HGI nije pregovarala ni sa jednom partijom oko formiranja vlasti u Kotoru

3
Ljiljana Velić

Ljiljana Velić

audio: Ljiljana Velić

Za 2. decembar je zakazan treći nastavak konstitutivne sjednice Skupštine opštine Kotor.

Ni do danas se nijesu stekli uslovi za izbor predsjednika Skupštine opštine Kotor, a pregovori u redovima kotorske opozicije nakon oktobarskih izbora su u toku.

Podsjećamo, kotorska opozicija koju čini SNP, SDP, Demokrate, Ura i Front,  ima potrebnu većinu 17 od 33 mandata, koliko ima kotorski parlament, dok  Demokratska partija socijalista, Socijaldemokrate, Hrvatska građanska inicijativa i Liberalna partija imaju ukupno 16 mandata.

Predsjednicu OO HGI u Kotoru Ljiljanu Velić Skala radio je pitao  za stavove ove partije i da li su oni do sada bili uključeni u pregovore oko formiranja buduće vlasti u Kotoru.

Ova partija prati situaciju oko formiranja vlasti u Kotoru i do sada nije vodila nikakve razgovore ni sa jednom političkom partijom u Kotoru, kazala je Velićeva.

Ona je konstatovala da je dogovaranje i formiranje koalicija demokratsko pravo svih stranaka.

Svi učesnici u pregovorima trebaju biti svjesni da građani očekuju rasplet i dogovore koji će doprinijeti da se što prije formira vlast.

HGI ima svoje prepoznatljive stavove i ukoliko budu pozvani na razgovore imaće i svoje zahtjeve koje Velićeva nije željela da saopšti.

Ona je podsjetila da je na javnoj raspravi usvajanje Nacrta Odluke o Budžetu opštine Kotor za 2017. godinu koji je uradio opštinski Sekretarijat za lokalne prihode, budžet i finanisje.

Kašnjenje u formiranju vlasti smanjuje i manevarski prostor kada je u pitanju uticaj na nacrt Budžeta.

Lokalna vlast je ta koja treba da kreira i donosi značajne odluke, da prepoznaje i rješava probleme građana Kotora, smtara Velićeva.

Stoga je stav HGI da se što prije treba otpočeti sa intenzivnim i odgovornim radom, što zahtijeva formiranje vlasti u Kotoru u što kraćem vremenu, zaključila je Velićeva.

3 KOMENTARI

 1. Licemjerno i uvlakački ova čeka da
  se uprišipetlji dijelu vlasti.
  Pa makar ko to bio…
  Zato se tek sada sjetila da s
  nikim “nije pregovarala”.

  • Alto sveznajući. Pitali su je novinari a ona odgobvara . A toi jedino što znaš je da ogovaraš i prtljaš samo da bi bio najpametniji kako za sebe misliš – Za sreću samo ti o sebi.

OSTAVI KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here

PRAVILA KOMENTARISANJA

Komentari se objavljuju na portalu Skala radija. Odgovorni za sadržaj su isključivo autori napisanih komentara.

U komentarima je zabranjeno koristiti uvredljive riječi, psovke i klevete. Neće se objavit komentar koji sadrži ove elemente kao ni tekst komentara koji sadrži govor mržnje. Ukoliko se dogodi propust pa tekst bude objavljen, moderator je dužan da ga odmah ukloni čim ga primijeti ili mu neko skrene pažnju na sadržaj. Neprimjeren sadržaj će biti uklonjen a autor može biti prijavljen nadležnim organima.

Za eventualne primjedbe i sugestije mejl je [email protected].