Herceg Novi za bolje vodosnadbijevanje iz Boljih sestara

0
Herceg Novi

Ugovorom koji je juče potpisan između Opštine  Herceg Novi, i JP Regionalni vodovod, Herceg Novom se  garantuje isporuka vode iz izvorišta Bolje sestre od maja do kraja 2017. godine.

Nakon potpisivanja ugovora rok je 180 dana da se završe radovi i da Herceg Novi konačno bude spojen na regionalni vodovodni sistem.

Zahvaljujući  količini od 45 seknudnih litara iz regionalnog i 70 iz konavoskog vodovoda, kao i 160 iz domaćih izvorišta, restrikcija ovog ljeta gotovo neće ni biti.

U prvih 60 dana izvođač ima obavezu da obezbijedi opremu i cijevi profila F-500 i da već 1. oktobra počne građevinske radove na postavljanju 3,2 km cjevovoda od pumpne stanice Potkup u Tivtu do podvodnog cijevovoda između Opatova i Svete Neđelje, objasnio  Goran Jevrić, direktor JP Regionalni vodovod.

Potpredsjednik Opštine, Dragan Janković podsjetio je da je lokalna uprava još lani uspjela da obezbijedi uredno snabdijevanje tokom cijele godine, pa su praktično skinuli višedecenijsku hipoteku sa Herceg Novog da je to grad koji nema vode.

Opština Herceg Novi dobijaće iz regionalnog vodovoda oko 200 l/s vode.

Od te količine 130 sekundnih litara bi bilo za potrebe hercegnovske rivijere i turističke komplekse na rivijeri, a ostalo za polusotvo Luštica, rekao je   Janković.

Direktorka Vodovod i kanalizacija DOO Herceg Novi, Jelena Đaković  je informisala da je to preduzeće počelo pripreme za preuzimanje vode sa regionalnog sistema preko dijela tivatskog Vodovoda i najavila blaže restrikcije u odnosu na lani.

Jer, vode će biti, ali Herceg Novom i dalje nedostaju rezervoarski kapaciteti, pa to u višim zonama može prouzrokovati blaže restrikcije.

Inače, redovno čišćenje tunela HE na Trebišnjici najavljeno je od 15. maja do 4. juna, navodi se između ostalog u saopštenju  iz Regionalnog vodovoda koje je dobila naša redakcija.

OSTAVI KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here

PRAVILA KOMENTARISANJA

Komentari se objavljuju na portalu Skala radija. Odgovorni za sadržaj su isključivo autori napisanih komentara.

U komentarima je zabranjeno koristiti uvredljive riječi, psovke i klevete. Neće se objavit komentar koji sadrži ove elemente kao ni tekst komentara koji sadrži govor mržnje. Ukoliko se dogodi propust pa tekst bude objavljen, moderator je dužan da ga odmah ukloni čim ga primijeti ili mu neko skrene pažnju na sadržaj. Neprimjeren sadržaj će biti uklonjen a autor može biti prijavljen nadležnim organima.

Za eventualne primjedbe i sugestije mejl je [email protected].