HMC stipendija za kotorskog gimnazijalca Bogdana Kašćelana

1
Bogdan Kašćelan

Bogdan Kašćelan

Bogdan Kašćelan, učenik Gimnazije Kotor, dobitnik je ovogodišnje HMC stipendije, koja pokriva dvogodišnje školovanje u najprestižnijim srednjim školama u Britaniji.

Bogdan je odličan učenik i prvi učenik škole koji je ovu stipendiju dobio kao učenik I razreda.

Posebna interesovanja pokazuje za prirodne nauke.

Učestvovao je na takmičenju iz informatike i robotike – Prva Lego liga. Trenutno radi na projektu iz biologije koji će prezentovati na skupu u Kragujevcu.

Učesnik je ovogodišnjeg UpShift projekta u Kolašinu, gdje je boravio sa svojim timom kao finalista i osvojio donaciju od 2.000 eura za gradski projekat pod nazivom ”Upoznavanje mladih sa tradicijom grada Kotora”.

Izabran je za projekat mladih iz fizike o Istraživačkim stanicama u Petnici, Srbija.

U budućnosti bi želio da se bavi fizikom i astrofizikom.

Mentor učenika je mr Ana Kašćelan.

Program stipendiranja u Crnoj Gori postoji već nekoliko godina, a rukovodioci programa su Ana i Richard Wilford.

Vrijednost jednogodišnje stipendije je u prosjeku 30.000 funti.

Gimnazija Kotor već sedmu godinu za redom uspješno sarađuje sa organizacijom London Bridge iz Londona, a lektori Ana i Richard Wilford posjećuju školu dva puta godišnje.

Proteklih šest godina HMC stipendije je dobilo 13 učenika Gimnazije Kotor: Dragana Zorić, Isidora Popović, Katarina Blagić, Tijana Klimović, Anja Mačić, Anja Radonjić, Danijela Antić, Anja Radonjić, Ana Vukasović, Dušan Liješević i Anja Aprcović.

1 KOMENTAR

  1. Sve čestitke. Na vama svijet ostaje ali na žalost odlazite u svijet jer sa ovim polusvijetom posebno koji su danas na čelo Kortora nemate što tražiti doma.

OSTAVI KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here

PRAVILA KOMENTARISANJA

Komentari se objavljuju na portalu Skala radija. Odgovorni za sadržaj su isključivo autori napisanih komentara.

U komentarima je zabranjeno koristiti uvredljive riječi, psovke i klevete. Neće se objavit komentar koji sadrži ove elemente kao ni tekst komentara koji sadrži govor mržnje. Ukoliko se dogodi propust pa tekst bude objavljen, moderator je dužan da ga odmah ukloni čim ga primijeti ili mu neko skrene pažnju na sadržaj. Neprimjeren sadržaj će biti uklonjen a autor može biti prijavljen nadležnim organima.

Za eventualne primjedbe i sugestije mejl je [email protected].