HGI zadovoljna izborom Kolinde Grabar Kitarović za predsjednicu Republike Hrvatske

6
Marija Vučinović

Marija Vučinović

Marija Vučinović

U Hrvatskoj građanskoj inicijativi Crne Gore su zadovoljni izborom Kolinde Grabar Kitarović za predsjednicu Republike Hrvatske, koja je u svojoj predizbornoj kampanji posjetila Hrvatsku zajednicu u Crnoj Gori.

Akcenat razgovora je bio briga o Hrvatima izvan Republike Hrvatske, što je jedna od ustavnih obaveza, podsjetila je za Skala radio Marija Vučinović, predsjednica HGI i ministrica bez portfelja u Vladi Crne Gore.

Tokom posjete Hrvatskoj manjini u Donjoj Lastvi, Grabar Kitarović je bila impresionirana postignutim rezultatima, kako na političkom polju, tako i aktivnostima kroz NVO sektor, kazala je Vučinovićeva.

“Hrvatska građanska inicijativa je faktor vlasti u CG, gdje imamo našu predstavnicu u državnom parlamentu, ali i ministricu u Vladi. Što se tiče organizovanog dijela Hrvata preko nevladinog sektora, Kolindu Grabar Kitarović smo upoznali sa djelovanjem hrvatskog radija u CG, podsjetili na dugogodišnje izlaženje Hrvatskog glasnika, inforisali je i o aktivnostima na obnovi Doma kulture u tivatskoj Donjoj Lastvi, koje je mjesto kulturnog okupljanja. Nova predsjednica Republike Hrvatske je izrazila želju i obavezu da pomogne, rekavši da će sa posebnom pažnjom  brinuti o Hrvatima van Hrvatske i da će, iako smo generalno zadovoljni stanjem u Crnoj Gori, pomoći, jer uvijek ima prostora za još veći rad“, kazala je Vučinovićeva.

Ona je podsjetila i na bilateralni sporazum koji je potpisan 2012. godine o zaštiti manjinskih prava Crnogorske zajednice u Hrvatskoj i Hrvatske manjine u Crnoj Gori.

Hrvatska manjina i u praksi u CG primjenjuje prava iz sporazuma, kako preko političke stranke, tako i preko nevladinih organizacija, zaključila je Vučinovićeva.

6 KOMENTARI

  1. Gled’o ja slike ove KolinDE, ne mos’ vijerovati da je ptije i sad to jedna te
    ista Kolin. Joj, mili Haso, kako su je srihtali, sto ti je nauka

  2. ajde vucinoviceva ne……..A sto ces Ti brinut o meni ?
    Ajde drijemaj, tako ti svega, nista mi ne trebas, ni ti, ni tvoja udruga, a ni nova, prva u historiji presjednica, jer je Josipovic za nju sve izmislio

OSTAVI KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here

PRAVILA KOMENTARISANJA

Komentari se objavljuju na portalu Skala radija. Odgovorni za sadržaj su isključivo autori napisanih komentara.

U komentarima je zabranjeno koristiti uvredljive riječi, psovke i klevete. Neće se objavit komentar koji sadrži ove elemente kao ni tekst komentara koji sadrži govor mržnje. Ukoliko se dogodi propust pa tekst bude objavljen, moderator je dužan da ga odmah ukloni čim ga primijeti ili mu neko skrene pažnju na sadržaj. Neprimjeren sadržaj će biti uklonjen a autor može biti prijavljen nadležnim organima.

Za eventualne primjedbe i sugestije mejl je [email protected]