HGI predlaže SO Kotor da se put do mjesnog groblja na Mulu proglasi putem od javnog interesa

30

 

Jedini ispravan put za rješenje nastalog problema mještana Mula je da se izgradnja lokalnog puta do mjesnog groblja kod crkve sv. Kuzme i Damjana proglasi saobraćajnicom od javnog interesa.

Hrvatska građanska inicvijativa koja se i ranije zalagala za takav pristup će se založiti da na sljedećem skupštinskom zasjedanju jedna od tačaka dnevnog reda bude i proglašavanje prometnice do mjesnog groblja od javnog interesa, popručuje Ljiljana Velić, predsjednica Opštinskog odbora HGI Kotor, u saopštenju koje je dobila naša redakcija.

“Iskreno se nadam da niti jedan odbornik/ica neće biti protiv ostvarivanja legitimne težnje mještana Mula da imaju suvremen pristup do svog groblja”, saopštava Velićeva.

U saopštenju se dalje navodi: “Kako su crkva i groblje smješteni dvjesto metara uzbrdo od obale, povezani su starim stepenastim putem i to je za sada jedini pješački put do crkve i groblja. Težnja mještana Mula da sačuvaju groblje i osiguraju pristupačnost grobnim mjestima jasan je odraz njihove želje za humanošću, za održavanje veza s prošlošću, sa svojim bližnjima.  Više od 15 godina pokreću se inicijative mještana za izgradnjom lokalnog puta, te se i Općinski odbor Hrvatske građanske inicijative Kotor, poštujući i razumjevajući težnje mještana, uključio u rješavanje višegodišnjeg problema. Aktualiziranjem problema i davanjem pune podrške mještanima predlagali smo da se ta lokalna prometnica proglasi prometnicom od javnog značaja. Mještani su bez naknade ustupili zemljište za izgradnju prometnice. Nakon izrade projekta i izbora izvođača radova otpočela je izgradnja prometnice koja predstavlja okosnicu prometne prisupačnosti do groblja s predviđenim uređenjem parkirališne površine. Radost mještana Mula poremetile su prijetnje njihovog sumještanina, gospodina Miša Krivokapića da će blokirati izvođenje radova. Ovih dana svoje prijetnje je i realizirao te se stalo s radovima. U težnji za ostvarivanjem osobnih interesa zanemario je gospodin Krivokapić interese svojih susjeda, dugogodišnjih prijatelja i mještana. Upoznat s snažnom željom autohtonih mještana Mula da se konačno riješi problem civiliziranog i dostojanstvenog pristupa groblju tijekom sprovoda i pokopa njihovih najmilijih, smatra gospodin Krivokapić da je sada prigodan trenutak da ucjenama prisili pojedine mještane da mu poklone koju parcelu, jer bez njegovog pristanka neće bit ni izgradnje puta. Umjesto dogovora, razumijevanja i solidarnosti, gospodin Krivokapić je izabrao bezobzirnost prema svojim susjedima. Očigledno je to pogrešno izabran pravac. Jedini ispravan put za rješenje nastalog problema je da se izgradnja lokalne prometnice do mjesnog groblja kod crkve sv. Kuzme i Damjana proglasi prometnicom od javnog interesa“, navodi se u saopštenju HGI, koje potpisuje Ljiljana Velić, predsjednica Opštinskog odbora HGI Kotor, u saopštenju koje je dobila naša redakcija.

30 KOMENTARI

 1. Glupani i besposličari komentarišu po političkim osnovama i bolesnim podjelama umjesto da daju prave i konstruktivne predloge za rješavanje ovog problema.
  Mrce nose na krsti u 21 vijeku i oni o zemljištu, četnicima i partizanima, ustašama i komunistima.
  Bolesti bez lijeka.

  • Ma nemo, a sto je Ljilja , no portparolka
   HGI-ja!
   Sto politika HGI-ja ima primat u dijalogu o cimiteriju?
   Niko ne spori ucesce Ljilji, ali ko
   karakterise ostale i mozda osporava
   njihovo ucesce , zasto?
   Kome se ne svidjaju drugacija misljenja?
   Kakva misljenja (ne) zelite cuti ?
   Bili netko htio ukidati pravo na misljenje, cukuni 》 Riva i ini ?
   Pausalni zakljuci , ne vode poravnanju
   spora oko puta, nastavite komentare
   i uvazena misljenja!
   Nismo svi informisani o detaljima
   spora, samo naprijed, pisite.
   Sto vise, to je bogatstvo !

   • U Škaljare samo ovaj crvenijeh obraza uraš zbori “ini”. SULUDNI! Oli bit u komisiju za izbore u Kotor prije vremena?

  • Kad si joj ti dao podršku nema problema. Jeli glupanu-besposličaru? Misliš problem se riješi komentarima na Skalu?

