Herojski čin Srđana Aleksića nikada se ne smije zaboraviti

2
Srdjan Aleksić

Danas se navršava 23 godine od herojske smrti mladog Trebinjca Srđana Aleksića koga su na smrt prebila četiri pripadnika Vojske Republike Srpske jer je branio svog sugrađanina Bošnjaka.

Toga dana je grupa pripadnika Vojske Republike Srpske legitimisala građane na trebinjskoj pijaci.

Kad su vidjeli da je Alen Glavoić Bošnjak počeli su da ga maltretiraju i besomučno tuku.

Alenu je u pomoć priskočio Srđan koji nikako nije mogao da se pomiri sa činjenicom da čovjeka tuku samo zbog toga što mu je ime Alen i što je Bošnjak.

Tada su vojnici, njih četvorica napali Srđana i počeli kudacima da ga udaraju po licu i tijelu naočigled policajaca i brojnih prolaznika.

Sve se to dešavaju u neposrednoj blizini policijske stanice u Trebinju, a da niko od policajaca nije reagovao niti pokušao da zaštiti Srđana.

Od teških povreda Srđan, koji je imao samo 26 godina je pao u komu.Umro je od posljedica udaraca četvorice napadača, koji su nosili istu uniformu kao i Srđan, Vojske Republike Srpske 27. januara 1993. godine.

Srđanov otac je u čitulji napisao: Umro je vršeći svoju ljudsku dužnost.

Jedan od napadača je poginuo u ratu, a trojica su za Srđanov oduzeti život odležala ukupno 28 mjeseci zatvora.

Alen je preživio i izbjegao u Švedsku.

U Trebinje dolazi svake godine, sa porodicom, da odnese cvijeće na Srđanov grob.

Predstavnici Foruma Bošnjaka FB i Glavnog grada položili su danas cvijeće u Bulevaru Srđana Aleksića u Podgorici, u znak sjećanja na mladića koji je tokom rata devedesetih stradao braneći sugrađanina druge nacionalnosti.

2 KOMENTARI

OSTAVI KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here

PRAVILA KOMENTARISANJA

Komentari se objavljuju na portalu Skala radija. Odgovorni za sadržaj su isključivo autori napisanih komentara.

U komentarima je zabranjeno koristiti uvredljive riječi, psovke i klevete. Neće se objavit komentar koji sadrži ove elemente kao ni tekst komentara koji sadrži govor mržnje. Ukoliko se dogodi propust pa tekst bude objavljen, moderator je dužan da ga odmah ukloni čim ga primijeti ili mu neko skrene pažnju na sadržaj. Neprimjeren sadržaj će biti uklonjen a autor može biti prijavljen nadležnim organima.

Za eventualne primjedbe i sugestije mejl je [email protected]