HGI neće tjerati inat i biće konstruktivna opozicija za dobrobit Tivta

12
Marija Vučinović

Marija Vučinović

Marija Vučinović

U Tivtu je poslije skoro dva mjeseca od izbora formirana vlast koju čine novi-stari koalicioni partneri DPS i SDP, a Hrvatska građanska inicijativa je u opoziciji.

Od 2002. godine, kada je osnovana HGI, do juče ova stranka činila je dio lokalne vlasti u Tivtu.

Nakon jučerašnjih završnih pregovora i čvrstog stava DPS-a da HGI u budućoj vlasti može dobiti samo mjesto potpredsjednika, što nije zadovoljilo HGI, ova stranka odlazak u opoziciju ne smatra tragičnim.

Ovo je za Skala radio izjavila Marija Vučinović, predsjednica HGI Crne Gore.

“Sa naša četiri osvojena mandata na izborima, smo smatrali da vrijedimo malo više, bez obzira što nijesmo bili presudni za ulazak u vlast. Naši zahtjevi su bili da pored potpredsjedničkog mjesta dobijemo i jedno mjesto direktora, što nije naišlo na razumijevanje DPS-a. Stoga ćemo ubuduće biti konstruktivna opozicija”, kazala je Vučinovićeva.

Na pitanje Skala radija koje ih je direktorsko mjesto interesovalo, Vučinovićeva je odgovorila da je bilo mogućnosti u Javnoj ustanovi Centar za kulturu koji se dijeli na dva dijela u kojem biblioteka postaje zaseban dio, a bilo je još nekih mjesta u Tivtu, ali se nije ni otvorila ta priča.

DPS  je bio čvrst u svom stavu, isto tako i HGI u svojim zahtjevima, kaže ona.

Na naše pitanje što će im biti prioritet kada je u pitanju razvojna komponenta Tivta, u nastavku kao konstruktivnoj opoziciji, Vučinovićeva je odgovorila da će HGI podržati sve ono što je u interesu razvoja Tivta.

“Nećemo biti opozicija koja će tjerati neki inat, već sve ono što bude u interesu Tivta, HGI će podržati”, zaključila je Vučinovićeva za Skala radio.

12 KOMENTARI

 1. Politika, trgovina najgore vrste.
  Trebalo bi da je glavni i jedini cilj zastupati svoje birace i njihove interese, ali se na kraju sve svodi na fotelje.

 2. Puče li ti ke…. više repa-e se javljaš takozvani vasilije-valika neispitani popo mehaničar brez porijekla i korjena !Čim gora ozeleni i trava požuti, ti od sreće neznaš što ćeš-sitan i veseo kao svaki ke…. s kraja proleća i početkom ljeta-ričeš li ričeš s portala na portal!Nu,bogati ke……-bosanskih gudura s obale mora đe kriješ svoje porijeklo-kad ćeš za Srbiju?Izgleda da je vama izvanjvcima-kenjčinama potreban stočni pasoš za ulazak u Srbiju od kada je na vlast čistokrvni Srbijanac crnogorskih korjena-kako neđe Toma reče da su njegovi iz Pipera iz Crne Gore?! Za tebe sam vajo provjerio da si iz ergele sa Romanije na putu Sokolac prema Vlasenici ,odakle si s ćaćom dognat da ne bi ostao da braniš “domovinu” u koju se zaklinješ peko daljinskog upravljača! I za kraj čuvaj se obada da te ne sprcaju niz risanske strane !!!

 3. Jako ruzan i los potez DPs-a. Nijesam glasac HGI ali ne svidja mi se ovakav odnos i stav prema manjima. Na kraju krajeva, HGI je u odnosu na prošle izbore dobio mandat više, što znači veči broj glasova, naspram DPS koji je ostao na istom nivou, i zaista su mogli da im daju još i to jedno direktorsko mjesto, jer kadar i potencijal imaju, to je sigurno. Ne vidim da su kadrovi DPS ili SDP ništa bolji ili stručniji. Meni lično je žao što je HGI u Tivtu sada opozicija, jer su bili dobar partner, a i svaka im cast na stavu, ne mora vlast po cijenu svega, treba sačuvati i malo dostojanstva, ako smo sve drugo izgubili…

  • Dobro da uz direktorsko mjesto nisu trazili i po kila krtole. Cus “mogli su da im daju i to jedno direktorsko mjesto”
   xaxaxxa

   • Procitaj dobro sto je koalicionim sporazumom od prije 4 godine obećano, pa onda komentarisi i smij se, oko moje:-)). Nisu trazili nista više ili manje sto im nije trebalo, po istom, dati i prije 4 godine, pa neznam što je to direktorsko mjesto tebi sad cudno i smijesno…e svašta, stvrano.

 4. Gospođo Vučinovi,pokušaj te se učiti na tuđim greškama-one su vrlo jevtine?!Pogledaj te samo SuDoPer-ikebanu na stolu Gospodara Crne Gore-koja se koristi u svim prilikama kada se prezentuje neodemagogija-pardon “neodemokratija” u i za Europu?! Prije i poslije ovi “srećkovići” zadovoljni i prezadovoljni sa svojim statusom?! Njihov Izvršni komitet CK SuDoPer-pravilno je “raspoređen” po Javnim preduzećima naše mile domovine-uz pristojne nadoknade koje sa zaradama godišnje-po glavi ceka-ovaca-se ne spuštaju ispod 50 tisuća narodnih krvao zaraeđnih evrića?! Dakle gospođo,Vučinović-ja znam nije sve u parama-ali brez para se nemere stati ni ispred izloga-recimo lutaka?! Zato vam želim gospođo Vučinović,da ostanete na svojim opredeljenjima i izrečenim riječima-idejama-u protivnom na tuđemu i od tuđega tuga bije?!!

  • Pusti ti Gospodara CG, Velikog Vodju i ostale, sta bi kad ces u rodno Bilece u Republiku Srpsku. Oni ti porucuiju, kad i u Madagaskar.

 5. a sto mozes ocekivati od DPS-a
  vidi se koliko postuju nacionalne manjine
  a i drzava, da im nije bilo nacionalnih manjina ne bi dobili samostalnu drzavu
  i ovako im vracaju,
  razumljivo, treba dalje DPS-SDP da se ugradju jer pare se vrte
  sada Tivat ima Porto Montenegro
  pa moraju pare u njihove dzepove

 6. Bogami ako nema direktorskog mjesta, onda neka i nisu usli u vlast. Cus da budu vlast makar bez jedne fotelje, sramota!
  Ovo se vise i ne krije da se radi o cistoj trgovini, e to ti je demokratija.

OSTAVI KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here

PRAVILA KOMENTARISANJA

Komentari se objavljuju na portalu Skala radija. Odgovorni za sadržaj su isključivo autori napisanih komentara.

U komentarima je zabranjeno koristiti uvredljive riječi, psovke i klevete. Neće se objavit komentar koji sadrži ove elemente kao ni tekst komentara koji sadrži govor mržnje. Ukoliko se dogodi propust pa tekst bude objavljen, moderator je dužan da ga odmah ukloni čim ga primijeti ili mu neko skrene pažnju na sadržaj. Neprimjeren sadržaj će biti uklonjen a autor može biti prijavljen nadležnim organima.

Za eventualne primjedbe i sugestije mejl je [email protected].