HKUD “Lado” u našem zalivu

3

Boku Kotorsku u utorak 14. jula posjetiće grupa australijskih Hrvata iz Geelonga, nedaleko od Melburna, koji su organizovani u okviru Hrvatskog kulturno-umjetničkog društva “Lado”, obavještavaju iz Hrvatskog nacionalnog vijeća Crne Gore.

Biće organizovano razgledavanje kulturno-umjetničke i istorijske baštine na području Boke, a naveče će biti upriličen nastup ovog Društva u Domu kulture “Josip Marković” u Donjoj Lastvi.

Slijedi druženje sa predstavnicima i članovima hrvatske zajednice u Crnoj Gori, koji će se predstaviti prigodnim programom.

Ovaj izlet dio je turneje Hrvatskog kulturno-umjetničkog društva ”Lado” iz Geelonga po Austriji, Hrvatskoj i Crnoj Gori, a u sklopu koje su imali nastupe po brojnim gradovima i mjestima širom Hrvatske.

Ovo Društvo osnovala je 1972. godine grupa mladih hrvatskih imigranata.

Ime “Lado“ odabrali su, razumije se,  po uzoru na poznati hrvatski ansambl, koji je prepoznat i cijenjen širom svijeta.

3 KOMENTARI

  1. Akonto čega se javlja derektni-najst/r/ar/n/iji potomak Borota-čiji je đede-u odori “oružanog kako vjetar puva bratstva”boraca dobrovoljaca-Bokeljske mornarice(BM)-austrougarske vojske -pri osvajanju Lovćena,siječnja 1916 godine-čitaj pri oburdavanju Najveće Crnogorske Svetinje-Grob Njegošev…”kršćanski i junački” je pokazao/pokazali oružjem u ruci da vrlo dobro shvaćaju svoje časno geslo”Vjera i poštenje-Vjerom u Boga…”! I odanost “kako vjetar puha”svome premilostivome vladaru -da odbrane svoja Gospodara Ćesara bečkoga….zauzela je razne pozicije,osvojila je Pestin-grad i zaplijenila je dva topa NEPRIJATELJIMA(“okupatorima sa brda gore-Crnogrcima ,koji su “šljegli u “našem zalivu” i okupirali”naše more”-a ne oni sa mora-civilizacije..”-rokćući svinjogojni Borota-na ovaj portal..10.ožujka.2013 u 07:16 ura-na temu:”Vasilije Kusovac:radovi kasne/na uzgradi Luke Kotor/ zbog izmjena dijela projektne dokumentacije”!)..i…:”Sa ovom sjajnom pobjednom svanuše Boki novi dani,otvorila joj se nova budućnost…” Reka bi poeta-“koja trajaše ka mački muž”! Zato se i oglašava nazočnik Borota-koji je od đeda preuzeo “štafetu-vonj konjušara bečkih-koji i dan danas vonjaju-na ovom i drugim Potalima,ka tvorovi-lelekajući nad naslovom-“slučajno izabranim.”u našem zalivu”-a kad ariva kolo biće glavni ovi “okupatori sa brda gore”Crnogorci i Šumadinci-kao “protu teza”…koji TRAJU ,na Borotinu žalost,više od 70 godina- trajaće VJEČNO u CRNOGORSKOM-NAŠEM ZALIVU -svinjarili ili ne:..Borota i ini-.dok je svjeta i vijeka-na ovom našem CRNOGRSKOM PROSTORU od PLANINA pa do MORA ispod NOVOGA-pa do ULCINJA…živi narod DOSTOJAN svoga IMENA-SVOJI na SVOM MORU…ne mrzeći nikoga-ponajmanje svoje p o d a n i k e-pridošlice iz Bosne,Hrvacke,Srbije,Albanje..!!!

  2. A lado Tajović ? Lelejska gora, fascinantni Lalić.
    O tome malo, navodite ljude da čitaju, a ne samo hljeba i igara

OSTAVI KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here

PRAVILA KOMENTARISANJA

Komentari se objavljuju na portalu Skala radija. Odgovorni za sadržaj su isključivo autori napisanih komentara.

U komentarima je zabranjeno koristiti uvredljive riječi, psovke i klevete. Neće se objavit komentar koji sadrži ove elemente kao ni tekst komentara koji sadrži govor mržnje. Ukoliko se dogodi propust pa tekst bude objavljen, moderator je dužan da ga odmah ukloni čim ga primijeti ili mu neko skrene pažnju na sadržaj. Neprimjeren sadržaj će biti uklonjen a autor može biti prijavljen nadležnim organima.

Za eventualne primjedbe i sugestije mejl je [email protected].