Hibridni brod Graciana prevoziće putnike od Tivta do Herceg Novog i Kotora

1

 

Hibridni brod “Graciana”, kapaciteta do 60 putnika, od utorka 20. avgusta saobraća od Tivta do Herceg Novog i obratno.

Na toj liniji dnevno će se saobraćati po pet u oba pravca.

Prvi polazak od Tivta, sa Pina, za Herceg Novi svakog dana biće u 8 sati i 30 minuta, a naredni termini su 12 sati, 15:30, 19 sati i 22 sata i 30 minuta.

Od Herceg Novog za Tivat početna stanica biće Gradska luka, a termini za polazak su 9:15, 12:45, 16:15, 19:45 i 23 sata i 15 minuta.

Cijena karte na toj liniji biće četiri eura u jednom pravcu.

Osim te linije, “Graciana” će prevoziti mještane i turiste od Tivta do Kotora preko Perasta.

Od Tivta do Perasta planirano je pet linija dnevno, a od Perasta do Kotora četiri.

Sve detaljne informacije o polascima na tim linijama građani mogu pronaći na sajtu www.bellaboka.me, kao i na Fejsbuk stranici, kao i na samim stanicama (Pine u Tivtu, Gradska luka Škver u Novom, gradski park u Kotoru).

Bokom će od utorka 20. avgusta zaploviti i solarna barka “Elettra“, kapaciteta do 30 putnika, koja će, sedam puta dnevno, saobraćati na liniji Kotor- Prčanj – Donji Stoliv – Perast.

Cijena karte od Kotora do Perasta je tri i po eura, a na pojedinačnim relacijama od euro do euro i po.

“Bella Boka” jedinstveni projekat, ne samo u Crnoj Gori već i na Mediteranu.

Napominjem da je ovo pilot faza projekta, pa će uz Gracijanu i Eletru Bokom, nadamo se već od iduće sezone, zaploviti još minimum četiri ekološke barke i na taj način, u velikoj mjeri, rasterititi drumski saobraćaj i smanjiti emisiju štetnih gasova u našem prelijepom zalivu.

Svakodnevno dobijamo mnogo zahtjeva od mještana Boke i od početka projekta je planirano da sva veća mjesta u Boki budu povezana ovim tipom prevoza.

1 KOMENTAR

  1. Comment:
    Cijene su uzasno skupe.
    Cetvoroslana porodica da podje do Perasta i nazad treba da plati 28 eura. To nije normalno.Jasno je da se ovaj projekat uradio da bi se pojedinci obogatili i zaradili a ne da bi pomogli sa rasterecenjem gustog saobracaja u Kotoru.
    Zbog toga je potrebno da Opstina Kotor finansira sopstvenu firmu u pomorskom saobracaju koja ce imati normalne cijene prevoza (kao npr autobusom) i da zaista pomogne rasterecenju a ne da nam privatne firme kozu deru.

OSTAVI KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here

PRAVILA KOMENTARISANJA

Komentari se objavljuju na portalu Skala radija. Odgovorni za sadržaj su isključivo autori napisanih komentara.

U komentarima je zabranjeno koristiti uvredljive riječi, psovke i klevete. Neće se objavit komentar koji sadrži ove elemente kao ni tekst komentara koji sadrži govor mržnje. Ukoliko se dogodi propust pa tekst bude objavljen, moderator je dužan da ga odmah ukloni čim ga primijeti ili mu neko skrene pažnju na sadržaj. Neprimjeren sadržaj će biti uklonjen a autor može biti prijavljen nadležnim organima.

Za eventualne primjedbe i sugestije mejl je skala@t-com.me.