerovatno kad bude trebalo one clanske kartice DPS ugledati svjetlo dana,ali bit ce kasno za te prevarante,neka znate,sve se zna ko je iskren a ko prevarant!

 4. Samo da mi je znati čiju će sliku pokedini sluzbenici ops pardon namjestenici da imaju na svom ekranu sluzbenog kompjutera sada kada je Jokic zakonito smijenjen !! Pojedine sluzbenice su drzale njegovu sliku kao ikonu hahahaha nefo je maknuse cim je pasao a inace kako koja vlast dodje tako u prve redove budu na skupove i mlare rukama a danas vec pljuju na njega konkretno i odgovorno tvrdim da se ove nalaze na 3 spratu !!!

 5. Tralalaala……
  Da im niko ne moze nista je dokaz obijesti advokata Aprcovica dps poslanika u skupštini CG ako je istina sto ovaj prica a ne sumnjam da jeste.
  Ipak najdrastičniji primjer uzurpacije u Kotorskoj opstini je onaj na kraju Ljute gdje se sagradi bez gradjevinske dozvole par kuca .. restoran u jednoj od njih i marinu na državnom zemljistu gdje desetak godina poznata porodica iz hercegovine ubira nezakonito stotine hiljada eura godisnje i nikom ništa….?

 6. Sto kaze elitni pravnik Aprcovic?? Sto kaze SDP kadar, recimo Loncarevicka?? Sto kaze DPS kadar, Vjera Raskovic Perojevi?? Sto kaze Jovo Sudjic inace predsjedavajuci u pokusaju. Sto bi da smjenjuju, a onda da im ovi rade dok se ne uskladi njihova kombinatorika, ko ce sto zakuciti, ali koliko se cuje, ne ide to bas glatko oko nekih pozicija. Odlucice dio klana iz kafane Bonita, i drugi klan iz Vardara koji na junskom kongresu nece vise biti na nikakvim listama. Mozda prelomi Nedovic ako pokaze ponovo onaj snimak sa TV Vijesti, ono ga je izbacilo u politicku orbitu za sva vremena.

 7. A kamo srece da nijesu nikada ni dolazili u opstinu…a ne treba zaboraviti kako jokic nije postovao naloge upravne inspekcije …npr kada su naredili da za nacelnika insoekcije mora ici javni konkurs a gospodin jokic mu da vd na neodredjeno…isti sada urlice po gradu samo neka se neko usudi da me makne ja sam vjeciti nacelnik kao i serif grada vucko !

  • Hahaha…A hvala ti za ovo, ko god da si, ja ću ovako javno kako sam i naučila…doće kraj svemu, istina je jedina, pravda spora ali dostižna!
   Ja ću na disciplinsku veoma brzo, zbog onog “dje gori”, a mislim da ce svima dogoditi veoma brzo! Ono što je Za sada važno je da niko ne štiti ni žene, ni žrtve! Iako je Jokić bio upoznat sa rešenjima koje je donio prekršajni sud zbog napada na mene u prostorijama Opštine Kotor u njegovom mandatu, a bori se za demokratiju. Zna se što mu je bilo cinjeti, i njemu i svim podpredsjednicima koji su upoznati sa ovim napadima. Nego ja sam neko ko je u član DPS-a, ipak se u mom slucaju radi o nekome ko ima nesto vise u svom moralnom skladu od svih njih. Krv i gen je nesto što nas profitira. Ja ću na damper, kako sam i prije dvije godine, u prkno ničije neću!
   Vazda onako kako su me doma naučili, radno, pošteno, karakterom i istrajno u borbi protiv svega što je suprotno tome. Čast i obraz žive do vijeka!

 8. Raspašoj a bez plata.
  Sram ga bilo.On predsjednik svih građana.
  Sad su Jokićevci i ostali sateliti pokazali koliko im je stalo do Kotora i.i radnika opstine i ostalih.
  Sramota nad svim sramotama.
  Pi.

 9. DPS je trebao ekspresno preduzeti korake. Za to ima i pravo jer je osvojio najvise glasova. Ovi su se bivsi udruzili i sabrali i kao pobjedili. Evo im ga sad. Neka se angazuje DPS sto prije inace nece valjat.

  • Raspašoj a bez plata.
   Sram ga bilo.On predsjednik svih građana.
   Sad su Jokićevci i ostali sateliti pokazali koliko im je stalo do Kotora i.i radnika opstine i ostalih.
   Sramota nad svim sramotama.
   Pi.

