Hladno oružje tople duše Andra Ramadanovića u Magazinu Luštica

2

Andrija Ramadanović

Andrija Ramadanović

Fotografije replike rijetkog hladnog oružja minulih vremena našeg sugrađanina meštra Andrije Ramadanovića koje se gotovo ne izrađuju više, našle su mjesta u prestižnom časopisu – magazinu Luštica, kompanije Luštica Bay.

Na osnovu prijedloga koji je sa Ramadanovićem uradila menadžerka kompanije Luštica Bay, projekat je prvo ovjeren u Londonu i prihvaćen da se fotografije par komada hladnog oružja unesu u časopis u kome su i još neki zanimljivi prilozi, specifičnosti Boke Kotorske i Crne Gore, kazao je Ramadanović za Skala radio.

Na fotografijama su prikazana tri komada rijetkog, starinskog hladnog oružja koje izrađuje ovaj veoma miroljubiv Kotoranin, sa željom da njegova kolekcija pokaže istorijat oružja i njegovu namjenu kroz vremeplov.

U prestižnom časopisu Luštica našla se slika, specifično oružje gladijatora i to jedne kategorije gladijatora u starom Rimu, takozvanih Tračana.

Zatim prikaz jednog bodeža za pariranje, britanskog modela i jedan škotski bodež, objašnjava Ramadanović.

Kolekcija ovog specifičnog i zanimljivog oružja biće prikazana na izložbi koja se za februar 2016. godine planira u Pomorskom muzeju u Kotoru, a sljedeći korak je intervju u  časopisu Luštica i izložba u ovoj kompaniji koja izvodi veliki investicioni zahvat, turistički kompleks u Boki Kotorskoj.

2 KOMENTARI

  1. Ne samo bravo, nego bi Opština , da imaju sluha, angažovali ovog čovjeka da im uradi replike oružja koje se koristilo na kotorskim bedemima kroz istoriju i da to bude još jedan punkt u nekoj od tvrđava i bastiona na usput do tvrđave sv. Ivana ili negdje drugo.
    Trebalo bi mu dati radionicu i da napravi sve tipove , mačeva , koplja, samostrijela i sl. koji su se koristili kroz istoriju u odbrani Grada.
    Ovome bi mogla da dade podsticaj TO Kotor! Misklim da gosp. Mirza Krcić ima senzibiliteta, što se vidi iz dosadašnjeg njegovog angažmana.
    To je veoma atraktivno za strance a evo vidi se i po inetresovanju izsvijeta..
    Samo mi slabo cijenimo naše talentovane lkjude…

OSTAVI KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here

PRAVILA KOMENTARISANJA

Komentari se objavljuju na portalu Skala radija. Odgovorni za sadržaj su isključivo autori napisanih komentara.

U komentarima je zabranjeno koristiti uvredljive riječi, psovke i klevete. Neće se objavit komentar koji sadrži ove elemente kao ni tekst komentara koji sadrži govor mržnje. Ukoliko se dogodi propust pa tekst bude objavljen, moderator je dužan da ga odmah ukloni čim ga primijeti ili mu neko skrene pažnju na sadržaj. Neprimjeren sadržaj će biti uklonjen a autor može biti prijavljen nadležnim organima.

Za eventualne primjedbe i sugestije mejl je [email protected]