   • A cus, HGI?, Ljilju ste dovatili.
    Danu ljudi, ocete li se umirit.
    Treba upristojiti groblje, tj. prilaz, ali i razgovarat i uvaziti drugacije.

 2. Ovaj ne prekida da smišlja imena i komentariše svaki tekst. Na svaki tekst se oglašava ko zna koliko puta. Zna li ko koja je ovo budala?

   • A sto Te svrbi petokraka Rogo?
    Oli si se prestrojio iz malog
    sela Skaljara?
    Veceg sela , a manje intelektualaca , nema na daleko?

   • Škaljar se javlja iz donjeg Grblja! Napreduje u sagledavanju manjka sopstvenog intelekta! Za primijer samokritičnosti! Komšija te detektovao oko Zvijerinjaka. Nije dati da se crnom magijom baviš?Oće to oko potoka. Pazi samo ako fališ to ti ide kontra!
    Evo “znadem” ponešto rabotat jer sad gledam komentare, a ne kao ti po cio dan!

    • Ne svidja se Dobrocaninu
     drugacija prica, pa i to je ok.
     Samo sto ce on na pricu o putu do cimiteria na Muo doprinjeti cakulom i naklapanjem!

  • U pravu si Riva. Ima tu desetak besposličara koji
   po cio dan “vršu” po portalu. Baš “besposličara”,
   jer zaposlen čovjek nema vremena da piše i
   čita duge tekstove nekakvih zgubidana.
   Mene više brine količina gluposti koju
   prosipaju komentatori,
   od njihovog identiteta, koji je nebitan.
   Povremeno se pojave nekakve soraje, vukosave,
   antice, katice, slavice, ane i petrane… Kratke su u
   svojim komentarima, jer nemaju vremena
   za dužu pisaniju. Ručak se krčka, pa može prigoreti.

   • Bio živ, ne bih se složio. Pusti se ručka i gluposti. Kratki komentar? Zagoreli ručak? Ne to! Neki idiotI ođe bijes siju! Nije desetak njih. Mnogo manje! Jedan prednjači umobolnostima! Taj nije za društvo. Žuta kuća mu je neophodna. Ne bi se čudio da u mrak kakvu đevojčicu zaskoči. Problematične treba udomiti na prikladna mjesta!

   • A da nema ostalih , sve bi u lagum otislo!
    Cimiterio ce dobiti svoj put, kad
    svi kazu sto imaju !
    Kome smeta malo dijaloga i
    “zive” rijeci?
    Konzervativcima, postapalima i
    lazonjama istina ne pase !
    Zivio vox populi !

 3. Ne popuštaj Mišo. Pokojni Stevan, čuveni Brko, pošteno je platio imanje koje ti danas baštiniš. HGI, HNV i Mjesna zajednica Muo imaju pare, pa neka obeštete vlasnike parcela kroz koje će proći put. Nema džabalučine. “Plati pa klati”. Otimanje i kulučenje bio je u dekretima onoga kome oće uskoro da podignu spomenik u Podgorici (Titogradu). Očekujemo da preimenuju Podgoricu ponovo u Tito(v)grad.

  • Oće, Mišo, da preko tvoje imovine nekekav HGI i Hadrijan ubiraju političke poene. Nešto se u ovaj pokušaj otimačine nije uklučio HNV i legendarni Deki. Moga’ bi to zuluf-ministar neki novim dekretom i silom oteti. Nećeš se, Mišo, imati kome požaliti. Vrijeme “zabiraj” i otimačine, koja je trajala od 1945. do 1980., mislili smo da je prošlo. Nažalost, izgleda da se ponovo vratilo.

   • Ovo je burzoaska otimacina.
    Adrijan Vuksanovic je od
    Tivatskih aristokrata porijeklom, kako veli njihov katastar!
    Inace je infisan rvatstinom i
    povezan sa mantijasima!
    Riva sto te muci?
    Pisi covjece !

  • Odlicno, ponovo Titograd, bravo!
   Cetnici ponovo odstupaju, to je
   sljedece, prestupnici -odstupnici !
   Marsirat ce Petrova garda, do Blajburga, ha, ha, ha…..
   Ceka ih Bakonja fra Brne .

   • ..tamo ga-vas-njih-njega..čeka legitmna prešednica ND Hrvacke Kolinda-svakoga 15.svibnja da se poklonite ..u ČOPORIMA”slava slavnoj hrvacoj armiji”okićena sa šahovnicom i ljiljanima(kroati cijeće)-u Baljburgu draga vi”Igla…od štramca”…!Uz izravnu pripomenu-ono što ti neznaš…da u Blajburgu “počivaju” i ostale la merde..uz ove “slavne”..ovi jopet vaši tuti cvanti la merde-četnici čiča Draže..pretežno iz Boke Kotorske-od Kufina do Debelog brda…slučajno uhićeni na prolazu-mimohodu za jevropu..tije godina …draga “Igla-od štramaca”…

    • Jole ne lupetaj, moji su resetali
     bagru , Tamo na Pilberku, pod komandom Milana Baste!
     Jesi cuo za njega ?
     Nisi Ti muke jezove proba’ Jole
     pozadinski Petrovaradince!