 10. HAOS JE BIO MNOGO PRIJE DOK JE JOKO BIO GRADONACELNIK BOGU HVALA DA NIJE VISE JER NAPOKON NE GLEDAMO POZADINCE I NJIHOVE GUZE KAKO VRCKAJU U ODIJELIMA ! A GOSPODA KOJA SU PODNIJELA OSTAVKU NE KROCILI GA NIKADA VISE U ZGRADU OPSTINE JER NAM TAKVI I NE TREBAJU NITI SU STO VALJALI !!! A POGOTOVO SEFICA INFORMACIONOG CENTRA KOJA NIKADA NIJE BILA U SVOJOJ KANCELARIJI VEC SE SECKALA I GLEDALA STO DRUGI RADE DOK JE VUKLA SVOJU GUZICINU KROZ ZGRADU OPSTINE ! A GOSPODIN JOKIC KOJI JE OVE RASPOREDIO NA DRUGA RADNA MJESTA DA LI JE TO URADIO U SKLADU SA ZAKONOM O LOKALNOJ SAMOUPRAVI ? ČLAN 109 I ČLAN 110 …DA LI IMA POTIPANU ODLUKU DA JE OPSTINA OBEZBIJEDILA FINANSIJSKA SREDSTVA ZA NJIH ? DA LI JE POPUNA RADNOG MJESTA PREDVIDJENA KADROVSKIM PLANOM ? ETO TOLIKO O NJEGOVIM ODLUKAMA KOJE SU INAČE DOBRO POZNATE KOTORSKOJ JAVNOSTI ! A STO SE PLATE TIČE SAMO DA ZNAJU GRAĐANI KOTORA DA JE SVAKAKO NE BI BILO I DA JE JOKO NE DAJ BOZE JOS GRADONACELNIK JER NEMA BUDŽETA VEC 2 GODINE NITI STATUTA NEMA NISTA !!!

 11. ..moram odati poštovanje-ali samo za izgovorene riječi oliti izjavu Mila vašega-koji je za POBJEDU-onomad ISKRENO priznao koliko PJEZAJU-tamo oni..kad izjavi…:”Da bi DrPiSveto bio još i bolji kad bi opoziciju imao-BOLJU..”?! Dakle iskreno-poučno-dugovječno…i ja moram konstatovati da su naša braća…Srbi janci u pravu kad kažu sebi u ZRCALO(Njegoš)…”da se pita ne pravi od la merde…”?

  Na ultimu..ja očekujem odgovore-blejanja mojih “biografa”- na moje pojanje-i to baš od onih, koji sebe viđeše-konačno i prepoznaše u osobena ZRCALA-potla čitanja moieg naravoučenija..u OČEKIVANJU, da će kod njih prevagnuti genetika..”ZLA GOVEDA JUNAD DO VIJEKA”?!!

  To je sudbina svije crnogoskije politptičara-čukova..od majke kukavice-noćne grabljivice…pri silasku sa vlasti..za koju su se pitali..koliko i pjani od brageša-kao i oni te nijesu živi…poodavno?

 12. Raspašoj kukavičara, pantagane što su
  ośetile da vapor tone, bježe iz mišnjaka.
  Gdje je Drage takorica i pantljiganice iz NVO, štrige se po običaju žive ne čuju.
  Sad će se mjesecima doma krit i
  zivati telefoncinima i prčkat po
  tinelima.
  U neku uru će se prežentat u bašti Vardara ili gdjegod, ali od oka popola neće uteć!

OSTAVI KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here

PRAVILA KOMENTARISANJA

Komentari se objavljuju na portalu Skala radija. Odgovorni za sadržaj su isključivo autori napisanih komentara.

U komentarima je zabranjeno koristiti uvredljive riječi, psovke i klevete. Neće se objavit komentar koji sadrži ove elemente kao ni tekst komentara koji sadrži govor mržnje. Ukoliko se dogodi propust pa tekst bude objavljen, moderator je dužan da ga odmah ukloni čim ga primijeti ili mu neko skrene pažnju na sadržaj. Neprimjeren sadržaj će biti uklonjen a autor može biti prijavljen nadležnim organima.

Za eventualne primjedbe i sugestije mejl je [email protected].