Holandija: Ništa od preispitivanja Protokola o pristupanju CG NATO-u

5
Foto: ecowatch.com

Inicijativu Unije za neutralnost da se na referendumu otvori postupak za preispitivanje odluke holandskog Senata, kojom je ta država ratifikovala Protokol o pristupanju Crne Gore NATO-u, potpisima su podržala samo dva holandska državljanina, saznaje Pobjeda.

Izvor tog lista iz diplomatskih krugova u Briselu saopštio je da je u petak zvanično istekao rok za iniciranje tog postupka.

“Bez obzira na boravak predsjednika te nevladine organizacije, samo dva holandska građanina su podržala tu inicijativu”, saopštio je izvor Pobjede.

Građani Holandije imaju ustavno pravo da o Protokolu o pristupanju Crne Gore NATO-u odlučuju na referendumu, kako bi preispitali odluku Senata.

Nakon što se inicira postupak, dalja procedura nalaže da je potrebno prikupiti deset hiljada potpisa holandskih građana radi pokretanja procedure održavanja referenduma, poslije čega treba sakupiti čak 300 hiljada potpisa za okončanje procedure o referendumu u predviđenim rokovima prema holandskom zakonu.

Formalnu inicijativu za referendum Unija za neutralnost je pokrenula 27. marta pozvavši na opštu mobilizaciju svih antiglobalista, mirovnih aktivista, desnih i lijevih organizacija i pojedinaca koji su protiv ulaska Crne Gore u NATO.

fosmedia.me

5 KOMENTARI

  1. Đe mi je komentar šor Capo od makine skala radia Kotor-svezan za obraze ovega “exsdrp…”-kojega su vucali tamo njegovi-tamo njega-tamo njih “banditi predvođeni Maricom i Ivicom”-na staru srpsku godinu-1989 u obaranju vlasti u Kotoru-u sklopu razbijanja SRCG-SFRJ-dva dana prije 11.januara.1989-u Titograd-ka su stotine hiljada obadalih goveda i magaraca-njegova bratija..u stanpedu oburdali SRCG? Skrivati istinu-od očevidaca koji nisu bili sa njima u ČOPORIMA-nije ništa drugo do “samoubistvo-u pokušaju prodaje magle”-istrošenih obraza na krave u Konavle-oktobra 1991 godine..”drage naše demokracki nastrojene snage-naše nade-naša budućnost”-nekad jurišnici na Dubrovnik..i dalje i diljem naše bivše domovine od Vardara do Triglava…!!!

    • Moj Jordane…što bulazniš…bolje ti je da čuvaš Prčanjsku rivu nego te kuckaš ove alchajmer sročene tekstove…a ovo je Skalinada naravi…vrcavi tekstovi koji razotkrivaju tužnu stvarnost…a ti kao “maksim po diviziji” bulazniš o nekim Ab revolucijama,austrougarima…pokušavaš da saznaš ko sam i potpuno griješiš jer ne možeš ni da sanjaš koliko si u pogrešnom smjeru…a mi dragi skalinisti uživamo da razotkrivamo nesretnu stvarnost i nestetne kvazi demokratske vlastodržce…te ove što mrze NATO da bi nas trsili ZATo…

      • ..opet greška maci mali3 smrad iiti vonj ne treba te povjeravati-zato mirno U VONJU spavaj…i pokušaj da ne dijeliš ljude po vjeri,naciji,jeziku-iskrivljenom a stranom..koji uporno rabiš-ka asino bušinu povezujući to sa tvojom pašom vjerom i porijeklom-prispjelim iz konjušnica đe su ti prci u čoporima seksirali sa okupatorima! Pozdravi strine…i ostale iz obitelji! Odmori jadan nebio-bar u ovoj tvojoj jubilarnoj godini…”23.srpnja.1957….a bili ono hotel S L O N-akušnica..?!

      • …u Ablejanju ili Maricu ili Ivicu ili obojicuuu-navijajući ka i danas iz njihovih gu…..-te se obavezno javljaš-svojim vonjom-kad se njihovo ime pomene? Popravi vodokotlić-dako smanjiš obiteljsku aromatiku…prepoznatljivu na ovim našim Crnogorskim prostorima…! Blago tebi-koliko ti je visok “stepen izdržljivosti”-boraveći u tuđim gu..u kojima su izgoreli auspusi..?!

OSTAVI KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here

PRAVILA KOMENTARISANJA

Komentari se objavljuju na portalu Skala radija. Odgovorni za sadržaj su isključivo autori napisanih komentara.

U komentarima je zabranjeno koristiti uvredljive riječi, psovke i klevete. Neće se objavit komentar koji sadrži ove elemente kao ni tekst komentara koji sadrži govor mržnje. Ukoliko se dogodi propust pa tekst bude objavljen, moderator je dužan da ga odmah ukloni čim ga primijeti ili mu neko skrene pažnju na sadržaj. Neprimjeren sadržaj će biti uklonjen a autor može biti prijavljen nadležnim organima.

Za eventualne primjedbe i sugestije mejl je [email protected].