     • ..jer sam u glavi smjestio X Udarnu Hercegovačku Brigadu-generala Vlada Šegrta,prvog komandnta te brigade slavne-nosioca ordena narodnog heroja Titove Jugoslavije…koja je od ljeta-avgusta 1944.godine mic po mic oslobađala od njemaca i crnogorsko hercegovačkije krvavije četnika-sa Neretve,Sutjeske pa sve tako do Slovenije-ćerajući vojsku ustaškog četnika Sekula Drljevića i bracku mu vojsku Anta Pavelića-da,da vojska krvava”odabrana “-Sekula Drljevića i Pavla Jajar Đuišića-počev od Banjana -Bileće-Trebinja-Dubrovačke regije-i do Herceg Novoga-kojeg su (opštinu) do Turskoga rta na Verige- oslobodili ZAPAMTI Hercegovci na svetoga Šimuna-1944 godine..i
      I samo za tebe-nota bene ,u kojoj su bili moji rođeni Stričevi (Stevo-1923.g. i Vaso-1925.g.a… trećega Mladena /1927.rođenog/su ubili tvoji-vaši “pozadinci”-crnogorihercegovci-čitaj četnici!) komandant odnosno komesar bataljona Junačkih Prtizana Hercegovine sakupljeni od Mostara-Nevesinja-Gacka-Bileće-Trebinja-Ljubinja..
      Hvala ti draga “Igla-od štramaca” e vodite “evidenciju”-odakle je ko..-uz pozdrav iz Petrovaradina-đe je moja supruga Bokezica-(iz Budve-iz Primorskog plemena Brajića!) življla-inače potomak Junaka (rođeni đed i stric)..Vojnika iz one HRABRE BRAJIĆKE ČETE-koja nije htjela da se bori i služi gorega od sebe-vašu-tvoju OKUPATORSKU milu Austrijanu-nego su otišli za Srpskom vojskom na Krv-i nazad via Soluna..učestvovali u oslobađanju Srbije-od vaše mile rahmetil Austrijanougarske…”dražna Igla od stramaca”-festa la finita-smanji doživljaje i ne se…više”!!!

     • Milan Basta, II vojvodjanska
      brigada .
      Pa Jole , i Milan je hercegovac, je li Ti sad milije? oli oces do sv.Ilije ?

  • Mišo Krivokapiću, budi oprezan! Posalaće ti zuluf-ministar specijalce sa Zlatice da da asistiraju buldožerisanje puta do stare muljanske ćimitere. Usprotiviš li se, moga’ bi dobiti po p*knu. I koji dan odležati u karaklak. Platiće ti m2 po cijeni koju kupac određuje a ne prodavac! Dva tri evrova po m2, isa, isa… Tako su radili liferant Jurko i mesar Pero za vrijeme kad je Bocche di Cattaro bila u sastavu Grande Italia. Išli su po okolnim selima, sa Berretama o pojasu, i od seljaka otkupljivali stoku isključivo po cijeni koju su sami određivali! Preslikano, Mišo, iz nekih vremena, za koja smo mislili da su davno prošla. Evviva!

  • To su ti vjekovni lutkari i igraci igrica.
   Divlja i fukarska, hercegovacka dalmacija tj. njihovi repovi ovdje.
   Mantijaski instruktori iz Stoca i
   Sirokog i ovi nasi u sirokim caksirama!

 4. Ljiljo , to je Tvoja prica u ime HGIja i
  mjestana Mula!
  Hajde da cujemo sto na sve to i.a kazati gosp.Miso Krivokapic i nadlezni
  organi, pravnici itd.
  Da svi cujemo ko mrsi a ko bistri na Mulu , na caktar!
  Znamo ko je “lajao” na Mulu tokom talijanske okupacije, ko je u sv.Jeronimu bivstvovao ….

OSTAVI KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here

PRAVILA KOMENTARISANJA

Komentari se objavljuju na portalu Skala radija. Odgovorni za sadržaj su isključivo autori napisanih komentara.

U komentarima je zabranjeno koristiti uvredljive riječi, psovke i klevete. Neće se objavit komentar koji sadrži ove elemente kao ni tekst komentara koji sadrži govor mržnje. Ukoliko se dogodi propust pa tekst bude objavljen, moderator je dužan da ga odmah ukloni čim ga primijeti ili mu neko skrene pažnju na sadržaj. Neprimjeren sadržaj će biti uklonjen a autor može biti prijavljen nadležnim organima.

Za eventualne primjedbe i sugestije mejl je [email protected].