HGD bliži ljude i briše granice

0
iz HGD-a

Mirko Vičević

Mirko Vičević

Očuvanje tradicije, posebno kulturnih vrijednosti i povezivanje dobrih ljudi sa prostora Crne Gore i Hrvatske osnovni je cilj aktivnosti Hrvatskog građanskog društva, neprofitabilne nevladine organizacije koja 99 odsto radi na bazi volonterizma.

Ovo je za Skala radio izjavio Mirko Vičević, predsjednik Društva, koje je u restoranu “Vin”po tradiciji za prijatelje, članove i saradnike organizovalo prijem u susret Božićnim i novogodišnjim feštama.

Brojnim aktivnostima Hrvatsko građansko društvo 11 godina bliži ljude i briše granice, kako na kulturnom, tako i na privrednom planu što dokazuju manifestacije i saradnja ovog društva sa Italijom, Mađarskom, Srbijom, Slovenijom, a uskoro se pripremaju i za saradnju sa Makedonijom.

Vičević ističe i jedini štampani medij “Hrvatski glasnik” u Crnoj Gori koji čuva autentičnost Boke i Bokelja, prilagođen sadašnjem vremenu koji sjećanjima seže i u minula vremena.

Posebno važan projekat je i hrvatski mandolinski orkestar “Tripo Tomas” koji postoji već dvije godine i manifestacija Tripundansko veče koja tradicionalno proslavlja ovog  sveca zaštitnik Kotora, podsjetio je Vičević.

OSTAVI KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here

PRAVILA KOMENTARISANJA

Komentari se objavljuju na portalu Skala radija. Odgovorni za sadržaj su isključivo autori napisanih komentara.

U komentarima je zabranjeno koristiti uvredljive riječi, psovke i klevete. Neće se objavit komentar koji sadrži ove elemente kao ni tekst komentara koji sadrži govor mržnje. Ukoliko se dogodi propust pa tekst bude objavljen, moderator je dužan da ga odmah ukloni čim ga primijeti ili mu neko skrene pažnju na sadržaj. Neprimjeren sadržaj će biti uklonjen a autor može biti prijavljen nadležnim organima.

Za eventualne primjedbe i sugestije mejl je [email protected].