Herceg Novi se žuti baršunom mimoze

5
Dani mimoze u Herceg Novom

Milina Kovačević

Milina Kovačević

Zimska turističko-kulturna i sportska fešta mimoze počela je sinoć otvaranjem 48. Zimskog likovnog salona u  galeriji “Josip-Bepo Benković“ u Heceg Novom.

Selektorka Vladana Spajić Kosić je odabrala umjetnike koji čine ovogodišnju likovnu hercegnovsku priču.

Večeras u 20 sati je na glavnom gradskom trgu koncert Željka Joksimovića, u okviru svečanog otvaranja 46. Praznika mimoze.

Novske fešte od mimoze, ribe i vina nastavljaju se u subotu, 7. februara defileom gradske muzike, trombonjera i hercegnovskih mažoretki,  uz pjesmu klapa od Kumbora do Baošića, a potom je u večernjim satima maskenbal za odrasle u Institutu u Igalu.

Fešta od mimoze u Herceg Novom obiluje brojnim kulturnim događajima, od kojih Milina Kovačević, urednica programa Herceg Festa za Skala radio izdvaja koncert Gorana Karana 13. februara, zatim izložbu skulpture najznačajnijih autora u okviru malog salona hercegnovskih galerija, koje se predstavljaju 10. februara zajedničkom izložbom.

Iste večeri je promocija spota kragujevačke rok grupe Agata koja je inspirisana Bokokotorskim zalivom, pa će prikazati video spot na pjesmu “U zalivu“.

Kovačevićeva izdvaja i mesne poklade “Veče bokeških gulozeca” u Gradskoj kafani i riblju večeru u Institutu dr Simo Milošević.

Nova manifestacija Praznika mimoze je Fešta od naranče koja će ponuditi proizvode od naranče i poslastice u glavnoj Njegoševoj ulici.

Kraj fešte će obilježiti karnevalska svjetkovina, suđenje i spaljivanje karnevala 28. februara.

To je završna manifestacija Praznika mimoze koji obuhvata preko 50 različitih programa, zaključila je Kovačevićeva.

5 KOMENTARI

  1. …poganski imidž-“ljubi”-do i od mržnje pravoslavce-samo zato što se drugačije krste! E moje trule mimoze i vesneVidoklepe! A neznate da je rođeni otac Željka Joksmovića sa surugom-tek oženjeni otišli “trbuhom za kruhom”-iz Bijelog Polja(Crna Gora-nemere biti gora nego što je- imati vas takve-vonjave!) za Valjevo gdje su se rodili i Željko i njegov brat Saša! Sram vas bilo! Što se ne potpišete pa onda ne kevćete….?!

  2. ŠTO SIKĆETE MRŽNJOM NA SRBE ŠUPLJI ,,RODOLJUBI” ,DA SAMO SEBE MOŽETE ĆUTI IZ 90 TIH
    MENE MIMOZA NE ZANIMA NI PAPALADA ALI ME VAŠA GADOST U ODNOSU NA BRACKI NAM NAROD UŽASAVA. JA SAM YU BOKELJ.
    DOŠLI SU RUSI, ENGLEZI, NE MOŽEŠ ČUT PO PERASTU SVOJU RIJEČ. A DOĆE VAM I ŽUTI U VELIKIM KOLIČINAMA, VEĆ SU TU, PA BJELOKAPIĆI
    TADA ĆE TE BITI ZADOVOLJNIJI A TA ŠPORKA USTA ĆETE ZAČEPIT

  3. Koliko para traže za fešte u Novi Joksimović i Karan? Neka je sram organizatore da nikoga nema iz Boke i naše države nego uvozimo i trošimo na izvanjce.

  4. Srbijanska papazanija a ne ala maka !Nego sve đe je ala maka dolazimo Joksimović veliki umjetnik otvara fešte jer Crna GOra nema svoje niti Boka nikoga. Jadovi jadni. Mogu se sto puta promijeniti na vlst u Hn ostaju Srbijanci i kraj.

OSTAVI KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here

PRAVILA KOMENTARISANJA

Komentari se objavljuju na portalu Skala radija. Odgovorni za sadržaj su isključivo autori napisanih komentara.

U komentarima je zabranjeno koristiti uvredljive riječi, psovke i klevete. Neće se objavit komentar koji sadrži ove elemente kao ni tekst komentara koji sadrži govor mržnje. Ukoliko se dogodi propust pa tekst bude objavljen, moderator je dužan da ga odmah ukloni čim ga primijeti ili mu neko skrene pažnju na sadržaj. Neprimjeren sadržaj će biti uklonjen a autor može biti prijavljen nadležnim organima.

Za eventualne primjedbe i sugestije mejl je [email protected]